Beskæftigelsesministeriet

30 mio. kr. til at uddanne jobparate kontanthjælpsmodtagere

Del

En ny pulje skal give jobparate kontanthjælpsmodtagere bedre muligheder for opkvalificering.

Regeringen og forligspartierne bag beskæftigelsesreformen har med Aftale om opkvalificering den 31. oktober besluttet at udmelde en regional uddannelsespulje til jobparate kontanthjælpsmodtagere på 30 mio. kr.

For selv om kontanthjælpsmodtagere generelt har mindre uddannelse end dagpengemodtagere, har de ikke samme muligheder for opkvalificering. Med den nye pulje kan de jobparate nu få korte, erhvervsrettede kurser fra den regionale positivliste i år og i 2020. Kommunerne kan, som i den ordinære regionale uddannelsespulje for dagpengemodtagere, få 80 pct. refusion på kurserne.

Puljen er et af i alt seks initiativer i Aftale om opkvalificering til 102 mio. kr.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Vi skal gøre gode tider bedre for alle, og jeg er glad for, at vi nu giver bedre muligheder for, at kontanthjælpsmodtagere kan blive opkvalificeret. I alt ruller vi initiativer ud for 102 mio. kr., der skal gøre op med det ensidige fokus på arbejdsudbud, som alt for længe har dikteret beskæftigelsespolitikken.

- Vi kan desværre se, at alt for få ledige uddanner sig, og derfor ser vi i øjeblikket nærmere på uddannelsesordningerne fra beskæftigelsesreformen i et stort serviceeftersyn. Næste skridt tager vi, når vi kender resultaterne af det eftersyn.


Kontakt: Beskæftigelsesministeriets presseenhed: 51 23 28 30.

 

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard til kamp for den danske model i Bruxelles6.12.2019 14:12:25 CETPressemeddelelse

Forud for rådsmødet blandt EU’s beskæftigelsesministre rejser beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard mandag til Bruxelles for at kæmpe for den danske model. Her mødes han med blandt andet repræsentanter for europæiske arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer samt medlemmer af Europa-Parlamentet. På møderne vil han søge opbakning til Danmarks kamp mod en lovfastsat europæisk mindsteløn, som den nye kommissionsformand Ursula Von Der Leyen forventes at fremsætte forslag om. I forbindelse med rådsmødet tirsdag holder han desuden en række separate møder med sine ministerkollegaer fra Italien, Tyskland og Nederlandene for at fremme danske interesser og fortælle om den danske model, hvor lønnen fastsættes af arbejdsmarkedets parter i overenskomstforhandlinger. Også torsdag vil ministeren gentage Danmarks holdning til et muligt kommende forslag, når han får besøg af EU’s nye beskæftigelseskommissær Nicolas Schmit i København. - Jeg forstår godt, at man fra Kommissionens side gerne vil sikr

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum