Kom med til indvielsen af Danmarks første naturnationalpark
Lørdag den 21. juni indvier miljøminister Magnus Heunicke den første naturnationalpark i Danmark i Fussingø. Arrangementet er åbent for alle og byder blandt andet på naturvandringer, bioblitz og pandekager over bål.
Et enestående skridt for naturen og biodiversiteten finder sted, når Danmarks første naturnationalpark åbner den 21. juni i Fussingø. Naturnationalparken udgør et naturområde på 833 hektar, hvor store dyr skal græsse i landskabet, og hvor skovene skal være urørte, så væltede træer får lov at ligge i skovbunden. Det skal give grobund for mere biodiversitet og hjælpe truede arter som Panzers træsaftsvirreflue og Stellas mosskorpion til bedre levevilkår.
Miljøminister Magnus Heunicke indvier Naturnationalpark Fussingø lørdag den 21. juni. Det bliver en festlig dag, hvor der blandt andet er mulighed for naturvandringer, sange og musik og pandekager over bål. Der vil også være en såkaldt bioblitz, hvor alle kan være med til at finde og registrere så mange arter som muligt i naturnationalparken i løbet af et døgn.
"Indvielsen af Danmarks første naturnationalpark er startskuddet til mere og bedre vild natur. Naturnationalparken i Fussingø er et smukt naturområde med moser, enge og åer, der slynger sig. Et naturområde, hvor vi nu træder et skridt tilbage og giver naturen mulighed for at udvikle sig på sine egne præmisser. Uanset om du er til fods, til hest eller på cykel er der mulighed for spændende naturoplevelser, ro og fordybelse," siger miljøminister Magnus Heunicke.
Indvielsen starter lørdag den 21. juni kl. 10 og slutter kl. 17. Bioblitzen løber dog fra lørdag kl. 10.30 til søndag kl. 10.30 og afsluttes søndag formiddag med offentliggørelse af de fundne arter.
Se hele programmet for indvielsen her.
Bag lovgrundlaget for naturnationalparkerne står S, LA, K, RV, ALT, EL og SF.
Yderligere oplysninger:
Miljø- og Ligestillingsministeriets pressetelefon 20 91 59 01 (kan ikke modtage SMS)
Billeder

Følg pressemeddelelser fra Miljø- og Ligestillingsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Miljø- og Ligestillingsministeriet
Nyt PFAS-fund i jakker bekræfter behov for dansk forbud6.5.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse offentliggjort af Forbrugerrådet Tænk Kemi viser, at 13 ud af 17 jakker købt på Temu, Shein og Amazon indeholder PFAS. Det høje antal er endnu et bevis på, at det er med risiko, når danskerne køber fra sælgere uden for EU. Undersøgelsen understreger samtidig behovet for det danske forbud mod PFAS i tøj og sko, som regeringen har besluttet skal indføres.
Fremtidige oversvømmelser kan ramme trafikken mellem Fyn og Sjælland: Nu går staten og Nyborg Kommune sammen om løsninger5.5.2025 06:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Miljøminister Magnus Heunicke underskriver i dag en forståelsesaftale med Nyborg Kommune om klimasikring af Nyborg by og Slipshavn. Området er i risiko for fremtidige oversvømmelser, der kan påvirke vej- og togtrafikken til og fra Storebæltsbroen og dermed presse den kritiske infrastruktur i Danmark.
Dansk-ukrainsk samarbejde skal sikre rent vand i krigshærgede områder i Ukraine2.5.2025 14:12:31 CEST | Pressemeddelelse
Miljøminister Magnus Heunicke og den ukrainske miljøminister Svitlana Grynchuk har underskrevet en samarbejdsaftale om hjælp til genopbygningen af kritisk vandinfrastruktur i Ukraine. Danmark skal bl.a. hjælpe den ukrainske by Mykolaiv, som har fået ødelagt sin vandforsyning af russiske angreb.
Drikkevandsbeskyttelse: To nye grundvandsdannende områder er nu kortlagt2.5.2025 09:14:32 CEST | Pressemeddelelse
Kortlægningen af områderne Mølleåen og Jammerbugten giver nu kommuner og lokale grønne treparter bedre mulighed for at beskytte de områder, hvor grundvandet dannes. Det styrker drikkevandsbeskyttelsen for nuværende og fremtidige generationer.
Nordic Waste-sagen: Advokatundersøgelse af Randers Kommune er nu afsluttet1.5.2025 21:16:34 CEST | Pressemeddelelse
Den uvildige advokatundersøgelse viser, at der er sket fejl og forsømmelser i kommunens sagsbehandling, men advokatfirmaet finder ikke grundlag for at kritisere kommunens handlinger i forhold til at imødegå risikoen for jordskredet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum