Koda

Koda lancerer sin første rapport om bæredygtighed: Et vigtigt skridt i Kodas indsats for et stærkere og mere bæredygtigt musikliv

Del

Koda offentliggør i dag sin første rapport om organisationens arbejde med bæredygtighed – et vigtigt skridt i arbejdet for at skabe en mere retfærdig, inkluderende og klimabevidst musikbranche. Rapporten dokumenterer Kodas indsats og resultater inden for seks strategiske områder og skal understøtte Kodas systematiske tilgang og gennemsigtighed i arbejdet med bæredygtighed.

Rapporten peger blandt andet på behovet for en styrket indsats mod mistrivsel i musikbranchen, for en bedre kønsbalance og bredere mangfoldighed – og for, at Koda skærper fokus på grøn omstilling, hvis organisationens mål for 2030 skal indfries.
Rapporten peger blandt andet på behovet for en styrket indsats mod mistrivsel i musikbranchen, for en bedre kønsbalance og bredere mangfoldighed – og for, at Koda skærper fokus på grøn omstilling, hvis organisationens mål for 2030 skal indfries.

Hvordan skaber vi et musikliv, hvor man får en retfærdig betaling for sin musik, hvor alle har lige adgang, og hvor branchen samtidig bidrager aktivt til den grønne omstilling? Det spørgsmål ligger bag den rapport, som Koda offentliggør i dag.  
 
Rapporten gør status over arbejdet både internt i organisationen og i Kodas indsats over for medlemmerne og bredt i musiklivet. 
 
"I Koda vil vi gerne gøre en positiv forskel for det samfund og den branche, vi er en del af. Derfor er jeg stolt af at kunne præsentere Kodas første rapport om bæredygtighed. En rapport ændrer ikke verden, men den hjælper os med at gøre status over, hvor vi står, og hvad vi skal arbejde videre med. Det er afgørende, hvis vi i fællesskab skal sætte gang i de nødvendige forandringer – både i Koda og i musikbranchen," siger Gorm Arildsen, direktør i Koda. 

 
Vejen til forandring begynder med indsigt og data 
Rapporten viser, at der er store udfordringer at tage fat på. Den peger blandt andet på behovet for en styrket indsats mod mistrivsel i musikbranchen, for en bedre kønsbalance og bredere mangfoldighed – og for, at Koda skærper fokus på grøn omstilling, hvis organisationens mål for 2030 skal indfries. 

”Det er store emner og komplekse udfordringer, der ikke bliver løst fra den ene dag til den anden. Det kræver ydmyghed, et stærkt samarbejde og et internationalt udsyn. Men vi har taget de første vigtige skridt ved at opbygge et solidt datagrundlag og en struktur for arbejdet, som gør os i stand til at handle målrettet. Vi ser frem til at udvikle bæredygtighedsarbejdet i tæt dialog med vores samarbejdspartnere, så vi sammen kan skabe fundamentet for et stærkere og mere bæredygtigt musikliv,” siger Gorm Arildsen. 
 
Gorm Arildsen understreger, at rapportering og data ikke må forveksles med reel forandring ude i verden, men at rapportering er en stærk drivkraft for at løfte agendaen og dermed skabe handling. 

”Reel forandring tager tid, da der arbejdes med store samfundsmæssige og strukturelle udfordringer, som kræver en langsigtet indsats. Data og viden er altid udgangspunktet for Kodas arbejde. Et eksempel er vores kønsstatistik, som tydeligt har vist, hvor stærk en katalysator data kan være for forandring. Den er blevet et fast referencepunkt i branchen og har været med til at sætte skub på mange initiativer, der skal skabe en bedre kønsbalance i det brede musikliv.” 

Kontakter

Billeder

Gorm Arildsen, direktør i Koda
Gorm Arildsen, direktør i Koda
Download

Vedhæftede filer

Om Koda

Koda for et stærkere musikliv
Vi er en musikrettighedsorganisation, som har 52.000 medlemmer bestående af komponister, sangskrivere og musikforlag. Vi arbejder for, at vores medlemmer får en rimelig betaling fra dem, der bruger musikken, og for at gøre musikbranchen mere bæredygtig. Socialt, miljømæssigt og økonomisk.

Følg pressemeddelelser fra Koda

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Koda

Ny stor undersøgelse: Musikindustrien bidrager med 16,3 mia. kr. til dansk økonomi28.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

For første gang dokumenterer en samfundsøkonomisk analyse det samlede bidrag fra musikindustrien i Danmark. Undersøgelsen viser, at den danske musikindustri bidrager med 16,3 milliarder kroner årligt til dansk BNP. Ifølge musikbranchen selv sætter rapporten en tyk streg under behovet for at værne om en branche, der bidrager til at skabe vækst, innovation og arbejdspladser i hele landet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye