Næsten hver fjerde vil udnytte velgørenhedsfradraget i 2016

København, 1. november 2016
Flygtninge, kræftforskning, naturfredning og menneskerettigheder. Der er nok af gode formål at give penge til, og danskerne hiver gerne pungen om af lommen. Det viser en undersøgelse fra Deloitte. Her siger 17 pct., at de allerede har udnyttet velgørenhedsfradraget i 2016, og yderligere 6 pct. forventer at gøre det, inden året er omme. En stor gruppe danskere er dog stadig ikke klar over, at fradraget overhovedet eksisterer.
- Fradrag for velgørenhed har naturligvis stor betydning for de organisationer, der lever af at samle penge ind. Der er ingen tvivl om, at pengene ligger løsere i lommen, når man ved, at man kan spare skatten. Det er en ekstra god grund til at give en hjælpende hånd, siger partner i Deloitte, Doris Erlandsen, der er ekspert i personskatter.
Ifølge 2016-satserne er det muligt at trække donationer fra i skat for helt op til 15.200 kr. Der er samtidig ingen bagatelgrænse for fradraget, så selv de allermindste beløb tæller med.
- Hvis man husker at give foreningen sit cpr-nummer, og der i øvrigt er tale om en godkendt forening, skulle man meget gerne få fradraget automatisk. Det er dog altid en god ide at tjekke sin årsopgørelsen, om det hele er kommet med, også selv om det måske bare gælder et mindre beløb, siger Doris Erlandsen.
Det er dog langt fra alle, der er bevidste om, at de kan trække velgørenhed fra i skat. Selv om fradraget har eksisteret i flere år, siger hver femte i undersøgelsen, at de ikke kender til dets eksistens.
- Der er ingen tvivl om, at de velgørende organisationer har en stor opgave foran sig med at informere borgerne om, at det her fradrag eksisterer. Folk er jo generelt glemsomme, når det gælder de mindre fradrag, så der er i den grad brug for kommunikation for at holde gejsten oppe, siger Doris Erlandsen.
47 pct. af danskerne siger i undersøgelsen, at de ikke har udnyttet fradraget for velgørenhed i år og i øvrigt heller ikke har tænkt sig at gøre det. 10 pct. har endnu ikke besluttet sig.
Fakta:
Vil du i 2016 udnytte, at du kan få fradrag for donationer til velgørenhed?
Ja, det har jeg allerede udnyttet: 17 pct.
Ja, jeg vil gøre det, inden året slutter: 6 pct.
Nej: 47 pct.
Jeg vidste ikke, at man kan få fradrag for donationer: 20 pct.
Ved ikke/ønsker ikke at svare: 10 pct.
Tallene er baseret på i alt 1022 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.
Nøgleord
Kontakter
Doris Erlandsen
Tlf. +45 22 20 24 93
derlandsen@deloitte.dk
Billeder

Vedhæftede filer
Information om Deloitte
Doris Erlandsen er partner i Deloitte og ekspert i personskat.
Følg pressemeddelelser fra Deloitte
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Deloitte
Deloitte fastslår: Medarbejderudvikling giver plus på bundlinjen28.3.2025 06:02:00 CET | Pressemeddelelse
Organisationer, der prioriterer personlig udvikling, kreativitet og fordybelse, klarer sig bedre økonomisk og skaber større værdi for samfundet. Det viser en ny, global undersøgelse fra Deloitte.
Virksomheders brug af AI i kraftig fremgang25.3.2025 06:10:00 CET | Pressemeddelelse
Selv om udbredelsen af generativ kunstig intelligens øges markant, er der stadig væsentlige barrierer på vejen, førend vi indfrier det fulde potentiale. En ny undersøgelse fra Deloitte indikerer samtidig, at adoptionen ikke helt kan følge med den teknologiske udvikling.
Deloitte udpeger fremtidens teknologiske tendenser: ”Alt er bundet op på AI"24.2.2025 06:10:00 CET | Pressemeddelelse
Hvilke teknologiske trends skal erhvervslivet og den offentlige sektor kende til for at få en strategisk fordel? Rådgivningsgigant og tech-partner Deloitte udpeger seks centrale tendenser med potentiale til at ændre måden, vi arbejder, interagerer og laver forretning på.
Danskernes skærmtid fortsætter op trods stigende bekymring om overforbrug4.2.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Deloitte præsenterer nye indsigter i danskernes digitale forbrugervaner. Over halvdelen angiver, at de oplever et overforbrug i deres dagligdag.
Danske topledere investerer heftigt i AI – men interesserer sig ikke synderligt for teknologien13.11.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Kun 38 procent af toplederne i danske virksomheder udtrykker høj interesse for generativ AI. Til sammenligning er interessen høj hos hele 63 procent af toplederne i resten af verden. Kløften kan sætte Danmark tilbage i AI-kapløbet, konkluderer Deloitte i ny undersøgelse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum