Markager og Bruus i Thunderdome om den Grønne Trepart og havet
Naturmødet i Hirtshals lægger på fredag scene til en debat om den Grønne Trepart og havet: Får havet det godt igen - og hvornår?

Aftalerne i Den Grønne Trepart handler i høj grad om kvælstof og fjordenes tilstand. Målet et at sænker udledningerne af kvælstof med 14.000 tons.
Ifølge forskningen kræves der en reduktion på 24.000 tons kvælstof, hvis vi skal sikre, at fjordene igen kan vrimle med fisk.
Men hvad gør man politisk, hvis den vurdering viser sig at holde stik, og vi skal finde yderligere 10.000 tons kvælstof at nedbringe? Hvad siger EU? og hvem skal betale for markreguleringen?
Det bliver blot nogle af de spørgsmål, der kommer til at blive diskuteret på Thunderdomescenen ved årets Naturmøde. Minister for Grøn Trepart Jeppe Bruus og professor Stiig Markager fra Aarhus Universitet udgør sammen med MF Karsten Filsø (SF) og Søren Peschardt, fmd. for Trepart Lillebælt panelet fredag d. 23. maj kl. 11.00.
Debattørerne skal kigge på, hvordan vi kan få kvælstofreduktion og markregulering til at fungere i praksis, samtidig med at vi beskytter både naturen og landbrugets økonomi.
Det bliver en vigtig og aktuel diskussion om, hvordan vi finder balancen mellem klima, biodiversitet og landbrugets økonomi.
Aarhus Universitet er i kraft af den forskningsbaserede myndighedsrådgivning inden for natur, miljø og landbrug en af de største aktører på årets Naturmøde i Hirtshals.
AU’s forskere indtager alle fire hovedscener – Thunderdome, Life, Learn og Roots – med indsigtsfulde oplæg, aktuelle debatter og skarpe perspektiver. Oplev blandt mange andre:
Jens-Christian Svenning om fremtidens økosystemforvaltning og naturlig hydrologi
Peter Sunde om ulveregulering
Signe Normand og kolleger i debat om biodiversitet og naturbeskyttelse
Annette Bruhn med Kattegatcentret om tang, muslinger og bæredygtige løsninger til havs
AU’s store tilstedeværelse på Naturmødet er en del af universitetets ambition om at være en aktiv vidensformidler og dialogpartner i de store samfundsdiskussioner om klima, miljø og biodiversitet. Og det handler ikke kun om at formidle viden – men også om at lytte, debattere og skabe nye idéer i fællesskab med borgere, beslutningstagere og fagfolk.
Du finder AU’s stand ved nr. 48 – kig forbi!
Kontakter
Michael StrangholtDCE - Nationalt Center for miljø og Energi, Aarhus Universitet
Tlf:93508434mis@dce.au.dkLinks
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Flere vil uddanne sig til ingeniør på Aarhus Universitet5.7.2025 16:27:39 CEST | Pressemeddelelse
Ingeniøruddannelserne oplever en stigning i antallet af kvote-1-ansøgere på seks procent. På de akademiske landbrugsuddannelser er der både fremgang og tilbagegang.
Positiv dyrevelfærd: AU-forsker er med til at sætte retningen på nyt forskningsområde4.7.2025 09:35:22 CEST | Pressemeddelelse
Tidligere i år udgav en række førende forskere fra hele verden en banebrydende artikel, der definerer begrebet positiv dyrevelfærd. En af forskerne er professor ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab, Margit Bak Jensen.
Dine gener afslører om angstmedicin virker på dig eller ej1.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Næsten halvdelen af alle patienter med angst eller depression oplever ingen virkning af den medicin, de først får udskrevet. Ny forskning viser, at vores gener kan forudsige, hvilke præparater der virker.
Forskere sætter hvepse ind i kampen mod skadedyr på kål27.6.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Du er garanteret også skide irriteret over hvepse, der går i din marmelademad eller din øl, når du sidder og nyder sommeren. Nu undersøger forskere, om man kan spinde guld på det lille ’møjdyr’, ved at bruge hvepse til en mere bæredygtig produktion af kål og andre afgrøder, der plages af sommerfuglelarver.
Din shampoo, balsam og sæbe kan være giftig for smådyr i vandet26.6.2025 11:46:58 CEST | Pressemeddelelse
Stofferne i plejeprodukterne er indtil nu fløjet under myndighedernes radar. Det har nemlig ikke været lovpligtigt at teste dem.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum