Mejeriprisen 2025 uddelt til ambitiøse aktører
Til Fødevaredagen 2025, arrangeret af Landbrug & Fødevarer, blev Mejeriprisen 2025 uddelt. Det hele fandt sted i skønne omgivelser på Hindsgavl Slot.
I et stærkt felt af butikskæder, der alle har sat barren højt for mejerikategorien, var det til sidst Sebastian Vinther, regionschef i Netto og Kristine Pilgaard, kommercial direktør i MENY, der kunne lade sig hylde som vindere og modtage branchens anerkendelse.

Mejeriprisen er en hyldest til de kæder, der formår at udvikle mejeriafdelinger og skabe salg og kundeoplevelser, der rækker ud over den klassiske mejerihylde. Flere butikskæder viser i dag, hvordan mejeriafdelingen kan være et strategisk omdrejningspunkt i butikken - et sted, hvor der skabes inspiration, mersalg og nye madoplevelser gennem sameksponering, kreativt sortiment og fokus på krydssalg.
I 2025 er Mejeriprisen blevet uddelt efter et nyt koncept. Forbrugerne har fået en stemme. Prisen er nu landsdækkende og har særligt fokus på kundeoplevelsen. Det er alle kædens mejeriafdelinger, der er nomineret, hvilket har gjort Mejeriprisen mere relevant for forbrugerne og for butikskædens profilering.
Årets vindere
Prisen gik i år til to butikskæder, i henholdsvis kategorierne Discount og Supermarked/Hypermarked. Kæderne formår på hver deres måde at løfte mejerikategorien og skabe synergi på tværs af butikken. Hos vinderne fremstår mejeriafdelingerne indbydende, veltrimmede og med et bredt udvalg af altid friske varer. Sortimentet er tilpasset kundernes behov og sæsonernes rytme – og kæderne arbejder målrettet med at inspirere kunderne til nye måder at bruge mejeriprodukter på.
”Formålet med Mejeriprisen er at fremhæve de mejeriafdelinger, der ikke blot leverer varer til hylderne, men som formår at iscenesætte kategorien, skabe mersalg og give kunderne en oplevelse, der får dem til at komme igen. Det handler om at tænke ud af boksen og bruge mejeriprodukter som inspiration til hele måltidet – fra oste i tapas til smagsgivere i grønne retter,” siger Mette Jasper Gammicchia, afdelingschef for Marked, Fødevarer & Gastronomi i Landbrug & Fødevarer.
Vinder Sebastian Vinther, regionschef i Netto, vinder i kategorien Discount. Han udtaler:
- I Netto vil vi gerne være relevant for alle. Der er mange Netto'er og vi vil gerne være relevante for alle. Det synes jeg vi gør ved at stå sammen om et sortiment, som vi er ekstremt stolte af.
Kristine Pilgaard, kommercial direktør i MENY, vinder i kategorien Super-/Hypermarked. Hun udtaler:
- MENY adskiller sig på en række vigtige parametre ift. markedet. Ikke bare på Mejeri, men på samtlige kategorier. Det er noget vi har arbejdet dedikeret med over det seneste års tid i samarbejde med vores tætte partnere, for netop at skabe et inspirerende kundemøde, der gør det nemt for forbrugerne at navigere og også prøve nogle nye mejerivarer.
De nominerede til Mejeriprisen i 2025
Nominerede til Mejeriprisen i kategorien ’Discount’:
- Netto
- Rema 1000
- Lidl
Nominerede til Mejeriprisen i kategorien Supermarked/Hypermarked:
- Bilka
- Meny
- Kvickly
En pris med branchefokus
Mejeriprodukter - fra drikkemælk og syrnede produkter til smør og ost - er en favorit blandt danske forbrugere. Derfor er Mejeriprisen med til at synliggøre og hylde de butikskæder der formår at løfte mejeriafdelingen med inspiration, stort sortimentsudvalg og stærke kundeoplevelser.
Uddelingen af Mejeriprisen er støttet af Mælkeafgiftsfonden
For yderligere information, kontakt:
Landbrug & Fødevarers presseafdeling
Mail: presse@lf.dk
Telefon: +45 33 39 45 20
Mette Gammicchia, Afdelingschef, Marked, Fødevarer & Gastronomi og ansvarlig for Mejeriprisen 2025
Landbrug & Fødevarer
Mail: mjg@lf.dk
Find flere billeder og mere information på: https://goderaavarer.dk/aktuelt/priser-konkurrencer/foedevarepriser/mejeriprisen/
Billeder


Om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Slagterprisen 2025 er uddelt på Hindsgavl Slot17.9.2025 06:36:00 CEST | Pressemeddelelse
I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot, hvor slagtermester Anders Kjeldbjerg fra MENY i Herning og slagtermestrene Steffen Vammen Kolstrup & André Kjelkvist-Born fra Kjelkvist og Born Rødovre Centrum kunne træde frem som vindere af Slagterprisen 2025. Prisen er en anerkendelse af håndværk, faglighed og nytænkning i slagterfaget.
Vinderen af Kantineprisen 2025 er fundet16.9.2025 18:38:22 CEST | Pressemeddelelse
Der var feststemning og faglig stolthed, da Landbrug & Fødevarer samlede fødevarebranchen til Fødevaredagen2025. Her blev Kantineprisen 2025 uddelt foran en fyldt sal af madkyndige, producenter og gode branchekolleger på Hindsgavl Slot. Efter en tæt konkurrence blandt landets dygtigste kantiner kunne Normal A/S, Hedensted, ledet af køkkenchef Christian Lundsgaard træde frem som vindere - hædret for deres evne til at kombinere bæredygtighed, velsmag og kreativitet i deres daglige drift.
Landbrug & Fødevarer: Der er brug for klare rammer for virksomhedernes emballagehåndtering – godt regeringen handler11.9.2025 17:08:57 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen har truffet beslutning, som indebærer et loft over kommunernes emballagegebyrer samt statslig dækning af en række administrative gebyrer.
EU’s landbrugsministre lader sig inspirere af dansk landbrug8.9.2025 16:54:45 CEST | Pressemeddelelse
EU's landbrugsminstre er samlet i Danmark. På programmet er både landbrugsbesøg og besøg hos en række virksomheder, der tilsammen viser dansk landbrug og fødevareindustriens styrker, når det kommer til kvalitet, teknologi og klimaomstilling.
Forbrugerne mangler viden om økologisk produktion1.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hver femte dansker ville købe mere økologi, hvis de fik mere viden om forholdene i økologisk produktion. Det viser en ny analyse fra Landbrug & Fødevarer.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum