
Helsingør investerer millioner i kultur og teknologi projekt
Indtil i mandags var CATCH kun en idé, men med vedtagelsen af Helsingør Kommunes budget i Byrådet, er idéen rykket et stort skridt nærmere virkeligheden. Byrådet har nemlig bevilliget 4,5 millioner kr. til projektet, der skal skabe et uddannelses- og væksthus for kreative studerende fra f.eks. designuddannelserne. De studerendes idéer på art-tech (forstår man det?) området også skal være til gavn for erhvervslivet.
- Her i Helsingør Kommune har vi stort ønske om at blive et nationalt center for kunst, kultur og teknologi, og derfor er det oplagt, at vi investerer i udviklingen af CATCH. Det ligger også i god forlængelse af vores indsats for at holde kommunens fornemme placering som et af landets kulturelle højborge. CATCH vil samtidig kunne styrke Helsingør som uddannelseskommune, hvilket er afgørende for at sikre både vækst og udvikling, siger Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune.
Spændingsfelt mellem kunst og teknologi
Den grundlæggende tanke med CATCH er, at kommunen gennem uddannelsesmiljøet, bidrager til innovative og levedygtige konstellationer i spændingsfeltet mellem kunst, videnskab og teknologi. Det er afgørende for CATCH’s succes, at samarbejdspartnerne tæller repræsentanter fra såvel erhvervslivet som fra anerkendte uddannelsesinstitutioner. Allerede nu har Institut for Visuelt Design under Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, meldt sig som partner i projektet.
- Vi er meget begejstrede for dette vækst og innovationstiltag. Det er både ,visionært og modigt. Den trebenede strategi med kunst, teknologi og viden passer utrolig godt sammen med den studiegrundform, designuddannelsen hviler på. Vi ser frem til at udvikle en række spændende samarbejder i det kreative uddannelsesmiljø CATCH bl.a. i form af sommerskoler”, siger Tine Kjølsen, institutleder KADK, institut for visuelt design.
Samarbejde med erhvervslivet
Med etableringen af CATCH får erhvervslivet tæt kontakt til fremtidens front runners og innovative kræfter. Målet er, at kunstnerisk og teknologisk forskning bliver omsat til praksis, og at erhvervslivet inspireres af nye kreative landvindinger. Som studerende på CATCH er man del af et tværfagligt team, der – under ledelse af mentorer – vil blive kastet ud i problemstillinger i mødet med CATCH Cases – en problembørs, der forsyner de studerende med konkrete opgaver stillet af kultur- og erhvervslivet.
- Det er interessant, hvis CATCH kan blive et væksthus, hvor visioner omsættes til praktiske løsninger og hvor dansk kultur- og erhvervsliv kan møde kreative studerende, der kan være med til at udvikle og innovere de eksisterende forretningsmodeller. Fremtidens væksterhverv og jobskabere er i høj grad indenfor oplevelsesøkonomien, IT og digitalisering - derfor giver dette initiativ rigtig god mening, siger Dansk Erhvervs markedsdirektør Mette Feifer.
Helsingør Kommuner har allerede etableret CLICK Festival, der giver adgang på art-tech området til nationale og internationale kunstnere og til fagmiljøer. Det er første skridt mod konkret vækstskabelse med afsæt i Helsingørs private og offentlige kulturaktører.
”Med initiativer som Click Festival, INDEX: Award og f.eks. innovationsprojektet Boost i folkeskolen, synes jeg, at vi tydeligt viser, at Helsingør Kommune er ved at skabe en rugekasse for innovation og iværksætteri”, afslutter borgmester Benedikte Kiær.
For mere information kontakt:
Stella Hansen, Direktør Helsingør Kommune, 49282100
Christina Høegh-Guldberg, projektansvarlig, 49282377
Petter Åttingsberg, kommunikationskonsulent, 53656373
Kontakter
For mere information kontakt:
Stella Hansen, Direktør Helsingør Kommune, 49282100
Christina Høegh-Guldberg, projektansvarlig, 49282377
Petter Åttingsberg, kommunikationskonsulent, 53656373
Information om Helsingør Kommune
Følg pressemeddelelser fra Helsingør Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Helsingør Kommune
9 borgmestre: Drop kludetæppet af lovgivning og fokuser på hjælpe udsatte borgere16.3.2018 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Borgmestrene fra Helsingør, Ballerup, Allerød, Fredensborg, Frederiksund, Furesø, Gribskov, Hillerød og Halsnæs står sammen om et nyt opråb til innovationsminister Sophie Løhde: Vi skal af med det nuværende kludetæppe af lovgivning, der spænder ben for kommunernes arbejde og komplicerer borgernes hverdag
1800 ledige job ved Helsingør-Helsingborg jobmesse7.2.2018 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Fælles jobmesse mellem Helsingør og Helsingborg kommuner byder på i alt 1800 ledige job. Hele 1600 på den svenske side af Øresund.
Nationalpark Kongernes Nordsjælland bliver nu til virkelighed15.12.2017 11:08:36 CET | Pressemeddelelse
Danmarks femte nationalpark, Nationalpark Kongernes Nordsjælland, bliver nu til virkelighed. Det har forligskredsen bag nationalparkloven nu besluttet. Nationalparken kommer til at strække sig over de fem kommuner Gribskov, Fredensborg, Halsnæs, Hillerød og Helsingør og bliver med sine 26.250 hektar Danmarks 2. største nationalpark.
HH-gruppen hilser dansk/svensk analyse af HH-forbindelsen velkommen26.6.2017 15:56:08 CEST | Pressemeddelelse
HH-gruppen er meget tilfredse med nyheden om at undersøge fordelene ved endnu en øresundsforbindelse. Perspektiverne i øget regional integration er markante, lyder det fra HH-gruppens formand
Benedikte Kiær: Stort potentiale i fast forbindelse26.6.2017 11:34:09 CEST | Pressemeddelelse
Helsingør Kommunes borgmester Benedikte Kiær er glad for, at der nu laves en forundersøgelse af en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg. Skal det fulde potentiale udnyttes, kræver det dog, at der bygges til både biler og tog.