DanePork slutter sig til FødevareDanmark
Et af landets største svineslagterier, DanePork, indtræder nu i brancheorganisationen FødevareDanmark. FødevareDanmark er dermed lykkedes med at samle alle de private slagterier i én samlet organisation.

Det gav genklang i branchen, da slagterigiganten Tican for nylig meldte sig ind i brancheorganisationen FødevareDanmark for at sikre de private slagterier en stærkere samlet stemme i fødevarebranchen.
Nu følger endnu en stor aktør trop.
DanePork, der beskæftiger godt 700 medarbejdere i Randbøl mellem Vejle og Billund, indtræder ligeledes i FødevareDanmark. Dermed er det lykkedes FødevareDanmark at samle alle de private slagterier og mindre slagtehuse i en samlet organisation.
- Hvis vi forsat skal have en stærk dansk fødevareproduktion, hvor vi kan brødføde os selv, er vi nødt til at sikre nogle rammevilkår, der gør os konkurrencedygtige på den lange bane, og det kræver, at vi står sammen. Det er FødevareDanmark med til at sikre, og det baggrunden for vores medlemskab, siger Leo Grønvall, adm. direktør i DanePork.
Hos FødevareDanmark glæder direktør Leif Wilson Laustsen sig over, at DanePork nu også bliver en del af organisationen.
- Vi er meget glade for, at DanePork indtræder i fællesskabet. Det er en markant og vigtig virksomhed i dansk fødevareproduktion, og deres erfaring og perspektiver styrker vores arbejde. Når de private slagterier nu står mere samlet, står de også stærkere – både erhvervs- og fødevarepolitisk samt i den offentlige debat, siger Leif Wilson Laustsen.
Samlet stemme
Udover DanePork og Tican er også Himmerlandskød samt godt 80 mindre slagtehuse en del af FødevareDanmarks slagteridivision.
Ifølge Leif Wilson Laustsen er det vigtigt for slagteridivisionens politiske stemme, at FødevareDanmark nu samler alle de private slagterier.
- Slagterierne og fødevarehåndværket står midt i en tid med store forandringer. Færre dyr, skærpede miljøkrav og hård international konkurrence udfordrer hele værdikæden fra gård til butik. Det gør behovet for en samlet og tydelig stemme større end nogensinde. At DanePork nu bliver en del af FødevareDanmark, styrker netop den stemme. Det viser, at branchen vil samarbejdet – og at vi sammen kan skabe bedre og mere holdbare rammevilkår for dansk fødevareproduktion, siger Leif Wilson Laustsen og fortsætter:
- FødevareDanmark bygger på den grundlæggende overbevisning, at vi står stærkere, når vi står sammen på tværs af fag og virksomhedsstørrelser. Det gør vores stemme vanskeligere at overse, og det kommer både producenter, medarbejdere og forbrugere til gavn – og i sidste ende hele den danske madkultur, siger Leif Wilson Laustsen.
FødevareDanmark er brancheorganisation for godt 700 små og mellemstore fødevarevirksomheder – fra slagtere, bagere, oste- og fiskehandlere til slagterier, producenter, grossister, fødevareiværksættere og gourmetbutikker.
Nøgleord
Kontakter
Leif Wilson LaustsenDirektør i FødevareDanmark
Tlf:23 25 14 06leif@wlaustsen.dkMikkel Tholstrup DahlqvistPresse- og Public Affairs-chef i FødevareDanmark
Tlf:20 15 70 76mtd@fvdanmark.dkOm FødevareDanmark
FødevareDanmark er brancheorganisationen for små og mellemstore fødevarevirksomheder – fra slagtere, bagere, oste- og fiskehandlere til producenter, grossister, fødevareiværksættere og gourmetbutikker. FødevareDanmarks medlemmer er således drivkraften i den danske madkultur. Det er virksomheder, der står for kvalitet, faglighed og nærhed – værdier, der ikke kan importeres udefra.
FødevareDanmark arbejder for, at Danmark også i fremtiden skal være et land med stolte fødevarehåndværk, stærke specialbutikker og lokale fødevarearbejdspladser. Samtidig tilbyder organisationen specialiseret rådgivning til sine medlemmer inden for blandt andet fødevarelovgivning, HR, jura, markedsføring og økonomi. FødevareDanmark bygger på en enkel idé: Når fødevarehåndværkere står sammen på tværs af brancher, står vi stærkere.
Følg pressemeddelelser fra FødevareDanmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra FødevareDanmark
FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder7.11.2025 10:31:36 CET | Pressemeddelelse
FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”.
Anklager opgiver sag mod Ikast-slagter29.10.2025 07:39:04 CET | Pressemeddelelse
Efter fødevareminister Jacob Jensen tidligere på måneden gik ind og ændrede på reglerne for fødevarekontrollen, har Midt- og Vestjyllands Politi nu formelt opgivet sagen mod slagtermester Lene Hammer Larsen fra Østerport Slagter i Ikast.
Tican bliver en del af FødevareDanmark13.10.2025 14:10:56 CEST | Pressemeddelelse
Tican melder sig ind i brancheorganisationen, FødevareDanmark. Indmeldelsen sker for at styrke sammenhængen og forståelsen på tværs af fødevarebranchen og sikre en stærkere samlet stemme for den danske fødevareproduktion.
FødevareDanmark ansætter ny chef for politik og presse9.10.2025 10:21:29 CEST | Pressemeddelelse
42-årige Mikkel Tholstrup Dahlqvist er ansat som ny presse- og public affairs-chef i brancheorganisationen FødevareDanmark. Ansættelsen skal være med til at styrke organisationens stemme i den offentlige debat.
ÆG eller æg? Nu ændrer fødevareministeren reglerne3.10.2025 10:00:28 CEST | Pressemeddelelse
FødevareDanmark glæder sig over, at fødevareministeren nu ændrer reglerne for fødevarekontrollen efter en sag, hvor en slagtermester blev idømt en bøde på 40.000 kr. for at skrive ’æg’ med små bogstaver på pakke hjemmelavede frikadeller.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum