Furesø Kommune

1.spadestik på nyt børnehus i Jonstrup

Del

Torsdag den 26. september tager borgmesteren, udvalgsformand og entreprenører 1. spadestik på den såkaldte Officerskole i Sydlejren. Fremmødte børn vil modtage skovle og få lov til at grave.

Den tidligere militærbygning bliver bygget om til et moderne børnehus til 150 vuggestue- og børnehavebørn. Borgmester Ole Bondo Christensen tager første spadestik til byggeriet – godt hjulpet at en stor gravemaskine.

”Dette byggeri er første kommunale bygning og afgørende for at omdanne Flyvestationen til et boligområde. Jeg er sikker på, at børnehuset bliver et centralt samlingspunkt i Jonstrup. Samtidig får adgang til naturoplevelser og ikke mindst den åbne himmel, siger Ole Bondo Christensen, Furesøs borgmester.

Naturen kommer til at spille en stor rolle

Formand for Udvalg for Dagtilbud og Familier, Bettina Ugelvig Møller, glæder sig:

”Det bliver en moderne institution, hvor naturen kommer til at spille en stor rolle. Der er god kontakt og god adgang til den store, naturprægede legeplads, som rummer både et vuggestueområde og børnehaveområde. Udearealerne kommer til at have rolige og trygge miljøer for de helt små og samtidig plads til det vildere liv under åben himmel for børnehavebørnene”, siger Bettina Ugelvig Møller.

Børnehuset bliver et inspirerende og funktionelt dagtilbud med respekt for den bevaringsværdige bygning. Det vil blive delt op i mindre enheder, så der er en tryg ramme om børnenes hverdag.

Bygningen kommer til at leve op til Furesø Kommunes klima- og miljømål og vil få en såkaldt DGNB-certificering, der dokumenterer, at der er tænkt i bæredygtighed både ved at genanvende mursten og andre materialer og ved at være ombygget med drifts- og vedligeholdelsesvenlige materialet. Projektet tager desuden hensyn til tilgængelighed. Daginstitutionen skal efter planen stå færdig medio 2020.

Navnekonkurrence på vej

Når det nye børnehus står klart skal det gå under et nyt navn, og i den forbindelse vil der blive udskrevet en navnekonkurrence blandt borgerne, som kan være med til at komme med gode forslag til børnehusets nye navn i en lokalhistorisk kontekst.

Børn får skovle til at grave med

Fremmødte børn vil modtage skovle og få lov til at grave. Der vil desuden være gravemaskiner og lidt til ganen. Borgmester Ole Bondo Christensen byder velkommen. Derefter taler formand for udvalg for dagtilbud og familier Bettina Uglevig Møller, udvalgsformand, og så entreprenør fra Jorton A/S Esben Pilegaard. Derefter tager Ole Bondo første spadestik.

Tid og sted:

Torsdag den 26. september kl. 15.30 på byggepladsen på Perimetervejen 16.

Adgangsforhold: Kom gerne på cykel, da parkeringsmulighederne ved byggepladsen er begrænsede. Ved ankomst i bil, skal bilen stilles lidt derfra, så man går det sidste stykke.

Kontakter

Ole Bondo Christensen, Furesøs borgmester, tlf. 7216 5200

Bettina Ugelvig Møller, formand for Udvalg for Dagtilbud og Familier tlf. 7216 5909

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Kulturhusleder trapper ned24.1.2020 15:40:50 CETPressemeddelelse

Efter 25 år som leder af Farum Kulturhus har Zanne Jahn valgt at trappe ned og fratræder derfor som kulturhusleder 29. februar 2020. Zanne Jahn fortsætter dog året ud på nedsat tid med udvalgte kunstopgaver og afslutter sit lange og værdifulde virke for Furesø Kommune med den faste og traditionsbundne julescenografi 2020. ”Jeg er rigtig glad for, at Furesø Kommune og jeg har kunnet nå frem til en fælles aftale om min sidste tid på arbejdsmarkedet, hvor der er taget hensyn til både Farum Kulturhus, der jo er mit hjertebarn, og så til mine ønsker om stadig at være et aktiv for Furesø Kommune”, siger Zanne Jahn. Zanne Jahn leder Farum Kulturhus frem til 29. februar. I den periode overleverer hun opgaver til kulturleder Berit Elmark, der bliver konstitueret kulturhusleder fra 1. marts. Fra 1. marts til 31. december fortsætter Zanne på nedsat tid som ansvarlig for Kulturhusets Foyer med skiftende scenografier og udsmykning, samt for tilsyn med kommunens udendørs kunst, hvor både Skulpturpar

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum