Nu kan du igen få medarbejderaktier på jobbet efter særlige skatteregler

København, 1. juli 2016
De gunstige regler for medarbejderaktier har været afskaffet siden 2011, men vender tilbage fra og med i dag på grund at nye skatteregler. Dermed er det igen muligt at udskifte en del af lønnen med aktier. Går det godt for virksomheden, kan ejerskabet blive en guldrandet forretning.
- Aktieordninger er et vigtigt element i at fastholde og tiltrække de dygtigste folk. Derfor er det også positivt, at regeringen har valgt at genindføre ordningen, så det igen bliver attraktivt for virksomheden at uddele aktier til medarbejderne, siger skatteekspert i Deloitte, Richardt Tabori Kraft.
Mens man under den gamle ordning skulle betale skat i det øjeblik, man enten modtog aktier eller udnyttede en option, bliver skatten fremover udskudt. Det er det, der gør den nye ordning attraktiv, mener Richardt Tabori Kraft:
- Det er jo ikke sådan, at man ikke skal betale skat af medarbejderaktier, men fremover kan man udskyde skatten til det tidspunkt, hvor man sælger aktien igen. Dermed ligger gevinsten og skatten altså på samme tidspunkt, hvor man før skulle have penge op af lommen, inden gevinsten var realiseret.
De nye regler giver både mulighed for, at man kan modtage aktier her og nu eller få en ret til at købe dem på et senere til en bestemt pris, altså en købe-/tegningsret.
- De såkaldte købe- og tegningsretter er også en del af ordningen. Hvorvidt man vælger det ene eller det andet afhænger af en lang række forhold. Uanset metode må værdien, der modtages i aktieløn, dog ikke overstige 10 pct. af ens årsløn, siger Richardt Tabori Kraft.
Er man medarbejder, giver aktierne mulighed for at tjene ekstra penge, hvis virksomheden klarer sig godt.
- Formålet med medarbejderaktier er at give medarbejderne en ejerandel af virksomheden, så de giver den en ekstra skalle. Og så er det klart, at hvis aktierne stiger, kan man tjene gode penge. Står virksomheden til at blive solgt, kan man måske endda score den helt store gevinst, siger Richardt Tabori Kraft.
Nøgleord
Kontakter
Richardt Tabori Kraft
Tlf. +45 29 61 73 93
rtkraft@deloitte.dk
Billeder
Information om Deloitte
Richardt Tabori Kraft er partner i Deloitte og ekspert i personskat.
Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk
Følg pressemeddelelser fra Deloitte
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Deloitte
Deloitte fastslår: Medarbejderudvikling giver plus på bundlinjen28.3.2025 06:02:00 CET | Pressemeddelelse
Organisationer, der prioriterer personlig udvikling, kreativitet og fordybelse, klarer sig bedre økonomisk og skaber større værdi for samfundet. Det viser en ny, global undersøgelse fra Deloitte.
Virksomheders brug af AI i kraftig fremgang25.3.2025 06:10:00 CET | Pressemeddelelse
Selv om udbredelsen af generativ kunstig intelligens øges markant, er der stadig væsentlige barrierer på vejen, førend vi indfrier det fulde potentiale. En ny undersøgelse fra Deloitte indikerer samtidig, at adoptionen ikke helt kan følge med den teknologiske udvikling.
Deloitte udpeger fremtidens teknologiske tendenser: ”Alt er bundet op på AI"24.2.2025 06:10:00 CET | Pressemeddelelse
Hvilke teknologiske trends skal erhvervslivet og den offentlige sektor kende til for at få en strategisk fordel? Rådgivningsgigant og tech-partner Deloitte udpeger seks centrale tendenser med potentiale til at ændre måden, vi arbejder, interagerer og laver forretning på.
Danskernes skærmtid fortsætter op trods stigende bekymring om overforbrug4.2.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Deloitte præsenterer nye indsigter i danskernes digitale forbrugervaner. Over halvdelen angiver, at de oplever et overforbrug i deres dagligdag.
Danske topledere investerer heftigt i AI – men interesserer sig ikke synderligt for teknologien13.11.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Kun 38 procent af toplederne i danske virksomheder udtrykker høj interesse for generativ AI. Til sammenligning er interessen høj hos hele 63 procent af toplederne i resten af verden. Kløften kan sætte Danmark tilbage i AI-kapløbet, konkluderer Deloitte i ny undersøgelse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum