ANTALLET AF DYREVÆRNSSAGER EKSPLODERER: FLERE ANMELDER SIG SELV FOR DECIDERET MISRØGT
Skelettynde hunde, kaniner, der har boet i indkøbsvogne og katte, der er efterladt. Dette syn er dagligdagen for Dyreværnets udrykningsleder, Nina Amdi Carlsen, der er ansvarlig for at varetage de tusindvis af anmeldelser, som Dyreværnet modtager hvert eneste år.
- Hvor vi i 2012 hentede 139 dyr fra dyreværnssager, hentede vi intet mindre end 503 dyr i 2014. Og mens vi i 2012 fik mellem 3 – 5 anmeldelser om misrøgt af kæledyr dagligt, så er det tal desværre steget til over det dobbelt. Så vi har virkelig noget at se til, fortæller den ophængte udrykningsleder Nina Amdi Carlsen.
Det er både pårørende, naboer og andre bekymrede borger der tyer til at anmelde misrøgt til Dyreværnet. Men efterhånden kommer der flere anmeldelser, hvor det er ejeren, der anmelder sig selv, fordi de ikke længere kan passe deres egne dyr.
- Der er slet ingen tvivl om, at finanskrisen er en stor del af forklaringen på, at flere dyr bliver udsat for vanrøgt. Folk har sparet, hvor de kunne, og det har definitivt været på både foder og dyrlægebesøg, siger Nina og fortsætter:
- Vi ser stort set aldrig decideret mishandling af dyr på de adresser, vi tilser. Det vi primært oplever, er ejere, der har mistet grebet om tilværelsen og at det er dyrene, der betaler prisen for det. At folk forsætligt udsætter dyrene for smerte er ikke et syn vi kender. Men at ejerne ikke har hverken midlerne, økonomien eller overskuddet til at tage sig af deres dyr, ser vi desværre oftere og oftere, slutter Nina.
Fødevareminister Dan Jørgensen (S) har i dag udsendt en pressemeddelelse, hvori han meddeler, at han vil sætte gang i et arbejde, der skal se på, hvordan straffene for dyremisrøgt skal skærpes. I dag starter Dyreværnet en underskriftsindsamling for at bakke op om Fødevareministerens initiativ. Underskriftsindsamlingen kan ses lige her:
http://www.dyrevaernet.dk/underskriftsindsamling.aspx
Dyreværnet fik i 2014 i alt 1.601 dyr ind på internatet i Rødovre. 503 af disse kom fra dyreværnssager, 625 dyr var hittedyr, det vil sige dyr, der enten er løbet væk fra deres ejer eller dumpet som affald på tankstationer, rastepladser og i affaldscontainere, mens 100 dyr blev sat på internatet af politiet. 373 dyr blev indleveret af deres ejer, der grundet tragiske omstændigheder ikke kunne varetage dyrenes behov længere.
For yderligere information kontakt venligst Signe Sehested Lund, direktør for Dyreværnet, på tlf.: 40 30 66 15.
Nøgleord
Kontakter
For yderligere information kontakt venligst Dyreværnets direktør Signe Sehested Lund på tlf.: 40 30 66 15.
Billeder
Links
Information om Dyreværnet
Følg pressemeddelelser fra Dyreværnet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyreværnet
22 racekatte hentet fra uautoriseret opdrætter9.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sammen med politiets specialiserede dyrevelfærdsenhed hentede Dyreværnet i april måned i alt 22 racekatte hos en uautoriseret opdrætter på Midt- og Vestsjælland.
Dyreværnet på Roskilde Dyrskue for første gang6.5.2025 07:00:00 CEST | Nyhed
Som led i at udbrede budskabet om Dyreværnets arbejde og indgå flere dialoger med befolkningen om dyrevelfærd skal foreningen for første gang på Dyrskuet i Roskilde i 2025.
Tidl. formand for Dyreværnet Mogens Klausen udnævnt til æresmedlem af foreningen23.4.2025 18:10:17 CEST | Nyhed
Mogens Klausen er dags dato udnævnt til æresmedlem af Dyreværnet efter mere end 50 års tjeneste, bl.a. som mangeårig bestyrelsesformand for foreningen og juridisk rådgiver i forbindelse med arvesager m.v.
Dyreværnet og All Ears arbejder sammen for dyrene2.4.2025 07:00:00 CEST | Nyhed
Dyreværnet har arbejdet sammen med telemarketingvirksomheden All Ears siden 2023. For Dyreværnet har det været vigtigt at finde en partner med samme udgangspunkt og værdisæt, og det handler først og fremmest om at tage aktivt ansvar – og have fokus på samtale fremfor salg.
Dyreværnet overtager hunde- og kattepension i Kolding3.3.2025 07:30:00 CET | Pressemeddelelse
Dyreværnet har netop købt Søndergaard Hunde- og Kattepension i Kolding, som fremover skal drives som internat for hunde, katte og smådyr samt pension for hunde, præcis som Dyreværnets internat og pension i Rødovre.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum