Virtuel genoptræning skal hjælpe hjerneskadede
I mere end tre år har Paula Epure, Daniel Christensen og Cristina Gheorghe arbejdet med et system til genoptræning af hjerneskadede som en del af deres studier i Medialogi på Aalborg Universitet i Esbjerg. I samarbejde med terapeuter ved neurologisk rehabilitering på Sydvestjysk Sygehus i Grindsted har de udviklet et system med virtual reality-briller og sensorer, som skal lære patienterne færdigheder, der giver livsglæden tilbage.
”Tag f.eks. en person, der skal lære at skære brød igen. Man skal vælge den rigtige kniv, lære grebet om kniven, de rigtige bevægelser gennem brødet osv. Det er meget mere sikkert at starte i vores simulator end i virkeligheden,” siger Daniel Christensen.
Nu får de studerende 32.000 kr. af Siemensfonden til deres afgangsprojekt, hvor de tager det sidste spring frem mod at sætte systemet i brug. Pengene skal blandt andet gå til en ’eye-tracking’ sensor, der opfanger præcis, hvor patienten kigger hen inde i VR-brillerne. Samtidig holder den øje med patientens følelser ved at måle pupillernes størrelse og bevægelser.
De nye sensorer gør det muligt at optimere træningssystemet, som allerede bliver testet med patienter på Sydvestjysk Sygehus. Paula Epure og Daniel Christensen har grundlagt et firma, VR Rehab, som fortsætter udviklingen efter afgangsprojektet og frem mod en klinisk test i december. Systemet forventes at komme på markedet i 2018.
For at se denne video fra www.youtube.com, så skal du aceptere cookies på toppen af denne side.Se systemet i brug - både fra patientens og fra terapeutens synsvinkel
Nøgleord
Kontakter
Daniel Christensen, kandidatstuderende, grundlægger og CEO i VR-Rehab, 28 90 63 82
Paula Epure, kandidatstuderende, grundlægger i VR-Rehab, 31 71 48 69
Hiva Ahmadi, videnskabsjournalist, Aalborg Universitet, 22 20 68 69
Billeder
Information om Aalborg Universitet
Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Sådan gennemfører Aalborg Universitet kandidatreformen21.5.2025 13:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Aalborg Universitet har nu en plan for, hvilke uddannelser, der skal bestå, omlægges, udvikles eller lukkes, som følge af kandidatreformen. Institutionsplanen bliver sendt til Uddannelses- og Forskningsministeriet den 23. maj.
Ekstraordinære studerende fra Aalborg Universitet udgiver videnskabelig artikel allerede på andet semester14.5.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Efter blot to semestre på Aalborg Universitet kan en gruppe studerende nu kalde sig forfattere til en videnskabelig artikel om elektrospinning.
Døde bakterier kan redde mange liv9.5.2025 11:13:33 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Aalborg Universitet og Aalborg Universitetshospital kan ved hjælp af en ny metode hurtigere diagnosticere blodforgiftning, som er en alvorlig og ofte dødelig infektion. Ved hjælp af DNA fra døde bakterier i blodet kan den nye metode på potentielt få timer identificere hvilken behandling, patienten har brug for.
Nye tal for integration: Danskerne blander sig mere og mere7.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny forskning viser, at befolkningen i stigende grad blander sig på tværs af etnisk baggrund.
Danmarks bedste unge hackere tørner sammen til De Danske Cybermesterskaber 20253.5.2025 06:13:00 CEST | Pressemeddelelse
Der er kamp om titlen som Danmarks bedste hacker under 25 år og en plads på det danske Cyberlandshold ved De Danske Cybermesterskaber d. 3. maj 2025
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum