Health-forsker fremmer diversitet i forskningsmiljøet
Professor Lene Niemann Nejsum fra Aarhus Universitet modtager Lundbeckfondens diversitetspris for sit engagerede arbejde med at skabe et inkluderende og mangfoldigt forskningsmiljø i sin forskningsgruppe.

Lundbeckfonden hædrer hvert år en forsker, der gør en særlig indsats for at fremme forskellighed og inklusion i forskningsverdenen. I år går prisen til professor Lene Niemann Nejsum, som samtidig modtager en personlig hædersgave på 100.000 kr.
Ifølge fonden leder Lene Niemann Nejsum en forskningsgruppe på Institut for Klinisk Medicin med stort fokus på både faglig og menneskelig diversitet. Gruppen består af 13 personer med forskellige baggrunde, nationaliteter og personligheder – herunder også medarbejdere ansat i fleksjob, som arbejder på nedsat tid og nogle gange med særlige skånehensyn.
”Fleksjobordningen gør det muligt at skabe plads til mennesker med for eksempel neurodivergens og forskellige former for funktionsnedsættelser, som ellers kan have svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Det afgørende er, at den enkelte besidder en faglighed, som er efterspurgt i gruppen, og at vedkommende har lyst til at bidrage til fællesskabet,” fortæller Lene Niemann Nejsum.
Hun har tidligere været postdoc ved Stanford University, hvor hun oplevede en dynamisk og inkluderende forskningskultur. De erfaringer har hun taget med sig hjem til Aarhus, hvor hun har talt med både jobcenter og fakultetsledelse om at fremme diversitet i forskningsmiljøet.
Kontakt
Professor Lene Niemann Nejsum
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
Telefon: 21 16 31 21
Mail: nejsum@clin.au.dk
Health er det sundhedsvidenskabelige fakultet på Aarhus Universitet, hvis hovedopgaver er forskning og uddannelse. Fakultetet udbyder en lang række sundhedsuddannelser, bl.a. læge, tandlæge, idræt og folkesundhedsvidenskab. Health består af fem institutter, ca. 4.400 studerende, 1.500 ansatte og 600 ph.d.-studerende.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health
Aarhus Universitet informerer 140.000 deltagere i forskningsprojektet iPSYCH20.6.2025 11:46:30 CEST | Pressemeddelelse
Forskerne i iPSYCH har foretaget genetiske analyser af hælblodprøver fra en stor gruppe danskere, som nu får besked om deres deltagelse i projektet.
Kan kartofler være med til at behandle knogleskader hos kræftpatienter?19.6.2025 10:55:45 CEST | Pressemeddelelse
Lektor Kasia Gurzawska-Comis fra Aarhus Universitet står i spidsen for et stort internationalt forskningsprojekt, der skal forebygge og behandle alvorlige bivirkninger ved knoglepåvirkende medicin hos kræftpatienter. Projektet får en EU Horizon-bevilling på godt 63 mio. kr. Heraf går 7,8 mio. kr. til Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.
Overvægt ændrer drenges DNA-udtryk – og rammer deres børn18.6.2025 11:21:28 CEST | Pressemeddelelse
Nyt studie viser, at drenges overvægt i puberteten øger risikoen for astma og lungeproblemer hos deres fremtidige børn.
Adjungeret professor styrker forskning i infektionssygdomme og folkesundhed17.6.2025 11:21:31 CEST | Pressemeddelelse
Eyal Oren er ny adjungeret professor i epidemiologi på Institut for Klinisk Medicin og Klinisk Epidemiologisk Afdeling (KEA) på Aarhus Universitet. Udnævnelsen markerer starten på et tættere samarbejde mellem Aarhus Universitet og San Diego State University i Californien.
Ny professor i rygkirurgi er den første af sin slags i Danmark17.6.2025 11:16:44 CEST | Pressemeddelelse
Mikkel Mylius Rasmussen fra Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet og Afdeling for Hjerne- og Rygkirurgi på Aarhus Universitetshospital er udnævnt til klinisk professor i neurokirurgiske rygsygdomme – som den første inden for sit felt.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum