Hedensted Kommune

Børnene i 2017-fokus i Hedensted

Del
Børnene spiller en central rolle i flere af Hedensted Kommunes program-bidrag til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus2017

”Vores Landsby i Europa”, ”Design to improve life” og ”Europæiske Kulturbørn”.

Sådan lyder overskrifterne på tre af de cirka 12 programpunkter, som udgør Hedensted Kommunes bidrag til Aarhus2017. Fælles for dem er, at det er projekter, som i høj grad inddrager børn fra flere byer i kommunen.

Vores landsby i Europa
Sammen med Glud Museums natur/kulturvejleder tager skolelever fra skoler i Hedensted Kommune i foråret 2017 på historisk opdagelsesrejse i deres landsby. De finder spor af landsbyens historie og undersøger indflydelsen udefra (Europa/verden). Arbejdet kulminerer i en fællesdag for eleverne inden sommerferien på Glud Museum, hvor resultatet af børnenes historiske detektivarbejde udstilles i sommeren og efteråret 2017.

Design to improve life
100 elever fra 5. klasser på henholdsvis Juelsminde, Uldum og Løsning skoler er involveret i det tre-årige projekt, hvor de bliver udfordret til at finde bæredygtige løsninger for fremtidens byer. De dyster mod 600 elever fra andre af regionens skoler. Hvert år får eleverne en projektuge til i teams at løse opgaven, som i år går ud på at mindske CO2-udledningen fra  køretøjer. Eleverne fra Uldum har i år kvalificeret sig til finalen med en soldrevet luftbus lavet af letmetal, der kører på stålwirer igennem byen.
Europæiske Kulturbørn
Et projekt, der med udgangspunkt i metoden aktionslæring ønsker at undersøge effekten af et øget fokus på kultur og kreativitet i børnenes hverdag. Projektet foregår i børnehaven Giraffen i Glud, hvor de bl.a. bruger yoga til at styrke motorikken, IPads til at lære om farver og musik til at styrke sproget i samarbejde med den lokale musikskole. Også Glud Skole og Skjold børnehave deltager i projektet.

Land of Wishes
Børnene i Region Midtjylland får deres helt egen 2017-Åbningsbegivenhed. Den finder sted i alle 19 kommuner 20. januar, som er dagen før den officielle åbning i Aarhus. Børnene tager publikum med på en legende drømmerejse, hvor kreativiteten og fantasien slippes løs i jagten efter magiske stemmer og landskaber. Børnene skaber budskaber, visuelle installationer og musik i deres helt eget Ønskeland, hvor publikum kan opleve Drømmetræer, Ønskesten og Ønskeøer.

Børn fra foreløbig 10 lokale børnehaver, børnekirkekor og musikskolen er involveret i projektet, der kulminerer med en minikoncert på Skolen i Midten. Her vil man kunne opleve dans produceret af koreografer fra Dansehallerne i København og en sang komponeret af Alberte Winding og Jan Rørdam inspireret af børnenes ønsker og håb.

Ovenstående er blot fire af de lokale programpunkter, som blev afsløret på et stort pressemøde onsdag den 12. oktober på Aarhus Teater.

Her blev det officielle program for Aarhus2017 præsenteret.

”Vi er utrolig stolte over at kunne bidrage til den fælles-regionale satsning, som jeg er overbevist om vil skabe både national og international opmærksomhed. Jeg er også glad for at se, hvordan vores lokale kulturaktører, skoler, daginstitutioner m.v. har taget udfordringen op og med stor entusiasme har involveret sig i udviklingen af programmet. Vi har allerede set, hvordan et projekt som ”Gentænk Landsbyen” har medvirket til at skabe samarbejde og netværk på tværs af kommunegrænser, og jeg er ikke i tvivl om, at kulturhovedstadsåret udover at byde på masser af kulturelle oplevelser medvirker til øget samarbejde mellem kommunerne i regionen i fremtiden,” siger Liselotte Hillestrøm, formand for Udvalget for Fritid & Fællesskab, Hedensted Kommune.

Hedensted Kommune har siden 2011 været strategisk partner i satsningen ”Europæisk kulturhovedstad 2017” og bevilgede i 2011 1,5 mio. kr. til satsningen, svarende til 253.000 kr. pr. år i årene 2013-2018.

Kommunen har garanti for, at det økonomiske bidrag kommer tilbage til kommunen krone for krone i form af kulturprojekter.

Kontakter

Mette Vildbrad, leder af Politik og Udvikling, Hedensted Kommune, tlf. 2466 7152

Information om Hedensted Kommune

Hedensted Kommune
Hedensted Kommune
Niels Espes Vej 8
8722 Hedensted

79 75 50 00http://www.hedensted.dk/

Følg pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Camilla Pedersen til start ved DM i Triatlon 25. juni i Juelsminde21.3.2017 14:22:07 CET | Pressemeddelelse

Den danske triatlet Camilla Pedersen har stået for et beundringsværdigt comeback efter en voldsom ulykke i 2013. Camilla går efter sejren, når hun til sommer stiller op ved DM i Triatlon i Juelsminde. Her skal hun og de øvrige triatleter svømme 1,9 km, cykle 90 km og løbe et halvmaraton. Camilla ved, hvad det vil sige at vinde. Hun har tidligere vundet flere EM og VM medaljer, samt som højdepunktet vundet en Ironman i 2015. ”Det er fantastisk, at Camilla Pedersen stiller til start i Juelsminde den 25. juni. Det er med til at give stævnet et stort løft, at Camilla er at finde på startlisten,” siger Anders Steffensen, triatlonkonsulent i Hedensted Kommune. DM afvikles i Juelsminde som det absolutte højdepunkt på 3 dages Triathlon Games. Fredag den 23. juni afvikles triatlon som en stafet for firmaer/hold, lørdag den 24. juni gennemføres triatlon som motionsarrangement for børn og voksne, og søndag er det så elitens tur til at dyste ved DM i Triatlon. Da triatlonsporten er blevet så popul

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye