Ny dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet
Cheflæge og forskningsleder ved Sygehus Lillebælt, Karina Dahl Steffensen, ansættes som dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet. Hun leder i dag Center for Fælles Beslutningstagning og er også professor ved SDU. Hun tiltræder den 1. august 2025.

Karina Dahl Steffensen er internationalt anerkendt både som sundhedsvidenskabelig forsker og strategisk leder. Derfor var medlemmerne af ansættelsesudvalget enige om, at det er Karina Dahl Steffensen, der fremover skal lede og udvikle Aalborg Universitets sundhedsvidenskabelige fakultet.
Rektor Per Michael Johansen glæder sig til samarbejdet og er sikker på, at Karina Dahl Steffensen har de kompetencer, der skal til for at lede et ambitiøst sundhedsfakultet:
Hun har demonstreret og overbevist os om, at hun kan fortsætte den udvikling, SUND er i gang med, hvor AAU leverer digitale løsninger på de kommende års udfordringer med en aldrende befolkning. Innovative løsninger, som skal blive til i tæt samarbejde med både det primære sundhedsvæsen og regionens hospitaler. Det handler blandt andet om lægernes anvendelse af kunstig intelligens og teknologi til at diagnosticere, behandle og effektivisere sundhedsvæsenet.
Karina Dahl Steffensen ser et stort potentiale i AAU’s strategi og styrker.
Jeg mener, at Aalborg Universitet har en unik position i Danmark med koblingen mellem sundhedsvidenskab og ingeniørvidenskab. Det rummer et stort potentiale for at løse fremtidens sundhedsmæssige udfordringer. Det vil jeg gerne stå i spidsen for, siger Karina Dahl Steffensen.
Karina Dahl Steffensen er cand. med. fra Aarhus Universitet i 1999 og ph.d. fra SDU i 2008. Hun er uddannet speciallæge i klinisk onkologi, og hun er anerkendt for sin forskning inden for gynækologisk kræft – særligt vedrørende molekylærbiologiske markører for æggestokkræft. Det har i 2018 ført til et professorat i klinisk onkologi og en udpegning som national ekspert inden for kræftområdet.
I løbet af de seneste 10 år har Karina Dahl Steffensen kombineret sin interesse for onkologi med en ny passion for et voksende forskningsområde: Fælles beslutningstagning. Hun har haft et stærkt fokus på ledelse – både som forskningsleder og som leder af medarbejdere i en vidensorganisation. I dag står Karina Dahl Steffensen i spidsen for et center med et nationalt fokus på patientinddragelse, der er et område, som også regeringen har fremhævet som væsentligt i sit regeringsgrundlag.
Karina Dahl Steffensen har udviklet Center for Fælles Beslutningstagning fra bunden, og centret er i dag en central aktør inden for sit felt. Under hendes ledelse har centret oplevet en markant vækst – blandt andet drevet af et tæt samarbejde med Region Syddanmark, som valgte at implementere fælles beslutningstagning som patientinddragende model på alle regionens sygehuse.
Et af centrets store resultater er udviklingen af et beslutningsstøtteværktøj, som i dag er udbredt til nationalt niveau. Parallelt hermed har Karina Dahl Steffensen initieret og ledet en række forskningsstudier, der har resulteret i en lang række internationalt anerkendte videnskabelige publikationer. Dette arbejde kulminerede i 2023, hvor hun blev udnævnt som Nordens første professor i Fælles Beslutningstagning.
Jeg glæder mig til at blive en del af Aalborg Universitet. Verden står i disse år over for store udfordringer, og jeg håber at kunne bidrage til, at AAU fortsat bringer viden, kompetencer og løsninger i spil, som kan styrke og imødekomme de behov, som sundhedsvæsenet står overfor, siger professoren.
Kontakter
Jeannette BylovStrategisk rådgiver, AAU Kommunikation og Public Affairs, Aalborg Universitet
Tlf:24230566jmb@adm.aau.dkBilleder

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Flest kvinder får KOL – men behandlingen bygger på mænd28.4.2025 09:32:23 CEST | Pressemeddelelse
Flere kvinder end mænd bliver ramt af KOL, men alligevel bygger det meste af den viden, vi har om sygdommen, primært på mandlige patienter. Det vil forskere fra Aalborg Universitet nu ændre med et nyt forskningsprojekt, der dykker ned i kønsforskelle i sygdomsforløbet.
Læger skal kunne henvise til sociale fællesskaber24.4.2025 11:24:17 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt EU-forskningsprojekt undersøger, om sociale henvisninger fra praktiserende læger kan hjælpe sårbare grupper videre til sundhedsfremmende tilbud i lokalsamfundet.
Prøve- og karakterfrihed kan skabe gode betingelser for trivsel, motivation og faglig fordybelse, men ikke uden at noget sættes i stedet for11.4.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af fri- og efterskoler der arbejder med prøve- og karakterfrihed viser, at langt hovedparten af eleverne er glade for at gå i skole, motiverede for skolearbejdet og oplever sig selv som fagligt stærke. Men det er langt fra uden udfordringer at fjerne prøver og karakterer. Det kræver nemlig en stærk feedback-kultur at give eleverne en fornemmelse af, hvor de står uden karakterer.
Flere børn skal på banen: Nyt træningskoncept sætter legen i centrum10.4.2025 11:06:56 CEST | Pressemeddelelse
Børn skal lege, når de træner. Det giver trivsel og skaber sociale bånd. Aalborg Universitet har i samarbejde med LykkeLiga udviklet et træningskoncept, der gør legen til en del af håndboldtræningen.
Kulturtilbud forbedrer sårbare unges mentale helbred og får dem i gang med uddannelse eller job9.4.2025 13:02:35 CEST | Pressemeddelelse
En undersøgelse fra Aalborg Universitet viser, at projektet 'Kulturvitaminer for Unge' i Aalborg Kommune har forbedret de unges oplevelse af egen mental sundhed og givet dem mod på uddannelse eller arbejde. Hvis man skal lykkes med kulturtilbud til unge, er det vigtigt at have fokus på deres motivation og at skabe sociale fællesskaber for dem, siger forskeren bag undersøgelsen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum