Professionshøjskolen Metropol

Nye formidlere skal være med til at løfte turismeindsatsen i Danmark

Del
Ny uddannelse som natur- og kulturformidler sender det første hold dimittender i marken d. 30. juni. De kreative og kampklare eventmagere, historiefortællere og projektledere glæder sig til at sætte Danmarks natur- og kulturarv på dagsordenen for bl.a. turister, skoleklasser og børnefamilier.

Fredag den 30. juni springer det første hold nyuddannede dimittender ud som natur- og kulturformidlere øst for Storebælt, klar til at hoppe i arbejdstøjet og sætte landets forskellige naturperler og kulturattraktioner på programmet over for både danske og udenlandske besøgende.

SE film om uddannelsen og LÆS mere på Phmetropol.dk

Natur- og kulturformidlere har forståelse for, hvordan mennesket former og bliver formet af naturen og kulturen omkring os. De studerende lærer at omsætte deres viden om natur- og kulturarv og samspillet mellem kultur/natur og erhvervet til både mundtlig og skriftlig formidling. Og så er der fokus på at lære at markedsføre oplevelserne.

Kulturhistorien er i alting

Natur- og kulturdelen på uddannelsen overlapper i sagens natur hinanden, når det handler om de værktøjer til at formidle, projektlede og idéudvikle oplevelser, som de studerende lærer. Som studerende på uddannelsen, Emma Bay Hansen siger, så er det svært ikke at have kultursynet med ind over alt:

"Vi lærer at fortælle folk, hvorfor det er vigtigt at bevare naturområder og kulturarven - og dermed formidle den interessante historie om tingene. På den måde er alt jo ret beset kultur og kulturhistorie.”

SE Emma Bay Hansen fortælle om sit studieliv på Skovskolen

Da Emma Bay Hansen begyndte på uddannelsen for et år siden var det med tanke på at blive en specialiseret naturvejledertype i kraft af de fag, der er på uddannelsen – hvad man kunne i forhold til kulturformidlerdelen forekom mere abstrakt, syntes hun. Men hurtigt fik hun øjnene op for, at rollen som kulturformidler også er spændende:

”Vi har fx besøgt Ragnarock Museet i Roskilde. Det gav mig ideen til, at jeg også kan arbejde med formidling af musikhistorie! Vi har et fag, der hedder ’Kulturoplevelse’, og i forbindelse med den afsluttende modulopgave her var vi i København at træne rundvisning i Latinerkvarteret – dvs. fortælle de spændende historier om byområdet under overskriften Important Shit,” fortæller Emma Bay Hansen på 2. semester.

I skrivende stund arbejder Emma på en eksamensopgave, som er en caseopgave om naturformidling ved musikfestivallen Musik over Præstø. De andre grupper på Emmas årgang løser caseopgaver for bl.a. Stevns Naturcenter, DGI Outdoor, Louisiana og Parforcejagtandskabet i Nordsjælland.

Efterspørgsel fra erhvervet 

De dimittender, der springer ud i juni, begyndte på uddannelsen som det første hold øst for Storebælt i 2014.

Vest for Storebælt har den 3-årige professionsbachelor i natur- og kulturformidling eksisteret siden 2007. Uddannelsen opstod som et svar på behovet for mere kvalitet i formidlingen til turister.

Øst for Storebælt går de studerende på Skovskolen i Nødebo ved Hillerød, hvor uddannelsen varetages i et samarbejde mellem Københavns Universitet og Professionshøjskolen Metropol.

På Skovskolen i Nødebo forventer man, at de nye natur- og kulturformidlere skal finde ansættelse i oplevelsescentre, skoletjenester, turistorganisationer og på museer. Eller springe ud som selvstændige inden for oplevelsesøkonomien.

"Jeg glæder mig til, at vores første hold natur- og kulturformidlere kommer ud i erhvervet og bidrager med deres engagement, viden og kreativitet. De er blevet virkelig dygtige formidlere i løbet af uddannelsen, og jeg forventer, at de kommer til at skabe en masse spændende og involverende natur- og kulturoplevelser," siger studieleder Pernille Van Eeckhout.

Tæt på praksis

Der indgår 20 ugers praktik i løbet af uddannelsen til natur- og kulturformidler. Dermed lærer de studerende deres fag tæt på den praksis og de erhvervsinstitutioner, som de kommer til at arbejde i en dag.

Et uddannelsesudvalg følger løbende uddannelsen til natur- og kulturformidler. Udvalget består af repræsentanter fra museumsverdenen, naturens organisationer, en faglig organisation, Visit Nordsjælland, Gribskov Kommune, Metropol og Skovskolen, Københavns Universitet.

Desuden er de studerende også selv repræsenteret i udvalget, som mødes to gange årligt for løbende at sikre, at uddannelsen er tidssvarende og relevant i forhold til erhvervets behov.

Nøgleord

Kontakter

Hvis du vil vide mere
Kontakt Studieleder Pernille Ohrt Van Eeckhout
Mail: pve@ign.ku.dk.
Tlf. 93 56 55 37

Links

Information om Professionshøjskolen Metropol

Professionshøjskolen Metropol
Professionshøjskolen Metropol



Følg pressemeddelelser fra Professionshøjskolen Metropol

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Professionshøjskolen Metropol

Nationalt Videncenter om Udsatte Børn og Unge vil give børnene en stemme -  åbningskonference 15. november13.11.2017 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Mere end 60.000 børn og unge i Danmark har særlige sociale behov. Vi ved allerede en del om, hvad der kendetegner denne gruppe, og om de udfordringer der er ved de eksisterende tilbud på området. Der mangler imidlertid viden om, hvordan man konkret kan arbejde med at styrke den sociale mobilitet for udsatte børn og unge. Derfor har alle landets professionshøjskoler i samarbejde etableret Nationalt Videncenter om Udsatte Børn og Unge, forkortet NUBU.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye