FødevareDanmark

Anklager opgiver sag mod Ikast-slagter

Del

Efter fødevareminister Jacob Jensen tidligere på måneden gik ind og ændrede på reglerne for fødevarekontrollen, har Midt- og Vestjyllands Politi nu formelt opgivet sagen mod slagtermester Lene Hammer Larsen fra Østerport Slagter i Ikast.

Tre års limbo i retssystemet er nu formelt afsluttet for Lene Hammer Larsen, indehaver af Østerport Slagter i Ikast.
Tre års limbo i retssystemet er nu formelt afsluttet for Lene Hammer Larsen, indehaver af Østerport Slagter i Ikast.

Tre års limbo i retssystemet er nu formelt afsluttet for Lene Hammer Larsen, indehaver af Østerport Slagter i Ikast. 

Midt- og Vestjyllands Politi har netop meddelt slagtermesteren, at anklagemyndigheden opgiver sagen, hvor hun oprindeligt blev idømt en bøde på 40.000 kroner for at have glemt at fremhæve allergenen ’æg’ med fed eller store bogstaver på en pakke hjemmelavede frikadeller. 

Sagen har vakt stor medieopmærksomhed og kulminerede i begyndelsen af oktober, da fødevareminister Jacob Jensen besluttede at ændre reglerne for fødevarekontrollen. Fremover skal sager som den mod Lene Hammer Larsen håndteres med en løftet pegefinger i stedet for store bøder.

- Det er helt som ventet, at sagen nu opgives, men vi er alligevel glade for, at der endelig bliver sat et punktum, siger Leif Wilson Laustsen, direktør i brancheorganisationen FødevareDanmark, der har ført sagen for Ikast-slagteren. 

- Der har aldrig været tvivl om, at sagen var ude af proportioner, og derfor er det også positivt, at myndighederne nu også er nået til samme erkendelse, så vi kan få afsluttet et forløb, der har trukket alt for længe ud og kostet en hårdtarbejdende fødevarehåndværker mange bekymringer og søvnløse nætter, forsætter Leif Wilson Laustsen.

Mangler principiel dom
Selvom FødevareDanmark glæder sig over, at sagen nu er afsluttet for Lene Hammer Larsens vedkommende, ville direktøren gerne have haft en principiel dom vedrørende fødevarekontrollens bødestørrelser. 

- Vi havde egentlig gerne set, at sagen var kommet for retten, så vi kunne få en principiel afklaring af, hvorvidt fødevarekontrollens bøder står mål med forseelserne. Det handler ikke om at slippe for ansvar, men om at sikre proportionalitet og sund fornuft i et system, der i alt for mange tilfælde rammer hårdere, end rimeligt er, siger Leif Wilson Laustsen, der håber, debatten om sagen også får fødevarekontrollen til at se lidt indad.  

- Det er vores klare håb, at vi fremover ser færre af den her type sager – og at flere kan løses dér, hvor de opstår: ude i virksomhederne, gennem dialog og vejledning, ikke med bødeblokken som første greb, siger Leif Wilson Laustsen, direktør i FødevareDanmark.

FødevareDanmark repræsenterer godt 600 små og mellemstore virksomheder inden for fødevaresektoren – fra slagtere, bagere og ostehandlere til producenter, grossister og fødevareiværksættere. Det er Hans Peter Storvang fra Leoni Advokater i Aalborg, der har ført sagen for FødevareDanmark og Lene Hammer Larsen. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

"Det er helt som ventet, at sagen nu opgives, men vi er alligevel glade for, at der endelig bliver sat et punktum", siger Leif Wilson Laustsen, direktør i brancheorganisationen FødevareDanmark, der har ført sagen for Ikast-slagteren.
"Det er helt som ventet, at sagen nu opgives, men vi er alligevel glade for, at der endelig bliver sat et punktum", siger Leif Wilson Laustsen, direktør i brancheorganisationen FødevareDanmark, der har ført sagen for Ikast-slagteren.
Download
Sagen har vakt stor medieopmærksomhed og kulminerede i begyndelsen af oktober, da fødevareminister Jacob Jensen besluttede at ændre reglerne for fødevarekontrollen
Sagen har vakt stor medieopmærksomhed og kulminerede i begyndelsen af oktober, da fødevareminister Jacob Jensen besluttede at ændre reglerne for fødevarekontrollen
Download
Sagen har vakt stor medieopmærksomhed og kulminerede i begyndelsen af oktober, da fødevareminister Jacob Jensen besluttede at ændre reglerne for fødevarekontrollen
Sagen har vakt stor medieopmærksomhed og kulminerede i begyndelsen af oktober, da fødevareminister Jacob Jensen besluttede at ændre reglerne for fødevarekontrollen
Download

Om FødevareDanmark

FødevareDanmark er brancheorganisationen for små og mellemstore fødevarevirksomheder – fra slagtere, bagere, oste- og fiskehandlere til producenter, grossister, fødevareiværksættere og gourmetbutikker. FødevareDanmarks medlemmer er således drivkraften i den danske madkultur. Det er virksomheder, der står for kvalitet, faglighed og nærhed – værdier, der ikke kan importeres udefra.
FødevareDanmark arbejder for, at Danmark også i fremtiden skal være et land med stolte fødevarehåndværk, stærke specialbutikker og lokale fødevarearbejdspladser. Samtidig tilbyder organisationen specialiseret rådgivning til sine medlemmer inden for blandt andet fødevarelovgivning, HR, jura, markedsføring og økonomi. FødevareDanmark bygger på en enkel idé: Når fødevarehåndværkere står sammen på tværs af brancher, står vi stærkere.

Følg pressemeddelelser fra FødevareDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FødevareDanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye