Pharma-ekspert: Demens er den næste store gåde, der skal knækkes

København, 6. december 2016
50 mio. personer på verdensplan. Så mange mennesker er allerede ramt af demens. I 2030 vil det tal forventeligt stige til 75 mio. og mere end 130 mio. i 2050. Også i Danmark er demens et stigende problem, der medfører betydelige omkostninger. Medicinalbranchen mangler endnu at knække koden, viser ny rapport.
- Der er ingen tvivl om, at demens udgør et betydeligt samfundsproblem både i Danmark og i resten af verden. Som befolkning bliver vi ældre og ældre og møder dermed nye sundhedsudfordringer. I England har demens og Alzheimers allerede overtaget førstepladsen fra hjertekarsygdomme som den mest udbredte dødsårsag, siger partner i Deloitte Martin Faarborg.
På trods af en stor stigning i antallet af mennesker, der bliver ramt af demens, har medicinalbranchen endnu ikke knækket koden, mener Martin Faarborg:
- Det har desværre vist sig at være ekstremt svært og dyrt at udvikle nye og bedre produkter til behandling af demens. De seneste 15 år er der reelt kun gjort begrænsede fremskridt trods mange forsøg. Vi mangler endnu at se et lægemiddel, der kan stoppe sygdommens progressive udviklingskurve, men resultaterne har desværre været nedslående.
Mens medicinalvirksomhederne altså kæmper for at udvikle præparater, der kan stoppe sygdommens fremfærd, står regeringer over hele verden over for store omkostninger til behandlingen af demens.
- Hvis vi som samfund ikke lykkes med at knække demenskurven, vil det betyde stærkt stigende sundhedsomkostninger både i Danmark og globalt. Alene i 2015 er det estimeret, at det internationale samfund brugte næsten 6.000 milliarder kroner på demensbehandling. Det er en stigning på hele 35 pct., hvis man går blot fem år tilbage. Og det vil stige endnu mere, siger Martin Faarborg.
Ifølge Martin Faarborg er demens nu så stort et problem, at der er brug for nye strategier inden for reduktion eller deling af risici relateret til forskning og udvikling, adgang til og anvendelse af patientdata for medicinalbranchen samt hurtigere processer for adgang til nye produkter.
Indtil nye behandlingsformer mod demens er fundet, forventes det, at antallet af demensramte vil fordobles ca. hvert 20. år.
Om undersøgelsen:
I rapporten ”Facing the Tidal Wave – De-risking pharma and creating value for patients” fra Deloittes ”Centre for Health Solutions” diskuteres medicinalbranchens udfordringer med at håndtere sygdomme som kræft og demens.
Nøgleord
Kontakter
Martin Faarborg
Tlf. +45 21 27 65 58
mfaarborg@deloitte.dk
Billeder

Vedhæftede filer
Information om Deloitte
Martin Faarborg er partner i Deloitte og ekspert i medicinalbranchen.
Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk
Følg pressemeddelelser fra Deloitte
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Deloitte
Dansk Draghi/Letta-rapport: Sådan sikrer Danmark sin konkurrenceevne10.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Den oversete forsknings- og innovationskapacitet skal bringes i spil til at styrke Danmarks fremtidige konkurrenceevne, sikkerhed og velstand. En ny innovationstrepart er blandt de 10 handlingsorienterede anbefalinger, som i dag præsenteres på Christiansborg.
Karriereudvikling topper generation Z’s ønskeliste på jobbet23.5.2025 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
De 20-30-årige danskere overrasker ved at være mindre interesserede i work/life-balance og mere ivrige efter karriereudvikling og ledelse end resten af verdens unge arbejdstagere. Samtidig er leveomkostninger og klima markante bekymringer, viser ny Deloitte-rapport.
Deloitte og Kraka med fremtidsscenarier for Danmark i 2050: Svære valg skal træffes i dag7.5.2025 06:54:18 CEST | Pressemeddelelse
Fem udfordringer skal løses i dag for at opretholde Danmarks styrkepositioner frem mod 2050. Hvis danske beslutningstagere formår at sætte ind på disse områder, vil Danmark kunne stå lige så stærkt om 25 år, som Danmark gør i dag.
Deloitte fastslår: Medarbejderudvikling giver plus på bundlinjen28.3.2025 06:02:00 CET | Pressemeddelelse
Organisationer, der prioriterer personlig udvikling, kreativitet og fordybelse, klarer sig bedre økonomisk og skaber større værdi for samfundet. Det viser en ny, global undersøgelse fra Deloitte.
Virksomheders brug af AI i kraftig fremgang25.3.2025 06:10:00 CET | Pressemeddelelse
Selv om udbredelsen af generativ kunstig intelligens øges markant, er der stadig væsentlige barrierer på vejen, førend vi indfrier det fulde potentiale. En ny undersøgelse fra Deloitte indikerer samtidig, at adoptionen ikke helt kan følge med den teknologiske udvikling.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum