Aalborg Universitet

Aalborg Universitet ansætter ny dekan på TECH-fakultetet

Del

Det bliver den 61-årige professor, DPhil Henrik Pedersen, der fra 1. september skal stå i spidsen for Det Tekniske Fakultet for IT og Design på Aalborg Universitet. Han kommer fra Syddansk Universitet, hvor han blandt andet har været dekan i 14 år.

- Henrik Pedersen har både en solid forskningsmæssig og ledelsesmæssig baggrund, og han har et stort sektorkendskab inden for uddannelse og forskning. Han har den rigtige profil til at kunne varetage de strategiske, organisatoriske, faglige og økonomiske opgaver på fakultetet, siger rektor Per Michael Johansen, Aalborg Universitet.

Det er muligheden for at sætte retningen på et spændende fakultet, der har fået Henrik Pedersen til at søge mod Aalborg.

- Overordnet set har AAU ageret meget imponerende i de seneste år, og universitetet farer opad på ranglisterne. AAU er meget stærk på ingeniørvidenskab, og det særdeles gode samarbejde med erhvervslivet er unikt i Danmark. Derudover er AAU meget tydelig i sin strategi og er meget handlingsorienteret, og det vil jeg gerne være en del af, siger Henrik Pedersen.

Han er imponeret over forskningsresultaterne på det fakultet, som han skal lede i de kommende år.

- For eksempel er AAU det 7. stærkeste universitet i verden inden for elektroniske systemer, og AAU bliver ekstremt meget citeret, når det drejer sig om datalogi, siger Henrik Pedersen.

Henrik Pedersen har de seneste 32 år været ansat på Odense Universitet/SDU. Han blev ansat som adjunkt på Institut for Matematik og Datalogi på Odense Universitet i 1985. I 1988 blev han lektor og i 1997 ansat som professor samme sted. Henrik Pedersen var dekan i to perioder for henholdsvis Det Naturvidenskabelige og Tekniske Fakultet (2001-2006) og Det Naturvidenskabelige Fakultet (2006-2015). I de seneste to år har han været ansat på Institut for Matematik og Datalogi på SDU og har samtidig været formand for Nationalt Forum for Forskningsdata Management. Han har i den forbindelse deltaget i flere udvalg om forskningsdata og publikationer under både Kulturministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet. Han repræsenterer Danmark i EUDAT, Research Data Alliance og Knowledge Exchange.

Den nuværende dekan på TECH, Eskild Holm Nielsen, blev ansat som dekan på TEKNAT i 2010, og i 2014 blev hans kontrakt forlænget med tre år. Han overgår til en stilling som lektor på Institut for Planlægning fra 1. september 2017. Rektor Per Michael Johansen har bedt ham om også at løse opgaver for direktionen og rektoratet i en del af arbejdstiden, så AAU fortsat kan udnytte de kompetencer, han besidder, til gavn for den fælles organisation.

Nøgleord

Kontakter

Professor Henrik Pedersen, tlf: 6011 2787
Strategisk rådgiver Bo Jeppesen, AAU, tlf: 6140 4061, email: boje@adm.aau.dk

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Siden 1974 har Aalborg Universitet (AAU) leveret viden, udvikling og højt kvalificerede kandidater til omverdenen. Inden for uddannelse er universitetet kendt for sit problembaserede projektarbejde, PBL – også kendt som Aalborg-modellen – mens AAU er blandt verdens førende forskningsinstitutioner inden for bl.a. elektronik og energiteknik. Et af AAU’s særkender er også et omfattende samarbejde med erhvervslivet, og Dansk Industri fremhæver AAU som det gode eksempel på samarbejde mellem universitet og virksomheder. AAU havde i 2016 over 20.000 studerende og godt 3.500 medarbejdere fordelt på campusser i Aalborg, Esbjerg og København.

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum