Erhvervsstyrelsen

7 nye råd skal hjælpe virksomheder med at få tjek på den basale digitale sikkerhed

Del

Danske virksomheder investerer i stigende grad i digital sikkerhed, men mange små og mellemstore virksomheder (SMV’er) mangler fortsat at få styr på helt grundlæggende it-sikkerhedsforanstaltninger. For at hjælpe virksomhederne i gang, lancerer Erhvervsstyrelsen en ny landsdækkende kampagne, som præsenterer 7 gode råd om it-sikkerhed på Sikkerdigital.dk. Rådene sætter fokus på, hvordan SMV’er med relativt simple sikkerheds-tiltag kan styrke it-sikkerheden.

38 pct. af SMV’erne har øget deres investeringer i it-sikkerhed i forhold til det forgangne år, hvilket er en rigtig positiv fremgang. Men der er fortsat 1 ud af 4 SMV’er, som ikke har implementeret de mest essentielle it-sikkerhedstiltag, såsom backup af data og løbende opdatering af programmer og styresystemer. Det viser den nyeste analyse fra Erhvervsstyrelsen.

Derfor lancerer Erhvervsstyrelsen nu 7 råd om it-sikkerhed, som skal hjælpe SMV’er med at få tjek på den basale digitale sikkerhed.

Vicedirektør for Erhvervsstyrelsen, Torsten A. Andersen:

”Vi ved, at mange danske virksomheder er sårbare over for it-sikkerhedshændelser, da de er uvidende om aktuelle trusler og ikke ved, hvad de bør gøre for at forebygge angreb. Med de 7 råd ønsker Erhvervsstyrelsen at hjælpe virksomheder med at gøre det mere overskueligt at få styr på de basale sikkerhedsforanstaltninger.”

De 7 råd om it-sikkerhed er:

  1. Få overblik over vigtige data og systemer
  2. Opdater programmer løbende
  3. Køb antivirus og firewall
  4. Tag backup af data
  5. Lær at spotte mistænkelige mails
  6. Lav stærke adgangskoder
  7. Stil sikkerhedskrav til it-leverandøren

Målgruppen for den nye kampagne er alle danske SMV’er med særligt fokus på de mindste virksomheder, som typisk har færrest ressourcer til selv at sikre den digitale sikkerhed. Særligt mindre virksomheder antager ofte, at de ikke er et mål for it-kriminelle, fordi de ikke tror, at de har data, der kan interessere andre. Men alle virksomheder er i besiddelse af systemer og data, der er centrale for den daglige drift, fx kundekartoteker og e-mails, og som netop derfor kan udnyttes af it-kriminelle.

Ved at følge de 7 gode råd kan mange af disse virksomheder med relativt enkle trin gøre noget for at styrke deres sikkerhedsniveau og sikre sig bedre mod potentielle digitale angreb.

Kampagnen består bl.a. af en række film og en quiz, som med en positiv og humoristisk tone forklarer de forskellige råd. Kampagnesektionen kan findes på https://sikkerdigital.dk/syv-raad-om-it-sikkerhed.

Til særligt de it-faglige personer i virksomhederne har Erhvervsstyrelsen i samarbejde med Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed netop lanceret et nyt it-risikovurderingsværktøj, som skal hjælpe SMV’er med at foretage en grundlæggende it-risikovurdering. Værktøjet kan findes på https://virksomhedsguiden.dk/risikovurderingsværktøj. Derudover stiller Erhvervsstyrelsen øvrige vejledninger og værktøjer til rådighed for virksomheder, der vil have en bedre digital sikkerhed på sikkerdigital.dk/virksomhed.

Læs de 7 gode råd om it-sikkerhed her:

https://sikkerdigital.dk/syv-raad-om-it-sikkerhed

Tag quizzen om de 7 gode råd her:

https://sikkerdigital.dk/virksomhed/syv-raad-om-it-sikkerhed/quiz-om-de-syv-raad/

Kontakter

Billeder

Information om Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen
Erhvervsstyrelsen
Langelinie Allé 17
2100 København Ø

https://erhvervsstyrelsen.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

Nyt IT-risikovurderingsværktøj skal hjælpe virksomheder med at styrke deres digitale sikkerhed9.3.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Mange små og mellemstore virksomheder har et for lavt digitalt sikkerhedsniveau i forhold til deres risikoprofil. For at komme dette problem til livs, lancerer Erhvervsstyrelsen i samarbejde med Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed et online IT-risikovurderingsværktøj, som hjælper SMV’er med at kortlægge deres sikkerhedsrisici og sikrer, at de sætter ind, der hvor det er mest kritisk.

Erhvervsstyrelsen og København går sammen med storbyer for at finde nye klimaløsninger18.2.2021 10:48:46 CET | Pressemeddelelse

København, Glasgow, Amsterdam, Toronto og New York City har indgået et partnerskab for at finde nye digitale og cirkulære løsninger på deres klimaudfordringer. Erhvervsstyrelsen har bragt byerne sammen om en ”Circular Innovation City Challenge”, som lanceres den 23. februar 2021. Det sker i samarbejde med Ellen MacArthur Foundation og World Circular Economy Forum.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum