Indenrigs- og Boligministeriet

2,3 mio. kr. til syddanske projekter, der kan skabe udvikling og gode levevilkår i landdistrikterne, områder med mange vindmøller og til initiativer på de danske småøer

Del

Otte lokale projekter får i dag positivt svar på deres ansøgninger til Indenrigs- og Boligministeriets Landdistriktspulje med tilsagn om støtte.

Projekterne er bl.a. beliggende i Haderslev Kommune, Varde Kommune og Aarø og kan se frem til et samlet tilsagn på ca. 2,3 mio. kr.

Indenrigsminister- og boligminister Kaare Dybvad:

”Det er vigtigt for regeringen, at der er gode muligheder for at leve et godt liv overalt i Danmark, uanset om man bor i en større by, et landdistrikt eller på en af de danske små øer. Landdistrikterne er en stor og vigtig del af Danmark, og jeg er glad for, at vi kan være med til at understøtte de mange ildsjæle og gode projekter, som er med til at skabe udvikling og gode levevilkår i landdistrikterne”.

Klima-, Energi og Forsyningsminister Dan Jørgensen:

”Det er afgørende for den grønne omstilling herhjemme, at der er bred, lokal opbakning til de grønne løsninger, som skal sikre en bæredygtig fremtid for os alle. Derfor har vi ad flere omgange forbedret forholdene for de danskere, der bor tæt på vindmøller, og med de ekstraordinære midler fra Landdistriktspuljen får endnu flere nu glæde af en række nye projekter, der styrker lokalsamfundet.”

Eksempler på støttede projekter i Region Syddanmark:

  • ”Flere stier og multtoilet ved shelterpladsen i Maugstrup Plantage”. Projektets formål er at forbedre tilgængeligheden for besøgende i Maugstrup Plantage. Det gøres ved etablering af en 1,40 m bred grussti parallelt med landevejen, der kan forbinde de to eksisterende p-pladser. Projektet får tilsagn om støtte på 101.763 kr.
  • ”I Vikingernes Fodspor”. Projektets formål er at reetablere og forbedre forholdene på Vikingestien nær Horne. Det gøres ved etablering af to broer over en å, boardwalk i vådområder samt forbedring af stien, så den er handicapvenlig.
    Projektet får tilsagn om støtte på 426.970 kr.
  • ”Udvidelse af Aarø Bryg med "Bryg Selv”. Formålet med projektet er pga. efterspørgsel til at kunne udvide produktionen af øl og tilbyde ”Bryg selv” arrangementer ved at flytte og samle produktionen til et lejet lokale på ca. 300m2, som udlejer ombygger. Projektet får tilsagn om ø-støtte lån på 300.000 kr.

I alt var der 221 ansøgere fra hele landet til midlerne fra Landdistriktspuljen, hvoraf 42 projekter på landsplan har fået tilsagn om støtte på ca. 13,9 millioner kroner.

De støttede projekter er udvalgt af Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen bestående af formand Finn Jorsal samt Lisbeth Kristensen Lei, Nynne Larsby Friis og Nils Natorp.

Se oversigt over de 42 projekter her

Forskningsprojekter: https://www.livogland.dk/ministeriets-egne-puljer-stoetteordninger/landdistriktspuljen-oe-stoette/forsknings

Projekter på de små øer: https://www.livogland.dk/ministeriets-egne-puljer-stoetteordninger/landdistriktspuljen-oe-stoette/oe-stoette

Projekter i områder med vindmøller: https://www.livogland.dk/ministeriets-egne-puljer-stoetteordninger/landdistriktspuljen/projekter-omraader-landvindmoeller

Kontakter

Information om Indenrigs- og Boligministeriet

Indenrigs- og Boligministeriet
Indenrigs- og Boligministeriet
Stormgade 2-6
1470 København K

https://im.dk/

Følg pressemeddelelser fra Indenrigs- og Boligministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Indenrigs- og Boligministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum