Professionshøjskolen Metropol

Fornem pris til Frederiksberg for at engagere skoleelever i naturvidenskab

Del
På Professionshøjskolen Metropol får godt 4.000 folkeskoleelever i næste uge mulighed for at prøve kræfter med alverdens naturvidenskabelige eksperimenter. Arrangementet er netop kåret til årets bedste blandt de hundredvis af projekter, der sættes i værk under den kommende nationale naturvidenskabsfestival. Prisen overrækkes af undervisningsministeren på tirsdag den 23/9.

Hvordan fungerer en rumraket? Hvordan helbreder man børns kræsenhed? Og hvilken mad producerer mest CO2? Det er nogle af de naturfaglige problemstillinger, storkøbenhavnske skoleelever kan blive klogere på i ”Science på Frederiksberg”, som er en event under den landsdækkende Naturvidenskabsfestival, der kører i uge 39.

I Science på Frederiksberg vil 8. klasser fra Frederiksberg, studerende fra Professionshøjskolen Metropol og en række andre institutioner formidle naturvidenskab på nye og originale måder, og på den måde være med til at højne folkeskolelevers interesse og viden om naturfag. Det er baggrunden for, at undervisningsminister Christine Antorini, den 23.9. besøger naturvidenskabsfestivalen og i samarbejde med Danish Science Factory, overrækker prisen for årets science-event:

”Naturfag handler om at stille undrende og nysgerrige spørgsmål til verden omkring os. Nysgerrighed, lyst til at lære, kreativitet og udforskning skal være omdrejningspunktet for, at eleverne bliver så dygtige som de kan. Det kræver en tæt kobling mellem bøgerne og virkelighedens verden. Større nysgerrighed og bedre kobling mellem teori og praksis er netop nogle af hovedelementerne i folkeskolereformen, og det er også det, vi ser i Science på Frederiksberg,” siger Christine Antorini.

Årets tema: Vejen til fremtiden

Det er tredje år i træk, at Science på Frederiksberg løber af stablen. Over tre dage vil 4.200 storkøbenhavnske skolelever fra 1.-9. klasse besøge festivalen, hvor de vil opleve naturfagsformidling på helt nye måder. Under temaet ”Vejen til fremtiden” vil der blive opstillet mere end 30 events, der bl.a. er udviklet og bemandet af 8. klasses elever, studerende fra Metropol, samt Zoologisk Have og Københavns Universitet.

Science på Frederiksberg er bl.a. finansieret af Nordea-fondens naturvidenskabelige festivalpulje. Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen, håber at bidraget kan skubbe til interessen for de naturvidenskabelige fag:

”Vi vil gerne give en saltvandsindsprøjtning til de mange naturfagslærere og formidlere, der ønsker sig tid til at fordybe sig i naturvidenskaben sammen med eleverne. Vi håber, at vi ved at styrke elevernes interesse for fagene kan bidrage til afgørende viden om fremtidens samfund,” siger han.

Metropol-arrangementet er en del af Dansk Naturvidenskabsfestival, der hvert år i uge 39 engagerer og involverer 150.000 skole- og gymnasieelever i naturvidenskabelige projekter over hele Danmark.

Tid og sted

Science på Frederiksberg afholdes tirsdag den 23. til torsdag den 25. september klokken 9-11 og 12-14 på Institut for Skole & Læring på Professionshøjskolen Metropol - Nyelandsvej 27-29, 2000 Frederiksberg.

Undervisningsminister Christine Antorini overrækker prisen tirsdag den 23.9. kl 12.15. Herefter vil Christine Antorini besøge en stand, der er udviklet af 8. klasses elever fra Duevejens Skole på Frederiksberg. Standen omhandler bæredygtig fødevareproduktion, og ministeren vil deltage i en lille quiz om, hvilke fødevarer der producerer mest CO2.

De øvrige stande på eventen omhandler bl.a.

  • Lær at styre en robot
  • Kan insekter være fremtidens proteinkilde?
  • Madspild
  • Hvordan helbreder man kræsenhed?
  • Hvordan laver man vingummier?
  • Oplev på din krop, hvordan det er at være 80 år gammel
  • Hvordan laver man el?

Pressen er velkommen alle dage. Der vil være rig lejlighed for at tage billeder og for interviews med elever og deltagere. 

Nøgleord

Kontakter

Projektleder Thomas Dyreborg Andersen, tlf. 72 48 71 77 og mail tdan@phmetropol.dk


Pressekonsulent Thomas Moos Jensen, tlf 26 23 56 58 og mail thje@phmetropol.dk

Links

Information om Professionshøjskolen Metropol

Professionshøjskolen Metropol
Professionshøjskolen Metropol



Følg pressemeddelelser fra Professionshøjskolen Metropol

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Professionshøjskolen Metropol

Nationalt Videncenter om Udsatte Børn og Unge vil give børnene en stemme -  åbningskonference 15. november13.11.2017 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Mere end 60.000 børn og unge i Danmark har særlige sociale behov. Vi ved allerede en del om, hvad der kendetegner denne gruppe, og om de udfordringer der er ved de eksisterende tilbud på området. Der mangler imidlertid viden om, hvordan man konkret kan arbejde med at styrke den sociale mobilitet for udsatte børn og unge. Derfor har alle landets professionshøjskoler i samarbejde etableret Nationalt Videncenter om Udsatte Børn og Unge, forkortet NUBU.

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye