Beskæftigelsesministeriet

50.000 pensionister slipper for modregning i folkepension 

Del
Folketinget har i dag vedtaget at ændre modregningsreglerne for folkepensionister. Lovændringen indebærer, at folkepensionister vil modtage hele deres grundbeløb og pensionstillæg, uanset om de har en arbejdsindtægt ved siden af. Det forventes, at komme omkring 50.000 pensionister til gode i 2025.

Forslaget (L 117), der i dag blev vedtaget af et meget bredt flertal i Folketinget, betyder, at folkepensionens grundbeløb og pensionstillæg udbetales uafhængigt af folkepensionistens egen indtægt ved personligt arbejde. Dermed bliver det mere attraktivt for folkepensionister at arbejde. Det forventes, at omkring 40.000 folkepensionister i 2023, stigende til omkring 50.000 i 2025 ikke længere vil blive modregnet i deres folkepension, hvis de har en arbejdsindtægt ved siden af.

Det forventes, at de berørte folkepensionister i gennemsnit vil modtage omkring 30.000 kr. (før skat) mere i årlig udbetalt folkepension som følge af afskaffelsen af modregningen. Fx skønnes det, at godt 9.000 pensionister vil opleve en fremgang i ydelsen på mellem 10.000-20.000 kr. årligt.

Det skønnes endvidere, at forslaget vil bidrage til en stigning i arbejdsudbuddet med cirka 950 ekstra fuldtidspersoner i 2023, stigende til cirka 1.050 personer i 2025. 

Afskaffelsen af modregning som følge af folkepensionisters egen indtægt har virkning fra d. 1. januar 2023. Det betyder, at de folkepensionister, der har fået og vil få nedsat deres grundbeløb og pensionstillæg i løbet af 2023 på grund af deres arbejdsindtægt, vil få pengene tilbage i forbindelse med efterreguleringen af pensionen for 2023, som finder sted i 2024.

 Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- I dag er en rigtig god dag for op mod 50.000 folkepensionister, der oplever at blive modregnet i deres folkepension fordi de arbejder ved siden af. De kan nu sige ja til ekstra arbejde uden at blive modregnet. Det vil naturligvis være en økonomisk motivation for mange, og vi forventer, at flere pensionister, der kan, vil fortsætte med at arbejde.

- Det vil gavne både den private og den offentlige sektor, der står og mangler hænder, for seniorer udgør med deres viden og erfaring en værdifuld ressource.

- Jeg synes, vi med forslaget har fundet den rette balance, da folkepensionen fortsat er målrettet dem, der har mindst. Derfor er det også alene folkepensionens grundbeløb og pensionstillæg, der er berørt af de ændrede regler for modregning.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet


Pressevagt: 51 23 28 30.

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for august 202421.10.2024 08:14:05 CEST | Pressemeddelelse

I august 2024 var der 3.021.700 lønmodtagere i job. Det er 1.500 færre end måneden før. Siden august 2023 er der dermed samlet set kommet 22.400 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 1.900 færre lønmodtagere fra juli til august 2024. I samme periode er der kommet 400 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: "På trods af et lille fald holder beskæftigelsen sig på et højt niveau samtidig med, at ledigheden er lav. Men antallet af borgere i job og antallet af ledige har udviklet sig forskelligt i landet. Vi har kommuner, hvor beskæftigelsen godt nok er steget i det seneste års tid, men hvor ledigheden samtidig er steget. Og vi har også kommuner, hvor beskæftigelsen er faldet". "Der er mange årsager til, at tingene udvikler sig forskelligt i de forskellige landsdele. Men det er helt afgørende for mig, at vi understøtter en bæredygtig udvikling i hele landet. Vi skal have styr på balancerne, og det vil blandt andet sige, at d

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jøgensens kommentar til ledighedstal for september 202418.10.2024 09:04:15 CEST | Pressemeddelelse

Der er 88.300 fuldtidsledige i september 2024. Det viser de nyeste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Det er 1.000 flere sammenlignet med måneden før. Ledighedsprocenten er fortsat på 2,9 pct. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: "Et af regeringens vigtigste mål er, at så mange som muligt har et arbejde og kan forsørge sig selv". "Den lave ledighed kommer alle til gode, og vi skal bruge det til at få endnu flere med på arbejdsmarkedet. Derfor har regeringen blandt andet gjort det attraktivt at fortsætte med at arbejde, efter man er nået pensionsalderen". "Jeg er meget opmærksom på, at selvom den generelle ledighed er lav, er der forskelle på tværs af landets kommuner. Det er regeringens mål, at vi har et Danmark, der hænger sammen. Det er også derfor, vi styrker uddannelser udenfor de større byer, så man kan uddanne sig og få job i alle dele af landet".

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye