36.421 landbrugere har søgt om landbrugsstøtte
Årets store maraton på landbrugsstøtten sluttede tirsdag midnat, og Landbrugsstyrelsen kan i dag konstatere, at i alt 36.421 landbrugere har indsendt deres ansøgning om grundbetaling, inden fristen udløb. Oprindeligt udløb ansøgningsfristen den 16. april, men efter ønske fra blandt andre Landbrug & Fødevarer besluttede Landbrugsstyrelsen at forlænge ansøgningsrunden med to ekstra hverdage.
Og det gav pote, viser Landbrugsstyrelsens statistikker for de indsendte ansøgninger. I dagene efter fristforlængelsen fladede kurverne ud, og de sidste ansøgninger trillede roligt ind.
- Det var netop det, vi ønskede at opnå med forlængelsen. Vi har i år haft en god ansøgningsrunde, men der var så mange, der skulle igennem i slutspurten, at det gav stor spidsbelastning på både mennesker og systemer, siger Gitte Jensen-Fangel, der er vicedirektør i Landbrugsstyrelsen.
Nu forbereder vi næste runde
Landbrugsstyrelsen kan følge med time for time, når ansøgningerne tikker ind. Det giver nyttig viden om spidsbelastninger og fremdrift, som styrelsen deler i en tæt og konstruktiv dialog med erhvervet igennem hele ansøgningsrunden. Og nu skal al denne viden indgå i forberedelserne af næste års ansøgningsrunde.
- Dialogen fortsætter og vi går nu tilbage i maskinrummet sammen med erhvervet og kigger på, hvad vi kan skrue på for at give landbrugere og konsulenter de bedst mulige betingelser i næste års travle ansøgningsrunde, siger Gitte Jensen-Fangel.
Der er stadig tid frem til 17. maj, hvis man vil ændre i sin indsendte ansøgning eller sende en sen ansøgning.
Yderligere oplysninger
Kontakt Landbrugsstyrelsens pressevagt på telefon 41892507
Information om Landbrugsstyrelsen
Følg pressemeddelelser fra Landbrugsstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrugsstyrelsen
Plantefonden giver tilsagn for 122,6 mio. kr.: 35 nye projekter skal styrke sektoren for plantebaserede fødevarer23.8.2024 13:00:37 CEST | Pressemeddelelse
Planter skal fylde mere i vores hverdag – både på tallerknerne og i vores måde at tænke mad på. I år er der skruet gevaldigt op for blusset i Plantefonden, der uddeler 122,6 mio. kr. til 35 nye projekter, som bl.a. skal øge kvalitet, tilgængelighed og viden om plantebaseret mad.
Stop madspild: Tonsvis af gammelt brød skal genanvendes til mel og rasp30.5.2024 15:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Hvert år ryger op imod 30.000 tons brød fra industribagere og detailhandelen direkte i skraldespanden. Det svarer til ca. 5 kilo brød pr. dansker om året. Et nyt projekt vil genanvende overskudsbrød til mel og rasp, så det kan blive til nye fødevarer fremfor at fylde op i affaldscontaineren.
Bi-venligt blomsterflor og utæmmet græs vil brede sig i Danmark til sommer3.5.2024 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Nye tal: Der er sket mere end en fordobling i antallet af landbrugere, der har søgt Landbrugsstyrelsen om tilskud til at plante blomster på landbrugsjord og lade græs vokse vildt på markerne. Blomstertæpper sætter kulør på landskabet – men er også godt nyt for biodiversiteten, lyder det fra Anna De Klauman, vicedirektør i Landbrugsstyrelsen.
OptiClean vil optimere håndteringen i grøntsagsvaskeriet og forlænge holdbarheden på dine gulerødder9.4.2024 12:35:00 CEST | Pressemeddelelse
Projektet OptiClean har, med 5,5 mio. kr. fra GUDP, blæst til kamp mod de halvrådne gulerødder i grøntsagsskuffen. En kombination af optimeret polering og håndtering i vaskeriet skal sikre branche, detailled og forbrugere mod unødvendigt madspild.
Nyt register med kortlægning af bigårde skal sikre sunde bier4.3.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Fra i dag skal alle biavlere registrere sig igen i et nyudviklet centralt register for at sikre en effektiv inddæmning, hvis der sker udbrud af skadelige sygdomme blandt bierne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum