Enighed om omlægning af natbusserne i hovedstadsregionen
Der spares der, hvor der er andre transportmuligheder
I hovedtræk har forligspartierne besluttet, at der først og fremmest spares ved at omlægge og tilpasse ruter der, hvor der i forvejen er andre transportmuligheder som fx S-tog, S-busser og regionaltog.
Enkelte ruter nedlægges helt eller delvist, og flere S-busser skal fremover også køre om natten for at betjene de passagerer, som med nedlæggelsen af nogle af natbusserne mangler alternativ transport om natten. Resten af besparelsen skal findes ved, at natbusserne skal køre færre ture.
Mindre besparelse end først frygtet
For at få næste års budget til at hænge sammen, blev forligspartierne nødt til at finde besparelser på den kollektive trafik i hovedstadsområdet. Natbusserne blev foreslået helt lukket, men forligspartierne fik i sidste time fundet penge andre steder, så natbusserne blev reddet. Der var dog stadig behov for at spare 4,3 mio. kr. på natbusserne, og forligspartierne er nu blevet enige om rammerne for, hvordan besparelserne skal findes.
Konkrete ændringer i natbusserne
- Linje 81N mellem Ballerup og Dragør nedlægges. Passagerer kan køre med linje 350S, som fremover skal køre én gang i timen hele natten. Kongelundsvej og Søvang i Dragør mister betjeningen. Til gengæld reduceres rejsetiden mellem Nørreport og Dragør med 13 minutter.
- Linje 91N der kører mellem Greve og Helsingør i weekenden nedlægges. Passagerer kan køre med linje 600S, som fremover skal køre én gang i timen hele natten. Dermed forsvinder betjeningen mellem Hillerød og Helsingør. Det vurderes at påvirke under 5 passagerer pr. nat.
- Linje 92N mellem København og Frederikssund nedlægges. Linje 350S betjener strækningen om natten mellem København og Ballerup, og i weekenderne køres S-tog på hele strækningen. Dermed forsvinder betjeningen mellem Ballerup og Frederikssund i hverdagene. Det vurderes at påvirke under 5 passagerer pr. nat.
- Linje 93N mellem København og Roskilde skal have færre afgange på strækningen mellem København og Høje Taastrup.
- Linje 94N mellem København og Hillerød nedlægges i weekenderne. Passagerer kan køre med linje 150S mellem København og til Brogårdsvej. 150S skal fremover køre én gang timen hele natten i weekenden.Linje 94N kører også mellem Hillerød og Gilleleje i weekenden. Passagerer kan køre med linjerne 360R og 380R mellem Hillerød og Gilleleje. 360R og 380R skal fremover køre én gang i timen hele natten i weekenden. På strækningen mellem København og Hillerød kan passagerer desuden køre med S-toget i weekenden. Linje 94N ændres ikke på hverdage.
- Linje 95N mellem København og Helsingør nedlægges. Passagerer kan køre med linje 150S på strækningen mellem København og Kokkedal. 150S skal fremover køre én gang i timen hele natten. Strækningen mellem Kokkedal og Helsingør mister derved betjeningen – men kun i hverdagen, da regionaltoget kører på strækningen i weekenden. Det vurderes at påvirke mellem 5-10 passagerer pr. nat.Linje 96N mellem København og Farum og til Slangerup i weekenden nedlægges. Passagerer kan køre med linje 250S mellem København og Buddinge over Høje Gladsaxe. Linje 150S skal fremover køre én gang i timen hele natten. I weekenden kan passagerer køre mellem København og Farum med S-toget. Strækningen mellem Farum og Slangerup betjenes ikke, men 600S kører forbi Slangerup på sin rute mellem Greve og Hillerød.Linje 97N mellem København og Køge skal have færre afgange på strækningen mellem København og Greve.
Følgende natbusser ændres ikke
- Linje 90N mellem Gilleleje og Helsingør.
- Linje 98N mellem Frederikssund og Roskilde.
Følgende busruter vil fremover få natkørsel én gang i timen
- 150S, 250S og 350S hele ugen. 600S, 360R og 380R i weekenden.
Fakta
- Forligspartierne bag budget 2017 er Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Liberal Alliance. Venstre og Enhedslisten stod udenfor budgetaftalen.
Yderligere oplysninger
- Socialdemokraterne: Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, via Region Hovedstadens pressetjeneste, tlf. 70 20 95 88
- Det Konservative Folkeparti: Karsten Skawbo-Jensen, mobil 51 31 69 36
- Dansk Folkeparti: Henrik Thorup, mobil 40 40 81 88
- Det Radikale Venstre: Karen Friis Bach, mobil 21 70 50 49
- Socialistisk Folkeparti: Lise Müller, mobil 28 96 40 30
- Liberal Alliance: Niels Høiby, mobil 40 46 35 32
Information om Region Hovedstaden
Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Region Hovedstaden indfører et kvalificeret ansættelsesstop for speciallæger på hospitaler7.5.2025 15:15:43 CEST | Pressemeddelelse
Et kvalificeret ansættelsesstop for speciallæger i Region Hovedstaden skal hjælpe til en mere ligelig fordeling af læger i hele Østdanmark.
(Rettet udgave) Nyt studie: Kvinder er i større risiko for lungesygdomme end mænd ved samme mængde rygning6.5.2025 21:47:22 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Herlev og Gentofte Hospital står bag studiet, der viser, at når man ser på kvinders risiko for KOL eller respiratorisk død er den ca. dobbelt så høj som mænds ved samme mængde rygning.
Nyt studie: Kvinder er i større risiko for lungesygdomme end mænd ved samme mængde rygning6.5.2025 21:08:41 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Herlev og Gentofte Hospital står bag fundet, som betyder, at når man ser på kvinders risiko for KOL eller respiratorisk død, er den ca. dobbelt så høj ved samme mængde rygning.
Analyse bakker op om planen om fødested for 3.500 fødsler på Bispebjerg Hospital6.5.2025 15:48:09 CEST | Pressemeddelelse
Trods faldende fødselstal flere steder i landet viser fødselsprognoserne, at der kommer flere unge familier, der ønsker at stifte familie i København. Region Hovedstaden kører videre med planen om at lave en kvinde-barn-afdeling på Bispebjerg Hospital.
Region Hovedstaden orienterer flere hundrede borgere om ulovlige opslag i journaler5.5.2025 15:15:05 CEST | Pressemeddelelse
Regionen har efter en dybdegående undersøgelse konstateret, at en studerende, som tidligere har været i praktik i regionen, ulovligt har kigget i ca. 400 borgeres patientjournaler. Borgerne bliver nu underrettet. Regionen har sat gang i en større indsats for at undersøge, hvad vi kan gøre for at beskytte patienters elektroniske journaler mod snageri.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum