WWF Verdensnaturfonden

3D-printede rev designet af skoleelever skal hjælpe naturen i Københavns Havn

Del

6. og 7. klasser fra havnenære københavnske skoler brugte tirsdag 13. maj en hel skoledag på at lære mere om livet i Københavns Havn sammen med WWF Verdensnaturfonden og By & Havn.

Jonas Lysholdt Ejderskov/WWF Verdensnaturfonden

Tirsdag den 13. maj stod i havnaturens tegn, da 125 elever fra 6. og 7. klasse på Christianshavn og Nyboder Skole var samlet til Havnedag på kajen ved Nordre Toldbod. Her brugte eleverne skoledagen på at blive klogere på livet under havoverfladen, bygge fiskebørnehaver til havnens fisk og plante en flydende have fuld af insektvenlige arter.

Dagens store trækplaster var afsløringen af vinderne i en helt særlig konkurrence. På forhånd havde eleverne nemlig selv tegnet deres bud på et rev, og de i alt seks vinder-rev fra designkonkurrencen bliver nu 3D-printet og sat ned i Københavns Havn. Her udvikler de sig til levesteder for alt fra muslinger og alger til små og større fisk. Eleverne får siden mulighed for at besøge det 3D-printede rev og undersøge, hvordan biodiversiteten udvikler sig ved lige netop deres rev.

Bag Havnedagen står By & Havn sammen med blandt andre WWF Verdensnaturfonden, der siden 2021 har arbejdet sammen for at gøre betingelserne for biodiversiteten i Københavns Havn endnu bedre.

”Det har været en enorm fornøjelse at få lov at tilbringe dagen med eleverne, der alle har været utroligt fascinerede af alt det liv, der findes under havoverfladen lige her ved siden af deres egen skole. Vi håber med Havnedagen at give de unge mennesker en større forståelse for, at natur også findes i havet her i havnen, og den skal vi passe langt bedre på i fremtiden. Eleverne har i hvert fald allerede gjort deres for, at havnaturen her i Københavns Havn får det endnu bedre,” siger Thomas Kirk Sørensen, marinbiolog i WWF Verdensnaturfonden.

Overborgmester Lars Weiss (S) og børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager (K) lagde også vejen forbi Havnedagen.

En fælles redningsaktion

De 125 elever brugte ikke bare Havnedagen på at gøre en forskel for naturen i havnen. De gjorde også en forskel for hinanden. Hovedstadens Beredskab var nemlig til stede som en del af Partnerskabet for sikker havn for at give eleverne undervisning i at kaste en redningsbøje og redde en person op af vandet. 

Efter afslutningen på elevernes havnedag åbnede havnen for alle med boder og aktiviteter. Blandt andet et skraldetårn lavet af skrald, som By & Havn har fjernet i forbindelse med den årlige forårsrengøring i havnen.

Admininistrerende direktør i By & Havn Anne Skovbro glædede sig over den store interesse:

"Havnedagen er ét af årets højdepunkter i By & Havn. Og at vejret så tilmed var så godt, gør kun fornøjelsen endnu større. Jeg blev endnu en gang glad for at se den entusiasme, som der er for vores fælles havn blandt de unge. De forstår vigtigheden af at havnen er sikker og ren og vil meget gerne bidrage til at gøre den endnu bedre – både under og over havet. Og de forstår, at det ikke kommer af sig selv. Vi skal alle sammen være gode til at passe på havnen og hinanden, når vi bruger den."

Havnedagen blev afsluttet med et havneseminar med deltagelse af blandt andre WWF Verdensnaturfonden, By & Havn, WHO, TrygFonden og Hovedstadens Beredskab.

Kontakter

Billeder

Jonas Lysholdt Ejderskov/WWF Verdensnaturfonden
Download
Den flydende have plantes til med sukkulenter.
Den flydende have plantes til med sukkulenter.
Jonas Lysholdt Ejderskov/WWF Verdensnaturfonden
Download
Elever nærstuderer havnens fisk. Her er både rødspætter, ål, pighvar og meget mere.
Elever nærstuderer havnens fisk. Her er både rødspætter, ål, pighvar og meget mere.
Jonas Lysholdt Ejderskov/WWF Verdensnaturfonden
Download

Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

DN og WWF: Fremtidens fiskeri skal være fuldt dokumenteret30.4.2025 08:25:45 CEST | Pressemeddelelse

Rammerne for dansk fiskeri forhandles netop nu, og politikerne har en enestående mulighed for at styrke både havnaturen og fiskerierhvervet. I et fælles udspil opfordrer Danmarks Naturfredningsforening og WWF Verdensnaturfonden derfor til at indføre fuld dokumentation i hele den danske fiskerflåde senest i 2028. Frivillige aftaler om fuld dokumentation er ikke nok, men bør indføres ved lovkrav.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye