Indenrigs- og Boligministeriet

5,1 mio. kr. til midtjyske projekter, der kan skabe udvikling og gode levevilkår i landdistrikterne, områder med mange vindmøller og til initiativer på de danske småøer

Del

Seksten lokale projekter får i dag positivt svar på deres ansøgninger til Indenrigs- og Boligministeriets Landdistriktspulje med tilsagn om støtte.

Projekterne er bl.a. beliggende i Ringkøbing-Skjern Kommune, Skive Kommune og Tunø og kan se frem til et samlet tilsagn på ca. 5,1 mio. kr.

Indenrigsminister- og boligminister Kaare Dybvad:

”Det er vigtigt for regeringen, at der er gode muligheder for at leve et godt liv overalt i Danmark, uanset om man bor i en større by, et landdistrikt eller på en af de danske små øer. Landdistrikterne er en stor og vigtig del af Danmark, og jeg er glad for, at vi kan være med til at understøtte de mange ildsjæle og gode projekter, som er med til at skabe udvikling og gode levevilkår i landdistrikterne”.

Klima-, Energi og Forsyningsminister Dan Jørgensen:

”Det er afgørende for den grønne omstilling herhjemme, at der er bred, lokal opbakning til de grønne løsninger, som skal sikre en bæredygtig fremtid for os alle. Derfor har vi ad flere omgange forbedret forholdene for de danskere, der bor tæt på vindmøller, og med de ekstraordinære midler fra Landdistriktspuljen får endnu flere nu glæde af en række nye projekter, der styrker lokalsamfundet.”

Eksempler på støttede projekter i Region Midtjylland:

  • ”Fritids og Naturpark”. Projektets formål er at forvandle den nedlagte boldbane i Sdr. Bork til en Fritids- og Naturpark, så der er plads til både mennesker og natur, og parken kan styrke fællesskabet og danne ramme for et aktivt udeliv for såvel børn som voksne. Projektet får tilsagn om støtte på 623.850 kr.
  • ”Forbedring af Hjerk Forsamlingshus”. Projektets formål er nedrivning af et gammelt udslidt forsamlingshus og etablering af en nyfortolkning af det traditionelle forsamlingshus på samme sted. Huset bliver et fælles hus for både Hjerk og Harre sogne. Projektet får tilsagn om støtte på 650.000 kr.
  • "Postgaarden Tunø". Projektets formål er at renovere og etablere et butiks- og udstillingsområde med indendørs butikspladser primært for øens små selvstændige, som kan udstille og sælge egne produkter. Projektet får tilsagn om støtte på 294.000 kr.

I alt var der 221 ansøgere fra hele landet til midlerne fra Landdistriktspuljen, hvoraf 42 projekter på landsplan har fået tilsagn om støtte på ca. 13,9 millioner kroner.

De støttede projekter er udvalgt af Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen bestående af formand Finn Jorsal samt Lisbeth Kristensen Lei, Nynne Larsby Friis og Nils Natorp.

Se oversigt over de 42 projekter her

Forskningsprojekter: https://www.livogland.dk/ministeriets-egne-puljer-stoetteordninger/landdistriktspuljen-oe-stoette/forsknings

Projekter på de små øer: https://www.livogland.dk/ministeriets-egne-puljer-stoetteordninger/landdistriktspuljen-oe-stoette/oe-stoette

Projekter i områder med vindmøller: https://www.livogland.dk/ministeriets-egne-puljer-stoetteordninger/landdistriktspuljen/projekter-omraader-landvindmoeller

Kontakter

Information om Indenrigs- og Boligministeriet

Indenrigs- og Boligministeriet
Indenrigs- og Boligministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K

https://im.dk/

Følg pressemeddelelser fra Indenrigs- og Boligministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Indenrigs- og Boligministeriet

Tocifret millionbeløb på vej til landdistrikterne, områder med mange vindmøller og initiativer på de små øer24.6.2021 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

42 ansøgere fra hele landet får i dag positivt svar på deres ansøgninger til Indenrigs- og Boligministeriets Landdistriktspulje. Tilsammen modtager de ca. 13,9 millioner kroner i støtte til projekter, der kan skabe udvikling og gode levevilkår i landdistrikterne, i områder med vindmøller og til lokale initiativer på de danske småøer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum