Djøf

Aalborg-studerende i front for 22.000 medlemmer af Djøf Studerende

Del

- Den nye regering skal gøre alvor af løfterne og stoppe nedskæringerne på uddannelsesområdet. Hver dag mærker vi konsekvenserne i form af ringere undervisning og dårligere trivsel, siger Kristian Nysom Lassen, nyvalgt formand for Djøf Studerende.

Kristian Nysom Lassen, formand for Djøf Studerende
Kristian Nysom Lassen, formand for Djøf Studerende

De 22.000 medlemmer af Djøf Studerende, som samler de studerende på de samfundsvidenskabelige universitetsuddannelser, har fået ny formand. Det er Kristian Nysom Lassen, 25 år.

- Jeg håber og forventer, at den nye regering gør alvor af løfterne og stopper nedskæringerne på uddannelsesområdet. Og det er ikke nok blot at stoppe grønthøsteren og fastholde det midlertidige og meget nødvendige løft af uddannelsesbevillingerne til de humanistiske og samfundsvidenskabelige uddannelser. Der er behov for en reel tilbageførsel af nogle af de sparede milliarder, vi savner i den daglige undervisning, siger Kristian Nysom Lassen.

Til dagligt studerer han Innovation og Digitalisering på Aalborg Universitet, og her har man i høj grad mærket konsekvenserne af mange års nedskæringer på uddannelserne:

- Alene på det samfundsvidenskabelige fakultet på Aalborg Universitet har vi sagt farvel til næsten 10 pct. af underviserne og de administrative medarbejdere det seneste halve års tid. Det går naturligvis ud over kvaliteten i undervisningen, når færre undervisere skal sikre ordentlige uddannelser til os studerende. Der er mindre tid til den enkelte og dårligere muligheder for den feedback, vejledning og sparring, der er helt afgørende for, at vi som studerende kan suge fagligheden til os og forberede os på et langt arbejdsliv, konstaterer Kristian Nysom Lassen.

Som nyvalgt formand vil han gerne være med til at sætte fokus på de studerendes trivsel. Alt for mange døjer med stress og mistrivsel under studierne.

- Der skal være ordenlige rammer for undervisningen. Men det er også vigtigt, at vi som studerende engagerer os i studierne og hinanden. Stærke fællesskaber er den bedste vej til et godt og udbytterigt studieliv. Og det er noget af det, Djøf Studerende fortsat vil have fokus på at udvikle, siger Kristian Nysom Lassen.

Kristian Nysom Lassen afløser Lea Backes, som er startet job efter endte studier og derfor fratræder formandsposten.

Kristian Nysom Lassen træffes for yderligere kommentarer på tlf. 22 73 64 69.

Nøgleord

Billeder

Kristian Nysom Lassen, formand for Djøf Studerende
Kristian Nysom Lassen, formand for Djøf Studerende
Download

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er faglig organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 100.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet. Mange arbejder med analyse, strategi, økonomi, jura, udvikling og kommunikation. En stor del er ledere, og endnu flere ønsker at blive det.

Som fagforening arbejder vi for at optimere medlemmernes arbejdsliv ved at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og give inspiration til karrierevalg, faglig udvikling, netværk og nye muligheder. Som medlemmer bruger vi hinanden til at blive bedre og skaber et solidt grundlag for at træffe vigtige beslutninger i vores arbejdsliv og studieliv. Sammen arbejder vi for at udvikle samfundet til gavn for alles bedste.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum