Kron Kommunikation

Nye spiseoplevelser med unikke beliggenheder i Vestsverige

Del

Denne sæson byder Vest­sverige på nye og opdaterede spisesteder, hvor lokale råvarer serveres med udsigt til søer, skove og åbne landskaber. Fra nyåbnede restauranter til velkendte favoritter med nye koncepter – her er fire steder, der kombinerer gastronomi med naturoplevelser, og som man husker længe efter sidste bid.

Restaurant Urtid serverer lokale råvarer.
Restaurant Urtid serverer lokale råvarer. Foto: Hotell Billingehus

– Mange af vores restauranter ligger midt i skove, ved søer eller med udsigt til åbne landskaber – steder, hvor maden smager ekstra godt, fordi omgivelserne spiller med. Denne sæson har vi både nye og opdaterede spisesteder i Vest­sverige, der kombinerer lokale råvarer med unikke beliggenheder. Steder, der gør det oplagt at rejse efter, siger Marie Linde, konstitueret direktør for Turistrådet Västsverige.

 

Fire spiseoplevelser der kombinerer lokale råvarer med unikke beliggenheder:

Urtid – Skövde – ny restaurant
På toppen af bjerget Billingen, omgivet af dybe skove og vandrestier, ligger Urtid – et nyt spisested, der åbnede i foråret. Menuen er skabt af helt lokale råvarer, og fra panoramavinduerne åbenbarer byen Skövde sig for fødderne af gæsterne. I 2023 genåbnede Hotel Billingehus efter en gennemgribende renovering, som med respekt for stedets udgangspunkt i 70’erne tog indretningen ind i nutiden med et strejf af 70’ernes ekstravagante stil. Sidste år åbnede den store spaafdeling, og med den nye restaurant tilbyder stedet nu en fuldendt oplevelse med både overnatning, spa, mad og mange aktiviteter i det store naturområde lige uden for døren.

Læs mere om Urtid

Ragnerud – Food in the Wild – ny oplevelse

Hos Ragnerud Vandringsdestination kan man denne sæson få en ny og anderledes madoplevelse: Food in the Wild – en tastingmenu serveret udendørs, omgivet af skov og sø. Her tilberedes retterne på stedet i naturskønne omgivelser. Menuen er sammensat af sæsonens bedste råvarer og skabt til at harmonere med den naturlige ramme – en kombination af gourmetmad og vild natur. Oplevelsen tilbydes på udvalgte datoer i efteråret og giver gæsterne mulighed for at koble af, nyde maden og skabe minder i en helt særlig atmosfære.

Læs mere om Food in the Wild

LOKAL Råda Säteri – Mölnlycke
Kun et kvarters kørsel fra Gøteborg venter Råda Säteri med rødder tilbage til 1300-tallet. Her ligger restaurant LOKAL, omgivet af park, blomsterhave og naturreservat. Her kan man kombinere en frokost, middag eller, som noget nyt for i år, vinsmagning eller brunch om søndagen, med en tur i parken, vandring i naturreservatet eller fika på Trädgårdscaféet. Hos restaurant LOKAL er også hunden velkommen. Et udflugtsmål, der forener det gode måltid med kultur og natur på samme sted. 

Læs mere om Restaurant LOKAL

Restaurang Åsundsholm – Ulricehamn
Lige ved bredden af søen Åsunden ligger Åsundsholm. Restauranten fokuserer særligt på at bruge lokale og sæsonsbaserede råvarer, der giver naturlige skift på menuen i løbet af året. Som noget nyt tilbyder Åsundsholm Chef’s Table, en eksklusiv, sæsonsbaseret syvretters middag, hvor man sidder i køkkenbaren og kan følge med i kokkenes arbejde. Uden for vinduerne kan man nyde udsigten over søens blanke vand.

Læs mere om Restaurang Åsundholm

 

Om Turistrådet Västsverige

Turistrådet Västsverige (TRV) er turistorganisationen for regionen Västsverige. TRV arbejder med bæredygtig udvikling og markedsføring af turismebranchen i Västsveriges tre amter; Bohuslän, Dalsland, Västergötland. Bohuslän, nord for Gøteborg, byder blandt andet på skærgård med tusindvis af øer, friske skaldyr som østers, jomfruhummer og rejer, aktive naturoplevelser som kajak, sejlads, vandring og mountainbiking samt kulturliv. Dalsland, som grænser op til Norge, forbinder man særligt med Dalslands Kanal, der er perfekt til kanoture. Dalsland byder også på mangfoldige naturoplevelser med vandring, fantastiske muligheder for cykling og unikke overnatningsmuligheder. Västergötland, der ligger mellem Sveriges store søer Vänern og Vättern og Gøteborg, byder ligeledes på aktiviteter i naturen såsom cykling, vandring og skiløb om vinteren og ikke mindst en rig historie og kultur.

Læs mere om området her: www.vestsverige.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Restaurant Urtid serverer lokale råvarer.
Restaurant Urtid serverer lokale råvarer.
Foto: Hotell Billingehus
Download
Teamet hos Restaurang Urtid serverer lokale råvarer.
Teamet hos Restaurang Urtid serverer lokale råvarer.
Foto: Hotell Billingehus
Download
Maden på Urtid på Billingehus Hotel er lokal og i sæson.
Maden på Urtid på Billingehus Hotel er lokal og i sæson.
Foto: Hotell Billingehus
Download
Food in the Wild – en tastingmenu serveret udendørs hos Ragneruds Vandringsdestination.
Food in the Wild – en tastingmenu serveret udendørs hos Ragneruds Vandringsdestination.
Foto: Ragneruds Vandringsdestination
Download
Mad hos Ragneruds Vandringsdestination.
Mad hos Ragneruds Vandringsdestination.
Foto: Ragneruds Vandringsdestination
Download
Ragnerud vandringsstation byder på mad i naturen - Food in the Wild
Ragnerud vandringsstation byder på mad i naturen - Food in the Wild
Foto: Ragnerud Vandringsdestination
Download
Chef's Table Åsundsholm Restaurant
Chef's Table Åsundsholm Restaurant
Foto: Åsundsholm Restaurang
Download
Ved Chef's Table kommer man tæt på kokken hos Restaurang Åsundsholm.
Ved Chef's Table kommer man tæt på kokken hos Restaurang Åsundsholm.
Foto: Restaurang Åsundsholm
Download
Kokken anretter hos Restaurant Åsundsholm
Kokken anretter hos Restaurant Åsundsholm
Foto: Restaurang Åsundsholm
Download
Kokkene anretter hos Restaurang Åsundsholm.
Kokkene anretter hos Restaurang Åsundsholm.
Foto: Restaurang Åsundsholm
Download
Maden på restaurang LOKAL Råda Säteri.
Maden på restaurang LOKAL Råda Säteri.
Foto: Lee Kearny
Download
Udsigt til parken ved Råda Säteri hos restaurang LOKAL.
Udsigt til parken ved Råda Säteri hos restaurang LOKAL.
Foto: Lee Kearny
Download
Restaurant LOKAL serverer både brunch, frokost og middag.
Restaurant LOKAL serverer både brunch, frokost og middag.
Foto: Lee Kearny
Download
Kokken anretter en tallerken hos restaurant LOKAL på Råda Säteri.
Kokken anretter en tallerken hos restaurant LOKAL på Råda Säteri.
Foto: Lee Kearny
Download

Velkommen til Kron Kommunikation!

Kron Kommunikation er et PR- og kommunikationsbureau med base i København. Bureauet er specialiseret i PR og kommunikation for kunder i turist- og rejsebranchen - særligt med fokus på de skandinaviske turistdestinationer.

Følg pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Københavnsk paella-kok i finalen ved World Paella Day Cup i Valencia5.8.2025 10:54:36 CEST | Pressemeddelelse

Danmark har for allerførste gang sikret sig en plads i finalefeltet, når verdens bedste paella-kokke dyster i den internationale World Paella Day Cup i Valencia 20. september. Den danske deltager er Eva Gallart López – kok og grundlægger af Ris Paella i København – som netop er blevet udvalgt til at repræsentere sit nye hjemland i konkurrencen, der fejrer Spaniens nationalrets fødeby.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye