Nye IT- og STEM-uddannelser godkendt til SDU Vejle
Otte nye IT- og STEM-uddannelser bliver fundamentet for et internationalt forsknings- og uddannelsesmiljø på den nye campus.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund har godkendt otte nye uddannelser til SDU Vejle. Dette er en afgørende milepæl i etableringen af universitetets nye campus i Vejle, som vil tilbyde bacheloruddannelser inden for blandt andet AI, datalogi, software engineering og spil- og interaktionsteknologi. Godkendelsen betyder, at SDU nu kan gå videre med planerne om at optage de første studerende i 2026.
Stærkt partnerskab understøtter etableringen
Samtidig med ministerens godkendelse har SDU indgået en samarbejdsaftale med LEGO Koncernen, Vejle Kommune og virksomhederne Kirk Kapital A/S, Bagger-Sørensen & Co A/S og Givesco A/S. Aftalen skal styrke forsknings- og uddannelsesmiljøet i Vejle og understøtte ambitionen om en internationalt orienteret campus med fokus på IT- og STEM-uddannelser.
Rektor for SDU, Jens Ringsmose, ser godkendelsen af uddannelserne og det stærke partnerskab som afgørende skridt for SDU Vejle:
-Med godkendelsen af de nye uddannelser kan vi nu realisere visionen om SDU Vejle som et kraftcenter for IT- og STEM-uddannelser i Danmark. Samtidig er vi utroligt glade for det stærke engagement fra erhvervslivet, særligt LEGO Koncernen. Deres støtte er afgørende for at skabe et internationalt forsknings- og uddannelsesmiljø, der kan tiltrække de bedste talenter og styrke innovationen i Trekantområdet. Samarbejdet bringer os tættere på målet om at etablere et universitet i international klasse i Vejle, der både gavner studerende, virksomheder og samfundet bredt.
Erhvervslivet bakker op om SDU Vejle
SDU’s samarbejde med LEGO Koncernen blev første gang annonceret i oktober sidste år, hvor virksomheden sammen med Vejle Kommune var de første til at støtte opbygningen af den nye campus. LEGO Koncernen bidrager blandt andet til finansieringen af centre ved de Tekniske og Naturvidenskabelige fakulteter, hvor centerlederne ansættes som "LEGO® Chairs" – en model, der understøtter det tætte samspil mellem virksomhed og universitet i forhold til undervisning og forskning.
Niels B. Christiansen, administrerende direktør i LEGO Koncernen, ser samarbejdet som en vigtig strategisk satsning:
-Samarbejdet med SDU Vejle er en investering i fremtidens digitale talenter. Vi har en ambition om at tiltrække og udvikle de bedste specialister inden for software, AI og digitalisering, og SDU Vejle giver os en stærk platform til at styrke vores videndeling og rekruttering.
Med ministerens godkendelse af uddannelserne og det stærke partnerskab med erhvervslivet er SDU Vejle nu et stort skridt nærmere at kunne åbne dørene for de første studerende i 2026.
Læs mere om SDU Vejle på www.sdu.dk/vejle
__________________________________________________________________________
Tidsplan for SDU Vejle
2024/25: Rekruttering af videnskabeligt personale.
2025: Uddannelses- og Forskningsministeren har godkendt de 8 nye uddannelser.
2026: De første studerende starter på bacheloruddannelserne i Artificial Intelligence, Computer Science, Software Engineering og Interactive Technology Engineering.
2028: De første kandidatstuderende starter på de nye kandidatuddannelser.
2030: De første kandidater færdiggøres.
__________________________________________________________________________
SDU Vejles placering
Det nye universitet bliver placeret på Nordkajen, som er en del af Fjordbyen i Vejle.
På Nordkajen får universitetet en bynær placering i den nye, fremtidige havnebydel, tæt på byens vidensvirksomheder og offentlige transportmuligheder. Universitetet og det liv, der kan skabes omkring uddannelserne, ventes at være identitetsskabende for Fjordbyen og dermed bidrage aktivt til bydelens samlede vision.
Indtil universitetet på Nordkajen står færdigt, forventes det, at SDU Vejle midlertidigt placeres i Spinderihallerne i Vejle. Spinderihallerne huser ét af Danmarks største udviklings- og innovationsmiljøer og er drevet af Vejle Kommune.
Kontakter
Bolette Marie Kjær JørgensenPressechefSDU Kommunikation
Tlf:93 50 72 16bomk@sdu.dkOm Syddansk Universitet
Syddansk Universitet åbnede dørene for de første studerende i Odense i september 1966, og siden da er det gået stærkt. SDU har nu fem fakulteter med omkring 20.000 studerende fra både ind- og udland. Der er ca. 4.100 årsværk på SDU, fordelt på knap 7.000 ansatte, der arbejder på hovedcampus i Odense samt på de regionale campusser i Slagelse, Kolding, Esbjerg, Sønderborg og København – og snart også i Vejle.
Syddansk Universitet stræber efter at være kendt og anerkendt for motiverende, excellente, sammenhængende og mangfoldige universitetsrammer, der tydeligt understøtter talentudvikling inden for uddannelse og forskning til gavn for samfundet.
Om LEGO Koncernen
LEGO Koncernens mission er at inspirere og udvikle dem, der skal bygge fremtiden, gennem legens styrke. LEGO System i Leg med basis i LEGO® klodser sætter børn og fans i stand til at bygge og genopbygge alt det, de kan forestille sig.
LEGO Koncernen blev grundlagt i Billund i 1932 af Ole Kirk Kristiansen, og navnet er dannet af de to danske ord “LEg GOdt”.
LEGO Koncernen er den dag i dag stadig en familieejet virksomhed med hovedsæde i Billund. Koncernens produkter sælges nu i flere end 120 lande verden over.
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Stort forskningsprojekt: Ny robotteknologi skal ruste danske virksomheder til en usikker verden10.4.2025 08:23:54 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra SDU Robotics er sammen med 22 andre partnere en del af forsknings- og innovationsprojektet MADE REACT. Ved hjælp af nye teknologiske løsninger skal de gøre dansk industri mere modstandsdygtig i en foranderlig verden. Projektet er støttet af Innovationsfonden og har et samlet budget på mere end 100 millioner.
Nu kan du få ægte foie gras uden tvangsfodring8.4.2025 09:38:21 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Max Planck Instituttet og Syddansk Universitet (SDU) har udviklet en effektiv måde at lave foie gras af ænder og gæs, som ikke er blevet tvangsfodrede. Teknologien er patenteret, og håbet for fremtiden er, at den også vil kunne bruges til f.eks. plantebaserede fødevarer.
Ny klinisk professor i hæmatologi ved Odense Universitetshospital og SDU7.4.2025 11:00:12 CEST | Pressemeddelelse
Overlæge, dr. med. Kim Theilgaard-Mönch er pr. 1. september 2025 udnævnet til klinisk professor i hæmatologi ved Odense Universitetshospital (OUH) og Klinisk Institut ved Sydansk Universitet (SDU).
Lys kan afsløre kræft på sekunder – danske forskere bag ny teknologi30.3.2025 09:44:09 CEST | Pressemeddelelse
Fremtidens kræftdiagnose kan blive hurtigere og mere præcis – takket være et forskerteam ledet af SDU, der kan bruge usynligt lys og kunstig intelligens til at opdage sygdomme, før symptomerne viser sig.
Fra megafabrikker til minianlæg: Dansk opfindelse gør grøn ammoniak mulig26.3.2025 12:49:28 CET | Pressemeddelelse
Produktionen af ammoniak til kunstgødning er en af verdens helt store klimasyndere. Den står for omkring 1,3 % af den samlede globale CO₂-udledning – svarende til cirka 500 millioner ton årligt. Det er næsten på niveau med den samlede luftfartsindustri og over dobbelt så meget som de årlige udledninger fra alle nordiske lande tilsammen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum