Investorer i danske investeringsfonde tog en pause i marts
Selvom det samlede nettokøb stort set gik i nul i marts, var der stadig stor interesse for investeringsfonde, der investerer globalt.
I marts blev der samlet solgt danske detailfonde rettet mod privatinvestorer forfor 747 mio.kr. I lyset af det meget store samlede køb i januar og februar kan udviklingen tolkes som et udtryk for, investorerne tager en pause. Isoleret set var der dog i marts forsat stor interesse for investeringsfonde, der investerer globalt i aktier. Det samlede køb af fonde i denne kategori udgjorde godt 4 mia. kr. i marts og er for år til dato oppe på mere end 33 mia.kr. Det samlede køb i globale aktiefonde i marts blev i høj gradopvejet af et samlet salg af blandede fonde.
De voldsomme kursudsving på de globale aktiemarkeder i de første uger af april har igen sat fokus på forholdet mellem afkast og risiko. Men ifølge en ny analyse fra Finans Danmark, der har set på udviklingen i afkast og risiko over de sidste 25 år, er der fortsat grund til optimisme blandt langsigtede investorer.
Analysen viser, at den markedsrisiko, der opstod som følge af corona, krig i Ukraine, problemer med forsyningslinjer og inflationskrise samlet set har været betydeligt lavere end den risiko, som investorerne stod over-for efter IT-boblen brast i 2002 og under finanskrisen fra 20028 til 2011. Over de sidste par år har risikoen endda været faldende og nærmet sig de historiske gennemsnit.
”Der er ingen tvivl om, at vi som aktieinvestorer har indkasseret betragtelige tab de seneste dage. Og at man i øvrigt som investor kan sidde tilbage med et indtryk af, at de fem første år af dette årti har været noget af en prøvelse. Det gode er dog, at med en fornuftig tidshorisont så viser historien, at man som investor bliver betalt for den risiko, som man løber, og at der over de seneste fem år faktisk har været en god sammenhæng mellem afkast og risiko. Hvordan den aktuelle toldkrise ender, er vanskeligt at spå om, da situationen i høj grad påvirkes af politiske udmeldinger og skiftende signaler. IT-boblen og Finanskrisen var derimod forårsaget af markeds- og systemfejl, som det tager lang tid at korrigere”, siger Kåre Valgreeninvesteringschef i Finans Danmark.
Læs nyheden her
Finans Danmark
Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark
Høringssvar - ændringer til RTS om afviklingsdisciplin.14.4.2025 15:06:20 CEST | Pressemeddelelse
Finans Danmark har afgivet høringssvar vedr. ændringer til RTS om afviklingsdisciplin.
Interesse for boligkøb stiger igen: Højeste antal lånetilbud i marts siden 202214.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Finans Danmark har offentliggjort statistikken for lånetilbud for marts 2025.
Høringssvar på EU’s beredskabsstrategi 2.011.4.2025 13:03:44 CEST | Nyhed
Cyberalliancen som består af Danske Rederier, Green Power Denmark, Teleindustrien, Finans Danmark og DANVA har i fællesskab afgivet høringssvar til EU’s beredskabsstrategi.
Finanssektoren fører an i barselsorlov for fædre11.4.2025 09:40:14 CEST | Pressemeddelelse
Finansfædre er mestre i at holde barsel. Fædre, der fik barn i 2023, har været 12,6 uger på barsel – og tendensen er stigende. Det gavner ligestillingen og finansvirksomhederne, mener Finans Danmark.
Vandet kommer – næsten 60.000 ejerboliger er i risiko10.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Man siger, at kun en tåbe frygter ikke havet, og i takt med klimaforandringerne er den gamle advarsel mere aktuel end nogensinde. Risikoen for ekstreme vejrhændelser og oversvømmelser stiger og truer tusindvis af danske boligejere, især i de kystnære og lavtliggende områder. En ny analyse fra Finans Danmark viser, at næsten 60.000 ejerboliger er i fare for oversvømmelse. Derfor er Finans Danmark kommet med en række forslag, som skal forbedre mulighederne for at bruge realkreditfinansiering til etablering af diger for at styrke beskyttelsen af udsatte boliger.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum