Sådan bliver danskernes ferie i år: Sommerhus, storby og kør-selv

København, 27. juni 2016
Hygge i sommerhuset, en slentretur gennem storbyen eller ungerne bag i bilen og så afsted mod syd. Sommerferien er lige om hjørnet, og her er det de klassiske ferietyper, der vinder ifølge nye tal fra Deloitte. Allermest populær er kør-selv-ferien, der i år tiltrækker helt op mod hver femte dansker. Herefter følger sommerhusferie, storbyer og private overnatninger, mens charterrejsen kommer ind som nr. 5.
- Selv om der er utrolig mange måder at holde ferie på, er det de traditionelle ferietyper, der løber med sejren. Særligt kør-selv-ferie er blevet en tradition i mange danske hjem. Det er ganske enkelt let og ligetil at smide familien ind i bilen. Bortset fra motorvejskøerne, tyske pomfritter og et par småskænderier undervejs er det en ferieform, der næsten ikke kan gå galt, siger forbrugerekspert i Deloitte, Peter Mølkjær.
Efter kør-selv-ferien følger de danske sommerhuse, der i år tiltrækker 18 pct. af befolkningen. Et tegn på, at mange holder de gamle traditioner i hævd, mener Peter Mølkjær.
- Sommerhusferien er stadig uhyre populær. Ikke blot er den en billigere ferieform end de dyre udlandsrejser. For mange hører sommerhuset også med til den danske kulturarv. Fra barndomsminder om kolde dukkerter til nye kartofler og friskplukkede jordbær. Der er ingen andre steder, hvor vi hygger os mere.
De seneste år er der dog kommet mange nye muligheder for at pirre sanserne i ferien. Særligt er der et væld af tilbud til dem, der interesser sig for musik, gastronomi og kultur.
- I år tager 2 pct. af danskerne på opera- eller kulturrejse. Et tilsvarende antal tager på gastronomiske eventyr, mens yderligere 2 pct. har booket diverse wellness-ophold. Det lyder måske ikke af mange, men for rejsebranchen er det absolut et interessant segment. Her er der virkelig tale om de købestærke forbrugere, siger Peter Mølkjær.
Endelig er der en vis del af befolkningen, der slet ikke bruger ferien til at slappe af, men i stedet tager på såkaldt aktivferie, der er fyldt med fysisk udfoldelse.
- Næsten hver 10. dansker tager i år på aktivferie. Derudover drager mange på højskoleferie, der typisk også har et aktivt element. I den modsatte ende af skalaen skal 2 pct. af danskerne tilbringe sommeren med at drive rundt på et krydstogtskib. Når det gælder ferie, er der absolut noget for ethvert energiniveau.
Fakta:
Sådan holder danskerne sommerferie i år
Kør-selv-ferie: 20 pct.
Sommerhusferie i Danmark: 18 pct.
Storbyferie: 16 pct.
Ferie med privat overnatning: 15 pct.
Charterrejse: 15 pct.
Rundrejse på egen hånd: 7 pct.
Campingferie i Danmark: 6 pct.
Sommerhusferie i udlandet: 5 pct.
Aktivferie i udlandet: 5 pct.
Aktivferie i Danmark: 4 pct.
Rundrejse med rejseselskab: 3 pct.
Campingferie i udlandet: 3 pct.
Krydstogt: 2 pct.
Opera- eller kulturrejse: 2 pct.
Gastronomi-/gourmetrejse: 2 pct.
Langtidsferie: 1 pct.
Ferie med båd i Danmark: 1 pct.
Wellness-ferie i Danmark: 1 pct.
Wellness-ferie i udlandet: 1 pct.
Højskoleferie: 1 pct.
(mulighed for flere svar)
Deloittes Sommerferieanalyse 2016 er baseret 1000 interview med repræsentativt udvalgte danskere samt 899 interview med repræsentativt udvalgte danskere i arbejde. Undersøgelserne er gennemført af Epinion for Deloitte.
Nøgleord
Kontakter
Peter Mølkjær
Tlf. +45 21 60 21 74
pmoelkjaer@deloitte.dk
Billeder
Vedhæftede filer
Information om Deloitte
Peter Mølkjær er partner i Deloitte og ekspert i forbrug og forbrugsvaner.
Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk
Følg pressemeddelelser fra Deloitte
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Deloitte
Dansk Draghi/Letta-rapport: Sådan sikrer Danmark sin konkurrenceevne10.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Den oversete forsknings- og innovationskapacitet skal bringes i spil til at styrke Danmarks fremtidige konkurrenceevne, sikkerhed og velstand. En ny innovationstrepart er blandt de 10 handlingsorienterede anbefalinger, som i dag præsenteres på Christiansborg.
Karriereudvikling topper generation Z’s ønskeliste på jobbet23.5.2025 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
De 20-30-årige danskere overrasker ved at være mindre interesserede i work/life-balance og mere ivrige efter karriereudvikling og ledelse end resten af verdens unge arbejdstagere. Samtidig er leveomkostninger og klima markante bekymringer, viser ny Deloitte-rapport.
Deloitte og Kraka med fremtidsscenarier for Danmark i 2050: Svære valg skal træffes i dag7.5.2025 06:54:18 CEST | Pressemeddelelse
Fem udfordringer skal løses i dag for at opretholde Danmarks styrkepositioner frem mod 2050. Hvis danske beslutningstagere formår at sætte ind på disse områder, vil Danmark kunne stå lige så stærkt om 25 år, som Danmark gør i dag.
Deloitte fastslår: Medarbejderudvikling giver plus på bundlinjen28.3.2025 06:02:00 CET | Pressemeddelelse
Organisationer, der prioriterer personlig udvikling, kreativitet og fordybelse, klarer sig bedre økonomisk og skaber større værdi for samfundet. Det viser en ny, global undersøgelse fra Deloitte.
Virksomheders brug af AI i kraftig fremgang25.3.2025 06:10:00 CET | Pressemeddelelse
Selv om udbredelsen af generativ kunstig intelligens øges markant, er der stadig væsentlige barrierer på vejen, førend vi indfrier det fulde potentiale. En ny undersøgelse fra Deloitte indikerer samtidig, at adoptionen ikke helt kan følge med den teknologiske udvikling.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum