Beskæftigelsesministeriet

37.700 personer har nu fået ret til tidlig pension

Del

1. august sidste år blev der åbnet for at søge om ret til tidlig pension. 50.200 borgere har nu søgt.

Siden 1. august 2021 har det været muligt at søge om ret til tidlig pension. Det skete i forlængelse af den aftale, som regeringen, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten indgik i oktober 2020 om at indføre en ny ret til tidlig pension. Ordningen gør det muligt for borgere, som har været mange år på arbejdsmarkedet at trække sig værdigt tilbage op til tre år tidligere.

Det er muligt at ansøge om ret til tidlig pension fra man er fyldt 61 år. Det har 50.200 borgere gjort i perioden fra den 1. august 2021 og frem til den 31. maj 2022. Af dem, som frem til den 31. maj 2022 har fået behandlet deres ansøgning, har 37.700 borgere fået ret til tidlig pension. Heraf har ca. 18.800 borgere fået den maksimalt mulige ret til tidlig pension, og tilsvarende har 18.800 borgere fået ret til to eller et år på tidlig pension. Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Af tallene kan man se, at der relativt set er flest håndværkere og slagteriarbejdere, der har søgt og fået tildelt ret til tidlig pension. Den største andel, der har søgt og fået tildelt retten, er fra Morsø Kommune og Frederikshavn Kommune.

For at overgå til tidlig pension, skal man som borger bekræfte, at man ønsker at gøre brug af retten. Det kan man tidligst gøre tre måneder før man kan modtage den første udbetaling. Samlet set er der i årets første fem måneder 6.600 borgere, der har fået udbetalt tidlig pension.

Det er nu muligt at se på jobindsats.dk, hvor mange borgere, der får udbetalt tidlig pension. Målingen kan bl.a. fordeles på kommuner og a-kasser. Senere vil der blive tilføjet yderligere en måling på jobindsats.dk om bl.a. antallet af borgere, der har fået tildelt tidlig pension.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- 37.700 personer har nu fået tildelt retten til at kunne gå på tidlig pension. Det vidner jo helt klart om, at der hos mange af dem med de længste og ofte mest slidsomme arbejdsliv har været et udtalt behov for at kunne trække sig værdigt tilbage, før de er helt slidt ned. De har nu fuldt fortjent fået mulighed for at tage hul på pensionstilværelsen lidt før.

- Da Pensionskommissionen for nylig fremlagde sine anbefalinger, gjorde den det også meget klart, at noget af det, som gør vores pensionssystem til et af de bedste i verden netop er det samlede system af tilbagetrækningsordninger som for eksempel tidlig pension. Jeg er derfor rigtig glad og stolt over at vi fandt en værdig og retfærdig løsning for borgere, som har været mange år på arbejdsmarkedet.

- Det vil langt fra være alle, der vælger at gøre brug af retten. Men alene det at de nu har retten til at trække sig tilbage lidt før, giver dem en grundlæggende tryghed, som de ikke havde før, og som er rar at have, hvis kræfterne lige pludselig slipper op.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Vedhæftede filer

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for maj 202230.6.2022 08:12:13 CEST | Pressemeddelelse

I maj 2022 var der 71.300 ledige. Det er en stigning på 800 personer i forhold til måneden før. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu på 2,5 procent. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - For første gang længe ser vi nu en lille stigning i ledigheden. Det ændrer dog ikke ved, at ledigheden fortsat er helt i bund og beskæftigelsen er rekordhøj. Det er der al mulig grund til at glæde sig over. Ikke mindst på vegne af de mange kontanthjælpsmodtagere, langtidsledige og ikke-vestlige indvandrere, som er kommet med i det arbejdende fællesskab. - Selvom dansk økonomi står virkelig stærkt, er det ikke til at komme udenom, at krigen i Ukraine også sætter sine tydelige spor herhjemme, hvor forbrugerpriserne er braget i vejret. Det kan selvsagt mærkes, og det er noget vi tager meget seriøst i regeringen. Derfor har vi allerede iværksat flere initiativer til hjælp for borgere, hvor det gør særligt ondt. - Senest har regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget i

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for april 202222.6.2022 08:12:58 CEST | Pressemeddelelse

I april 2022 var der 2.948.000 personer i job. Det er 4.000 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,1 procent. Dermed stiger beskæftigelsen i Danmark den 15. måned i træk og siden januar 2021 er antallet af lønmodtagere steget med i alt 184.000 personer. Ser man på den private sektor, er der kommet 5.000 flere lønmodtagere siden marts måned. I samme periode er der kommet 1.000 færre offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Jeg får endnu engang lov til at glæde mig. Beskæftigelsen stiger den 15. måned i træk. Det er i den grad en glædelig nyhed, der gang på gang bekræfter mig i, at regeringen har ført en ansvarlig økonomisk politik, som vi nu høster frugterne af. Vi og en række partier indgik i sidste uge en ny aftale om kontanthjælpssystemet, som på sigt vil sikre, at flere kommer i arbejde. - På trods af, at beskæftigelsen stiger og ledigheden falder herhjemme, så raser der fortsat krig på grund af Putins brutale angreb på Ukraine. Det har også

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum