
Sommercamp for de mindste leger matematikken ind
På børnecampen på MatematikØen i Holte fra 1.-4. august vil de cirka 25 børn, der bliver meldt til, opleve dage med sommerlege og matematiske aktiviteter, hvor børnene bliver udfordret og underholdt med målebånd, geobrikker og centicubes. Campen er arrangeret af tre lærerstuderende på Professionshøjskolen Metropol.
Baggrunden er de lærerstuderendes deltagelse i forsknings- og udviklingsprojektet Tidlig Matematikindsats for Marginalgrupper, TMTM, der er forankret på Metropols læreruddannelse. Og midlerne, der har muliggjort MatematikØen kommer fra Egmont Fonden, der har bevilget 200.000 kroner til, at de lærerstuderende kan afholde campen to år i træk.
TMTM-metoden og de materialer, børnene bruger, har netop vist sig at have stor effekt på både de såkaldt lavtflyvende og højtflyvende elever i de små klasser, som har mistet motivationen og dermed forståelsen for faget matematik – enten fordi de har svært ved tal, eller fordi de ikke bliver udfordret nok. Begge oplevelser kan have store konsekvenser for børnenes indlæring i faget matematik. Men det kan TMTM rette op på:
”Ved at være med i TMTM2014-projektet har vi set betydningen af en øget matematikindsats. Vi vil derfor gerne give flere børn mulighed for et matematikløft og succesoplevelser. Og vi ved, at camps er gode til netop dette,” siger Christina Baun, der er en af initiativtagerne til Matematikøen og næsten færdiguddannet matematiklærer fra Metropol.
Matematik som glæde og motivation
Den succes, som TMTM har vist på deltagende skoler rundt om i landet det seneste års tid, har rod i det gamle ordsprog om, at det er lysten, der driver værket:
”Formålet med campen er at skabe motivation og glæde ved arbejdet med matematik. Og give børnene en god oplevelse med matematikken sammen med jævnaldrene, siger en af de andre to lærerstuderende initiativtagere, Anne Mette Røjgaard.
Den gode oplevelse med matematikken kommer ifølge forskerne bag den didaktiske metode i TMTM, når de små skolebørn oplever, at de kan overvinde matematikhuller – altså lære tilsyneladende uforståelige regnestykker på en legende og håndgribelig måde.
Eller for de højtflyvendes vedkommende blive udfordret på en ny og sjov måde gennem TMTM’s metoder og materialer. En række matematiklærere landet over er sideløbende med projektet blevet uddannet i metoden.
Egmont Fonden, der har støttet MatematikØen og TMTM, siger om baggrunden for støtten.
”Vi ved, at tidlig matematikindsats har haft positiv effekt på børnenes læring og motivation. Vi ser det som meget positivt, at lærerstuderende nu engagerer sig på frivillig basis i at udbrede de gode erfaringer og give flere børn mulighed for et læringsboost tidligt i deres skoletid. Det er der nogle rigtig interessante perspektiver i,” siger Trine Beckett, kommunikationschef i Egmont Fondens Støtte- og bevillingsadministration.
De fire dages camp er struktureret, sådan at børnene kommer igennem fagets emner og kompetenceområder. Men på MatematikØen til august bliver TMTM for første gang sat i spil uden for skolemurene og iscenesat som kreative og sjove legeaktiviteter for de mindste.
FAKTA:
Campen finder sted i Holte den 1. – 4. august og har en deltagerbetaling på 400 kroner pr barn. Der er tilmeldingsfrist i midten af juli. Der er plads til 20-25 børn på MatematikØen i år.
LÆS mere om forsknings- og udviklingsprojektet TMTM2014 – Tidlig Matematikindsats Til Marginalgruppeelever - et samarbejde mellem 39 skoler fra 30 kommuner, AU/DPU og Metropol med støtte fra Egmont Fonden på 4.8 mill. (links til projektside samt nyheden)
Nøgleord
Kontakter
Kontakt:
Christina Baun, lærerstuderende fra Metropol, tlf. 5184 8498
Anne Mette Røjgaard, lærerstuderende, Metropol, tlf. 22 45 17 67
Jeppe Agerup Mortensen, lærerstuderende på Metropol, tlf. 3025 7875
Egmont Fonden uge 30: kommunikationskonsulent Anna Fenger Schefte, tlf.: 3052 4665, uge 31: kommunikationschef Trine Beckett, tlf.: 2628 4430
Information om Professionshøjskolen Metropol

Følg pressemeddelelser fra Professionshøjskolen Metropol
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Professionshøjskolen Metropol
Studerende hjælper virksomheder med at vækste6.3.2018 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Det kan betale sig at tage studerende med på råd, når man som virksomhed skal udvikle ny velfærdsteknologi. Input til bedre løsninger og flere anvendelsesmuligheder skaber produkter med stærkere konkurrenceevne. Det viser ny rapport fra Københavns Professionshøjskole (tidligere Professionshøjskolen Metropol), der har fået evalueret skolens Praksis- og Innovationshus.
Virkeligheden skal på skoleskemaet26.1.2018 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Danske skoleelever er trætte af at terpe tabeller og reproducere viden. De bliver mere motiverede og deltagende i undervisningen, når de får lov at arbejde med virkelige problemstillinger, hvor de skaber noget nyt, der giver værdi for andre. Det viser ny forskning fra Professionshøjskolen Metropol.
Nationalt Videncenter om Udsatte Børn og Unge vil give børnene en stemme - åbningskonference 15. november13.11.2017 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Mere end 60.000 børn og unge i Danmark har særlige sociale behov. Vi ved allerede en del om, hvad der kendetegner denne gruppe, og om de udfordringer der er ved de eksisterende tilbud på området. Der mangler imidlertid viden om, hvordan man konkret kan arbejde med at styrke den sociale mobilitet for udsatte børn og unge. Derfor har alle landets professionshøjskoler i samarbejde etableret Nationalt Videncenter om Udsatte Børn og Unge, forkortet NUBU.
Mad skal også på recept13.7.2017 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hvis du har været indlagt på sygehuset og har behov for genoptræning, så er det næppe ude ved kødgryderne, du først sætter ind. Men den mad, du spiser, bør være en vigtig del af din rehabilitering, mener førende eksperter på området. Især blandt den ældre del af befolkningen er der behov for, at maden kommer på recept på lige fod med medicin og træning.
Nye formidlere skal være med til at løfte turismeindsatsen i Danmark26.6.2017 11:28:02 CEST | Pressemeddelelse
Ny uddannelse som natur- og kulturformidler sender det første hold dimittender i marken d. 30. juni. De kreative og kampklare eventmagere, historiefortællere og projektledere glæder sig til at sætte Danmarks natur- og kulturarv på dagsordenen for bl.a. turister, skoleklasser og børnefamilier.