Beskæftigelsesministeriet

A-kasser får større ansvar for at få ledige i job

Del

Kriterierne for at udvælge a-kasser til et nyt stort forsøg er på plads. A-kasser kan frem til 1. marts søge om at komme med i forsøget, hvor de får større ansvar for at få ledige i job.

Et historisk stort forsøg med arbejdsdelingen mellem a-kasser og jobcentre skal starte 1. juli 2019 og kommer til at omfatte mindst hver fjerde nyledige årligt.

Med forsøget får udvalgte a-kasser i en fireårig periode ansvaret for kontaktforløbet for dagpengemodtagere i opsigelsesperioden og de første tre måneder af ledighedsforløbet. Det er normalt kommunerne, der har ansvaret for det, mens a-kasserne har ansvaret for CV-samtalen og rådighedssamtaler med ledige.

Forsøget udspringer af aftalen om en forenklet beskæftigelsesindsats, som et bredt flertal i Folketinget indgik i august sidste år. Aftalepartierne har nu lagt sig fast på kriterierne for udvælgelse af de a-kasser, der får lov at deltage i forsøget.

Kriterierne går blandt andet på a-kassernes indsats i opsigelsesperioden, kapacitet til at afholde samtaler, deres geografiske forankring, hvordan a-kasserne vil sikre, at medlemmerne søger aktivt, og hvordan a-kasserne vil sikre match mellem virksomheder og ledige.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Nu får a-kasserne en historisk chance for at vise, hvad de kan. Jeg håber, at de er klar til at gribe chancen, så de kan være med til at hjælpe endnu flere ledige i job. A-kasserne har om nogen et godt kendskab til deres medlemmer. Og den indsigt kan gøre en forskel i en tid med stordynamik og mobilitet på det danske arbejdsmarked, men også stigende rekrutteringsudfordringer. Beskæftigelsen slår hver måned ny rekord, og næsten hver fjerde rekruttering er i dag forgæves. Derfor er det helt afgørende, at vi bliver bedre til at matche ledige og virksomheder.

A-kasserne kan søge om at komme med i forsøget frem til 1. marts 2019. På baggrund af ansøgningerne udvælger Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) de a-kasser, der fagligt lever op kriterierne, og blandt dem udvælger aftalepartierne de a-kasser, der skal deltage i forsøget.

Yderligere information
Læs mere om udvælgelseskriterierne her.

Læs mere om forsøget med a-kasser i aftaleteksten her.

Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum