
Professionshøjskolen Metropol og Region Hovedstaden tager et vigtigt skridt mod et tættere samarbejde
Læger, sygeplejersker og andre sundhedsfaglige grupper fra Region Hovedstadens hospitaler får nu lettere ved at arbejde på Professionshøjskolen Metropol, der uddanner inden for en række sundhedsfaglige fag. Det er resultatet af en ny aftale, som de to parter har indgået.
Etablering af delestillinger på tværs af Metropol og hospitalerne i Region Hovedstaden vil både styrke det faglige indhold på uddannelserne og samtidig sikre, at den nyeste sundhedsfaglige viden hurtigt kommer i brug på hospitalerne, fordi fremtrædende forskere og eksperter får lettere adgang til begge verdener.
– På Metropol har vi en klar ambition om at uddanne de bedste og dygtigste professionsbachelorer, som skal være med til at skabe fremtidens sundhedsvæsen. Det er en sektor, der er præget af hurtig udvikling og omstilling, ikke mindst i forhold til ny teknologi og store forandringer i forholdet mellem borgerne og sundhedsvæsenet. Med den nye aftale bringer vi vores kompetencer og ressourcer sammen i en fælles indsats, der sikrer et forskningsbaseret og borgernært uddannelses- og sundhedssystem, siger rektor på Metropol, Stefan Hermann
– Professionsbachelorerne er i vid udstrækning regionens og sundhedsvæsenets frontsoldater, der hjælper patienter og borgerne til en højere livskvalitet gennem forebyggelse, behandling og pleje. Når vi styrker samarbejde og viden på tværs, kommer det de patienter og borgere til gode. Derfor er en tættere kobling mellem uddannelse, forskning og virkeligheden på hospitalerne helt sikkert noget, vi kommer til at se mere af fremover, siger Hjalte Aaberg, regionsdirektør i Region Hovedstaden
Metropol har til opgave at udbyde og udvikle videregående uddannelser inden for en række sundhedsfaglige faggrupper – sygeplejersker, ergo- og fysioterapeuter, jordemødre mv. – og samtidig udfører praksisnære forsknings- og udviklingsaktiviteter, der retter sig mod både den private og den offentlige sektor.
Region Hovedstaden har med sit ansvar for at drive hospitaler samt at sikre vækst i hovedstadsregionen en klar interesse i at sikre den bedst mulige kobling mellem Metropol og regionens sundhedsvæsen. Regionens hospitaler er hovedaftager af de faggrupper, der uddannes på professionshøjskolen Metropol.
Aftalen om etablering af delestillinger er det første skridt og et konkret eksempel på udmøntningen af den overordnede rammeaftale, Metropol og Region Hovedstaden har indgået. I de kommende år vil der bliver udviklet flere tiltag, der skal sikre de bedst uddannede professionsbachelorer til fremtidens sundhedsvæsen.
Find mere information om de nye delestillinger på: phmetropol.dk/rammeaftale
Nøgleord
Kontakter
For yderligere info:
Professionshøjskolen Metropol: Kommunikationschef Flemming Schultz, tlf. 28920060
Region Hovedstaden: Regionsdirektør Hjalte Aaberg via pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88
Links
Information om Professionshøjskolen Metropol

Følg pressemeddelelser fra Professionshøjskolen Metropol
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Professionshøjskolen Metropol
Studerende hjælper virksomheder med at vækste6.3.2018 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Det kan betale sig at tage studerende med på råd, når man som virksomhed skal udvikle ny velfærdsteknologi. Input til bedre løsninger og flere anvendelsesmuligheder skaber produkter med stærkere konkurrenceevne. Det viser ny rapport fra Københavns Professionshøjskole (tidligere Professionshøjskolen Metropol), der har fået evalueret skolens Praksis- og Innovationshus.
Virkeligheden skal på skoleskemaet26.1.2018 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Danske skoleelever er trætte af at terpe tabeller og reproducere viden. De bliver mere motiverede og deltagende i undervisningen, når de får lov at arbejde med virkelige problemstillinger, hvor de skaber noget nyt, der giver værdi for andre. Det viser ny forskning fra Professionshøjskolen Metropol.
Nationalt Videncenter om Udsatte Børn og Unge vil give børnene en stemme - åbningskonference 15. november13.11.2017 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Mere end 60.000 børn og unge i Danmark har særlige sociale behov. Vi ved allerede en del om, hvad der kendetegner denne gruppe, og om de udfordringer der er ved de eksisterende tilbud på området. Der mangler imidlertid viden om, hvordan man konkret kan arbejde med at styrke den sociale mobilitet for udsatte børn og unge. Derfor har alle landets professionshøjskoler i samarbejde etableret Nationalt Videncenter om Udsatte Børn og Unge, forkortet NUBU.
Mad skal også på recept13.7.2017 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hvis du har været indlagt på sygehuset og har behov for genoptræning, så er det næppe ude ved kødgryderne, du først sætter ind. Men den mad, du spiser, bør være en vigtig del af din rehabilitering, mener førende eksperter på området. Især blandt den ældre del af befolkningen er der behov for, at maden kommer på recept på lige fod med medicin og træning.
Nye formidlere skal være med til at løfte turismeindsatsen i Danmark26.6.2017 11:28:02 CEST | Pressemeddelelse
Ny uddannelse som natur- og kulturformidler sender det første hold dimittender i marken d. 30. juni. De kreative og kampklare eventmagere, historiefortællere og projektledere glæder sig til at sætte Danmarks natur- og kulturarv på dagsordenen for bl.a. turister, skoleklasser og børnefamilier.