
Fornem pris til Frederiksberg for at engagere skoleelever i naturvidenskab
Hvordan fungerer en rumraket? Hvordan helbreder man børns kræsenhed? Og hvilken mad producerer mest CO2? Det er nogle af de naturfaglige problemstillinger, storkøbenhavnske skoleelever kan blive klogere på i ”Science på Frederiksberg”, som er en event under den landsdækkende Naturvidenskabsfestival, der kører i uge 39.
I Science på Frederiksberg vil 8. klasser fra Frederiksberg, studerende fra Professionshøjskolen Metropol og en række andre institutioner formidle naturvidenskab på nye og originale måder, og på den måde være med til at højne folkeskolelevers interesse og viden om naturfag. Det er baggrunden for, at undervisningsminister Christine Antorini, den 23.9. besøger naturvidenskabsfestivalen og i samarbejde med Danish Science Factory, overrækker prisen for årets science-event:
”Naturfag handler om at stille undrende og nysgerrige spørgsmål til verden omkring os. Nysgerrighed, lyst til at lære, kreativitet og udforskning skal være omdrejningspunktet for, at eleverne bliver så dygtige som de kan. Det kræver en tæt kobling mellem bøgerne og virkelighedens verden. Større nysgerrighed og bedre kobling mellem teori og praksis er netop nogle af hovedelementerne i folkeskolereformen, og det er også det, vi ser i Science på Frederiksberg,” siger Christine Antorini.
Årets tema: Vejen til fremtiden
Det er tredje år i træk, at Science på Frederiksberg løber af stablen. Over tre dage vil 4.200 storkøbenhavnske skolelever fra 1.-9. klasse besøge festivalen, hvor de vil opleve naturfagsformidling på helt nye måder. Under temaet ”Vejen til fremtiden” vil der blive opstillet mere end 30 events, der bl.a. er udviklet og bemandet af 8. klasses elever, studerende fra Metropol, samt Zoologisk Have og Københavns Universitet.
Science på Frederiksberg er bl.a. finansieret af Nordea-fondens naturvidenskabelige festivalpulje. Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen, håber at bidraget kan skubbe til interessen for de naturvidenskabelige fag:
”Vi vil gerne give en saltvandsindsprøjtning til de mange naturfagslærere og formidlere, der ønsker sig tid til at fordybe sig i naturvidenskaben sammen med eleverne. Vi håber, at vi ved at styrke elevernes interesse for fagene kan bidrage til afgørende viden om fremtidens samfund,” siger han.
Metropol-arrangementet er en del af Dansk Naturvidenskabsfestival, der hvert år i uge 39 engagerer og involverer 150.000 skole- og gymnasieelever i naturvidenskabelige projekter over hele Danmark.
Tid og sted
Science på Frederiksberg afholdes tirsdag den 23. til torsdag den 25. september klokken 9-11 og 12-14 på Institut for Skole & Læring på Professionshøjskolen Metropol - Nyelandsvej 27-29, 2000 Frederiksberg.
Undervisningsminister Christine Antorini overrækker prisen tirsdag den 23.9. kl 12.15. Herefter vil Christine Antorini besøge en stand, der er udviklet af 8. klasses elever fra Duevejens Skole på Frederiksberg. Standen omhandler bæredygtig fødevareproduktion, og ministeren vil deltage i en lille quiz om, hvilke fødevarer der producerer mest CO2.
De øvrige stande på eventen omhandler bl.a.
- Lær at styre en robot
- Kan insekter være fremtidens proteinkilde?
- Madspild
- Hvordan helbreder man kræsenhed?
- Hvordan laver man vingummier?
- Oplev på din krop, hvordan det er at være 80 år gammel
- Hvordan laver man el?
Pressen er velkommen alle dage. Der vil være rig lejlighed for at tage billeder og for interviews med elever og deltagere.
Nøgleord
Kontakter
Projektleder Thomas Dyreborg Andersen, tlf. 72 48 71 77 og mail tdan@phmetropol.dk
Pressekonsulent Thomas Moos Jensen, tlf 26 23 56 58 og mail thje@phmetropol.dk
Links
Information om Professionshøjskolen Metropol

Følg pressemeddelelser fra Professionshøjskolen Metropol
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Professionshøjskolen Metropol
Studerende hjælper virksomheder med at vækste6.3.2018 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Det kan betale sig at tage studerende med på råd, når man som virksomhed skal udvikle ny velfærdsteknologi. Input til bedre løsninger og flere anvendelsesmuligheder skaber produkter med stærkere konkurrenceevne. Det viser ny rapport fra Københavns Professionshøjskole (tidligere Professionshøjskolen Metropol), der har fået evalueret skolens Praksis- og Innovationshus.
Virkeligheden skal på skoleskemaet26.1.2018 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Danske skoleelever er trætte af at terpe tabeller og reproducere viden. De bliver mere motiverede og deltagende i undervisningen, når de får lov at arbejde med virkelige problemstillinger, hvor de skaber noget nyt, der giver værdi for andre. Det viser ny forskning fra Professionshøjskolen Metropol.
Nationalt Videncenter om Udsatte Børn og Unge vil give børnene en stemme - åbningskonference 15. november13.11.2017 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Mere end 60.000 børn og unge i Danmark har særlige sociale behov. Vi ved allerede en del om, hvad der kendetegner denne gruppe, og om de udfordringer der er ved de eksisterende tilbud på området. Der mangler imidlertid viden om, hvordan man konkret kan arbejde med at styrke den sociale mobilitet for udsatte børn og unge. Derfor har alle landets professionshøjskoler i samarbejde etableret Nationalt Videncenter om Udsatte Børn og Unge, forkortet NUBU.
Mad skal også på recept13.7.2017 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hvis du har været indlagt på sygehuset og har behov for genoptræning, så er det næppe ude ved kødgryderne, du først sætter ind. Men den mad, du spiser, bør være en vigtig del af din rehabilitering, mener førende eksperter på området. Især blandt den ældre del af befolkningen er der behov for, at maden kommer på recept på lige fod med medicin og træning.
Nye formidlere skal være med til at løfte turismeindsatsen i Danmark26.6.2017 11:28:02 CEST | Pressemeddelelse
Ny uddannelse som natur- og kulturformidler sender det første hold dimittender i marken d. 30. juni. De kreative og kampklare eventmagere, historiefortællere og projektledere glæder sig til at sætte Danmarks natur- og kulturarv på dagsordenen for bl.a. turister, skoleklasser og børnefamilier.