Sikkerhedsstyrelsen

Gratis spil skal få børn til at hoppe sikkert på trampolin

Del
Nyt gratis mobilspil vil på en sjov måde sætte fokus på sikre hop på trampoliner. Spillet er en del af den flere-årige kampagne Hop med hovedet, som Sikkerhedsstyrelsen, Børneulykkesfonden og Forbrugerrådet står bag.

Gratis spil skal få børn til at hoppe sikkert på trampolin

Nyt gratis mobilspil vil på en sjov måde sætte fokus på sikre hop på trampoliner. Spillet er en del af den flere-årige kampagne Hop med hovedet, som Sikkerhedsstyrelsen, Børneulykkesfonden og Forbrugerrådet står bag. 

Hvert år ender 8300 danske børn på skadestuen efter leg på havetrampolinen. For selv om det både er sjovt og sundt at give den gas på havetrampolinen, så ender hopperiet desværre med en tur i gips eller det, der er værre for mange danske børn.

- Ifølge tal fra Statens Institut for Folkesundhed er trampolinen det produkt, der forårsagede flest ulykker blandt børn under 15 år fra 2007 til 2009. Vi ved, at det ikke er produktet, der er årsag til ulykkerne. Det er derimod børnenes adfærd på trampolinen, og derfor har vi valgt at sætte ind med oplysning og gode råd, og har som noget helt nyt fået lavet et gratis mobilspil, siger Mette Cramon, kommunikationskonsulent i Sikkerhedsstyrelsen. 

Børneulykkesfonden, Forbrugerrådet og Sikkerhedsstyrelsen gik sidste år sammen om kampagnen Hop med hovedet! Og i år er kampagnen altså blevet udvidet med et spritnyt trampolinspil til mobiltelefonen, som ganske gratis kan downloades fra app-store og Google Play. Spillet giver børnene mulighed for at samle point ved at hoppe fra trampolin til trampolin. Men børnene skal undgå de trampoliner, som er i stykker eller på anden måde kan udgøre en fare. Spillet følger de 5 gode trampolinråd for at undgå ulykker, som Hop med hovedet er bygget op omkring.

De 5 gode trampolinråd:

1.     Hop altid én ad gangen
2.     Brug sikkerhedsnet
3.     Slå aldrig saltomortaler
4.     Børn under seks år skal have en voksen ved trampolinen
5.     Husk at give trampolinen et sikkerhedstjek jævnligt

Udover det nye gratis mobilspil, som er udviklet af spilfirmaet KathArt, så sættes der fokus på børns adfærd på havetrampoliner og forebyggelse af ulykker gennem en sjov oplysningsfilm med hovedpersonen Jeppe Vig Find, kendt som tidligere Lille Nørd. Filmen kørte sidste år som reklame før alle børnefilm i de danske biografer. Og i år kan man fortsat finde den på hjemmesiden www.hopmedhovedet.dk

- Jeg er glad for, at der er stor fokus på trampolinsikkerhed, og håber kampagnen 'Hop med hovedet!' kan være med til at reducere det forbavsende høje antal af ulykker på trampoliner.
Brugen af humor er vigtig for at få budskabet bredt ud, og jeg håber, at der i fremtiden vil kunne sættes flere rekorder i fornuftige, sjove og høje hop og ikke kun kedelige ulykkesrekorder i på et af tidens sjoveste legeredskaber for børn og barnlige sjæle, siger Jeppe Vig Find, der er ambassadør for kampagnen.

For yderligere kommentarer eller spørgsmål kontakt gerne:

Mette Cramon, kommunikationskonsulent i Sikkerhedsstyrelsen, tlf. 25 43 16 53

Helen Amundsen, ingeniør i Forbrugerrådet, tlf. 77 41 77 32 eller 27 15 74 31

Nini Andersen,Kommunikationsansvarligi Børneulykkesfonden, tlf. 30 37 82 39

Fakta om trampolinulykker:

Antal ulykker på trampoliner (minus idrætsskader):

· 2007: 6591 registrerede trampolinulykker 

· 2008: 6956 registrerede trampolinulykker 

· 2009: 8297 registrerede trampolinulykker

Kilde: Statens Institut for Folkesundhed (SIF)

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Esbjerg Brygge 30
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Sikkerhedsstyrelsens pressetelefon: 22 38 44 51

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Rådet for El- og Gasteknisk Sikkerhed øger fokus på den grønne omstilling23.1.2025 09:51:04 CET | Pressemeddelelse

Den grønne omstilling af energisektoren i Danmark foregår i et hastigt tempo, og det kræver stadigt nye politiske og lovmæssige tiltag, for at omstillingen kan ske sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Dermed er der også brug for rådgivning og faglig sparring for erhvervsministeren. Det er baggrunden for, at Rådet for El- og Gasteknisk Sikkerhed fra 1. januar 2025 får en ny sammensætning og fremover skal have fokus på at løfte de konkrete og komplekse rådgivningsopgaver, som samtiden måtte kræve.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye