Hartmanns

De vildeste diamant verdensrekorder

Del
De seneste dage har vendt op og ned på diamantverden. Alene inden for de seneste 48 timer er der slået to spektakulære verdensrekorder på auktion på store diamanter:
Argyle pink diamanthjerte
Argyle pink diamanthjerte
  • Verdens dyreste diamant ”The Pink Star” 59,60 carat fancy vivid pink er solgt for USD 83 millioner dollars (DKK 460 millioner)
  • Der er solgt en 14,82 carat fancy vivid orange diamant for USD 35,5 millioner (DKK 195 millioner) som er verdensrekord per carat for en diamant (USD 2,4 millioner per carat – DKK 13,2 millioner per carat)

Christie´s smykkeauktion solgte alene tirsdag smykker for USD 125 millioner (DKK 700 millioner).

Sotheby´s smykkeauktion solgte i går onsdag smykker for USD 200 millioner (DKK 1,1 milliard).

En stor del af de dyre og sjældne farvede diamanter, som er solgt de seneste dage er solgt til private liebhavere og ikke diamanthandlere som normalt dominerer markedet. Diamantbranchen er stærkt overrasket og positiv over at se private investorer nu har blåstemplet investering i sjældne og spektakulære diamanter. Ulrik Hartmann udtaler: ”Det har været de vildeste 48 timer i mit liv som diamanthandler. Det er tydeligt at se, at private investorer søger sikker havn i diamanter for at sikre deres midler. Diamanter er nu en legitim alternativ investeringsmulighed og auktionsresultaterne i denne uge viser, at der er adskillige investorer som søger denne vej”.

Diamanter har en interessant værdimæssig ”track rekord” over de seneste 25 år, hvor diamanter har haft en stabil og konstant værditilvækst uden de store udsving. Samtidig viser alle analyser, at der vil blive færre rådiamanter på et voksende diamantmarkedet allerede fra år 2017.

Juveler Hartmann’s har i løbet af 2013 solgt flere sjældne farvede diamanter i millionklassen til Skandinaviske investorer og har allerede nu svært ved at skaffe de helt rigtige farvede diamanter til ventende liebhavere.

Nøgleord

Billeder

Argyle pink diamanthjerte
Argyle pink diamanthjerte
Download

Links

Information om Hartmanns

Hartmanns
Hartmanns
Bredgade 4
1260 København K

22131330http://www.hartmanns.com
Om Hartmann’s – Hartmann’s er en af Skandinaviens førende juvelerer med speciale i diamanter. Forretningen i Bredgade åbnede i 1997. Hartmann’s er desuden Skandinaviens eneste forhandler af Argyle Pink Diamanter, som anses for at være noget af det sjældneste og ypperste inden for diamanter. For yderligere information kontakt Ulrik Hartmann (+45) 22 13 13 30. Billedmateriale fås hos frederikke@hartmanns.com

Følg pressemeddelelser fra Hartmanns

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hartmanns

Forårets store forlovelsestendens: Tidsløst med et tvist20.3.2013 11:20:19 CET | Pressemeddelelse

Når han skal fri til sin udkårne, sker det formentlig i foråret – evt. på en rejse i påsken – formentlig med en brillantring, der lige skiller sig en anelse ud, og helt sikkert på en måde, der afspejler hans personlighed. ”Ned-på-knæ-under-Eiffeltårnet-med-en-solitairering-frieriet” har fået et tvist. Den danske juveler Ulrik Hartmann har kigget nærmere på sine forlovelseskunder gennem de sidste år og kommer her med et bud på forlovelsestendenser anno 2013.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye