
Mens vi venter på Ditte…

Kommunernes fokus har i høj grad været på, hvad det koster at beskytte mod skybrud og stormflod og i mindre grad hvilke gevinster, der er forbundet med klimatilpasning. Den rådgivende ingeniørvirksomhed Grontmij anbefaler kommuner og staten at vende den traditionelle tankegang på hovedet:
”At beskytte vores samfund mod skybrud og stormflod, kan være en rigtig god økonomisk forretning. Men det kræver, at vi gør det klogt og smart. Klimatilpasning er ikke udelukkende et spørgsmål om sparede skadesomkostninger. Det er også et spørgsmål om, at vi klimatilpasser med løsninger, der kommer tilbage til borgerne og virksomheder i form af nye gevinster,” siger Brian Gardner Mogensen, analysechef i Grontmij og fortsætter:
”Det kan gøres ved en kombination af ofte dyre udvidelser af kloaknettet med relativt billige LAR løsninger, nye gevinster i form af f.eks. nye rekreative arealer med positiv afsmitning på ejendomspriser og grundskyld, bedre sundhed for borgerne og begrænsning af driftstab for virksomhederne. Samtidig er der ingen grund til at betale for meget for klimatilpasning. Sammentænk derfor klimatilpasning med andre anlægsprojekter, hvor man skal i jorden, og hvor der er en besparelse at hente ved at integrere tidspunkterne for realisering af anlægsprojekterne. Det skaber ikke bare gevinster for klimatilpasningen. Det skaber de samme gevinster i form af sparede omkostninger for andre anlægsprojekter. Samlet set kan der med forbehold for omfanget af klimatilpasning og integrerbare anlægsprojekter formenlig hentes et par milliarder kr. i reduktion af omkostninger til klimatilpasning i Danmark ved integration med andre anlægsprojekter. Det er klogt,” siger Grontmijs analysechef.
Ved at klimatilpasse klogt og smart kan følgende gevinster hentes:
- Øgede ejendomspriser, øget grundskyld, øget sundhed som følge af etablering af rekreative arealer ifm. LAR (lokal afledning af regnvand) løsninger
- Reduktion af virksomhedernes driftstab som følge af produktionsstop (regnes ikke med i sparede skadesomkostninger)
- Reduktion af anlægsomkostninger til klimatilpasning med sammentænkning med andre anlægsprojekter, hvor man skal i jorden
- Når vi i Danmark har høstet de gode erfaringer med klimatilpasning, vil vores løsninger formentlig kunne sælges til andre lande, der ønsker at klimatilpasse. Vores løsninger kan med andre ord blive en eksportvare
- I Danmark kan det ikke afvises, at klimatilpasning bliver en intern konkurrenceparameter for bosætning. Med andre ord vil kommuner der har klimatilpasset stå bedre i kampen om nye borgere.
Som rådgivende ingeniører kan Grontmij hjælpe med at klimasikre de danske kyster, veje og huse, og I Polen sikrer vi lige nu 15.000 km flodstrækninger mod oversvømmelser.
Nøgleord
Kontakter
For yderligere information kontakt venligst Brian Gardner Mogensen på mobil: 27236153
Billeder
Links
Information om Grontmij A/S
Følg pressemeddelelser fra Grontmij A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Grontmij A/S
Bølger efter dødvande23.3.2015 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Der er kommet gang i nybygning og renovering af svømmehaller efter flere års dødvande. Større bæredygtighed, mere fokus på wellness og krav om bedre vandkvalitet giver travlhed i SwimTeam – Grontmijs eksklusive gruppe af svømmehalseksperter
Novo Nordisk nye domicil vinder ”Den Danske Lyspris”22.1.2015 18:00:00 CET | Pressemeddelelse
For andet år i træk er den rådgivende ingeniørvirksomhed Grontmij med til at vinde ”Den Danske Lyspris”. Denne gang er det for lysprojektet i Novo Nordisks nye domicil i Bagsværd tegnet af Henning Larsen Architects. Projektet roses bl.a. for, at lysets samspil med bygningen er så elegant, at lyset snarere anes end ses.
Danmarks bedste parkeringsoplevelse findes på Glostrup Hospital11.12.2014 11:00:00 CET | Pressemeddelelse
Der var en gang, hvor et parkeringshus bare kunne være en grå betonklods. Den tid er endegyldigt forbi. I dag indvier Glostrup Hospital et rundt parkeringshus med en levende grøn facade med over 100 forskellige planter og en lille skov med regnvandsopsamling i midten. Det er smukt, bæredygtigt og forhåbentlig en god oplevelse for de mange bilister i området. Grontmij er ingeniører på projektet.
Danmarks første friluftsbad med grøn rensning27.11.2014 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Badegæsterne i Ruds Vedby ved Sorø kan hoppe i Danmarks første friluftsbad med biologisk rensning, når badesæsonen begynder til maj næste år. Det bliver et ”grønt” friluftsbad med nul klor og en Co2 belastning, der er fire gange lavere end, hvis badet skulle drives traditionelt og med en forventet årlig energibesparelse på næsten en kvart million kroner. Det er samtidig en rensningsmetode, som har store perspektiver for de friluftsbade, som står over for renovering i fremtiden.
Cykel-event på Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet i morgen6.11.2014 15:00:00 CET | Pressemeddelelse
En af Danmarks største ingeniørvirksomheder, Grontmij tager i morgen fredag en tur forbi Ingeniørhøjskolen i Aarhus og uddeler 500 stk. sadelbetræk til alle de flittige cyklende studerende.