Aarhus Universitet Technical Sciences

Markager og Bruus i Thunderdome om den Grønne Trepart og havet

Del

Naturmødet i Hirtshals lægger på fredag scene til en debat om den Grønne Trepart og havet: Får havet det godt igen - og hvornår?

Kan den Grønne Trepart redde det danske havmiljø? Stiig Markager og Jeppe Bruus tager  Naturmødets måske vigtigste debat 23. maj. kl.11 i Thunderdome.
Kan den Grønne Trepart redde det danske havmiljø? Stiig Markager og Jeppe Bruus tager Naturmødets måske vigtigste debat 23. maj. kl.11 i Thunderdome. Peter Bondo Aarhus Universitet

Aftalerne i Den Grønne Trepart handler i høj grad om kvælstof og fjordenes tilstand. Målet et at sænker udledningerne af kvælstof med 14.000 tons.

Ifølge forskningen kræves der en reduktion på 24.000 tons kvælstof, hvis vi skal sikre, at fjordene igen kan vrimle med fisk.

Men hvad gør man politisk, hvis den vurdering viser sig at holde stik, og vi skal finde yderligere 10.000 tons kvælstof at nedbringe? Hvad siger EU? og hvem skal betale for markreguleringen?

Det bliver blot nogle af de spørgsmål, der kommer til at blive diskuteret på Thunderdomescenen ved årets Naturmøde. Minister for Grøn Trepart Jeppe Bruus og professor Stiig Markager fra Aarhus Universitet udgør sammen med MF Karsten Filsø (SF) og Søren Peschardt, fmd. for Trepart Lillebælt panelet fredag d. 23. maj kl. 11.00.

Debattørerne skal kigge på, hvordan vi kan få kvælstofreduktion og markregulering til at fungere i praksis, samtidig med at vi beskytter både naturen og landbrugets økonomi.

Det bliver en vigtig og aktuel diskussion om, hvordan vi finder balancen mellem klima, biodiversitet og landbrugets økonomi.

Aarhus Universitet er i kraft af den forskningsbaserede myndighedsrådgivning inden for natur, miljø og landbrug en af de største aktører på årets Naturmøde i Hirtshals.

AU’s forskere indtager alle fire hovedscener – Thunderdome, Life, Learn og Roots – med indsigtsfulde oplæg, aktuelle debatter og skarpe perspektiver. Oplev blandt mange andre:

Jens-Christian Svenning om fremtidens økosystemforvaltning og naturlig hydrologi

Peter Sunde om ulveregulering

Signe Normand og kolleger i debat om biodiversitet og naturbeskyttelse

Annette Bruhn med Kattegatcentret om tang, muslinger og bæredygtige løsninger til havs

AU’s store tilstedeværelse på Naturmødet er en del af universitetets ambition om at være en aktiv vidensformidler og dialogpartner i de store samfundsdiskussioner om klima, miljø og biodiversitet. Og det handler ikke kun om at formidle viden – men også om at lytte, debattere og skabe nye idéer i fællesskab med borgere, beslutningstagere og fagfolk.

Du finder AU’s stand ved nr. 48 – kig forbi!

Kontakter

Michael StrangholtDCE - Nationalt Center for miljø og Energi, Aarhus Universitet

Tlf:93508434mis@dce.au.dk

Links

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Historisk milepæl: Aarhus Universitet kan nu tildele doktorgrad i veterinærvidenskab15.5.2025 11:49:37 CEST | Pressemeddelelse

Det er en stor dag for veterinærvidenskaben i Danmark. Aarhus Universitet har netop opnået retten til at tildele doktorgraden i veterinærvidenskab – doctor medicinae veterinariae (dr.med.vet.). Dette markerer en milepæl for universitetet, der først etablerede sin veterinæruddannelse i 2024 - og nu, blot et år senere, kan uddele den højeste akademiske titel inden for faget.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye