Lolland Kommune

3600 børn og unge på Lolland fik glæde af sommerens Coronapulje

Del
14 dage inden sommerferien blev landets kommuner tilbudt midler til ekstra sommeraktiviteter for børn og unge, og i Lolland Kommune fik man travlt med at udmønte de 1,2 mio. kr. kommunen blev bevilget. Takket være en ekstraordinær indsats fra SFO’er, Ungdomsskolen og lokale kultur- og fritidsaktører lykkedes det at give kommunens børn en god sommer på trods af Corona. Det viser en ny rapport.

Det er ikke hver dag, man i Lolland Kommune med 14 dages varsel får tilbudt 1,2 mio. kr. til at igangsætte sommeraktiviteter for børn og unge. Så da Fritids- og Kulturudvalget og Børne- og Skoleudvalget modtog tilbuddet fra Regeringen, var der ikke tid til lange drøftelser om, hvilke aktiviteter man ville prioritere. Der skulle handles hurtigt, og drøftelser og beslutninger måtte klares over mail. Heldigvis var der bred enighed i begge udvalg om, at man i Lolland Kommune skulle gøre alt, hvad man kunne, for at pengene skulle komme kommunens børn og unge til gode.

En af de største udfordringer ved projektet var, med så kort varsel, at nå ud til de mange børn, som var på vej på sommerferie. Her blev SFO’ernes rolle helt afgørende. Personale og ledere i SFO’erne skulle med meget kort varsel revidere deres sommerprogram, arrangere aktiviteter og ture og skaffe ekstra personale.

”Jeg er SÅ stolt af den ekstra indsats, vores SFO’er lige op til en ferie lagde i at få pengene til at leve, og at de derved gjorde en forskel og skabte gode muligheder for rigtig mange børn. Det var der virkelig brug for efter den hårde nedlukning,” fortæller formand for Børne- og Skoleudvalget Signe Lund.

Også lokale kultur- og fritidsaktører fik meget travlt, da meldingen om tilskuddet kom. Meget tyder dog på, at den travle tidsplan ikke har været en hæmsko for kreativiteten. Takket være en ekstraordinær indsats fra Sportsråd, biblioteker, musikskolen, museer, ungdomsskolen og en række andre aktører bød sommeren 2020 på alt lige fra live-rollespil til foredrag om insekters ”superkræfter” og fødselsdage tilbage i 1800-tallet.

Formand for Fritids- og Kulturudvalget Tine Vinther Clausen er imponeret:

”Personligt har jeg aldrig været i tvivl om, at vores kultur- og fritidsliv på Lolland generelt præsterer noget helt ekstraordinært. Men når jeg kigger på alle de aktiviteter, vores aktører på så kort tid har løftet her, må jeg alligevel sige, at jeg er positivt overrasket. Samtidig illustrerer det med al tydelighed, hvorfor det er så supervigtigt med et stærkt kulturliv, der kan tænde lys i en mørk tid,” siger hun.

Nøgleord

Kontakter

Tine Vinther Clausen
Formand for Fritids- og Kulturudvalget
Tlf. 23 34 15 34


Signe Lund
Formand for Børne- og Skoleudvalget
Tlf. 30 12 37 82


Morten Hatorp
Sektorchef for Kultur, Fritid og Borgerservice
Tlf. 24 49 01 13


Espen Fossar Andersen
Sektorchef for Skole og Dagtilbud
Tlf. 23 80 73 67

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune iværksætter handleplan for byggesager18.4.2024 12:19:40 CEST | Pressemeddelelse

Klima-, Teknik- og Miljøudvalget bestilte i september 2023 en analyse af byggesagsbehandlingen i Lolland Kommune. Nu viser en brugertilfredshedsundersøgelse, at der blandt de fleste adspurgte er tilfredshed med sagsbehandlingen. Men der er også områder, hvor sagsbehandlingen kan gøres endnu bedre. Det viser den analyse, som Deloitte har foretaget for kommunen. Derfor har Klima-, Teknik- og Miljøudvalget nu vedtaget en handleplan.

Lolland Kommune inviterer til job- og bosætningsmesse7.2.2024 06:15:00 CET | Pressemeddelelse

Onsdag den 28. februar kl. 9-12 gentager Lolland Kommune sidste års succes med en kæmpe jobmesse i Maribo Hallerne. Her vil en lang række lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner stå klar til en snak med jobsøgende og andre interesserede om deres job- og uddannelsestilbud. Samtidig får nye og kommende tilflyttere fra nær og fjern lejlighed til at høre om bolig- og fritidsmulighederne på Lolland. I år er messen nemlig udvidet med en ekstra hal til ejendomsmæglere, foreninger og andre lokale nøgleaktører inden for bosætning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye