Danske Regioner holder topmøde: Vi har brug for hinanden, når vi skaber fremtidens sundhedsvæsen
Sidste år var der fokus på den fremtidige struktur i sundhedsvæsenet. Nu fylder arbejdet med at gøre reformen til virkelighed. Her får vi brug for alle parter i sundhedsvæsenet: kommunerne og praksissektoren, de ansatte og patienterne, de øvrige aktører og Christiansborg, når vi skal udvikle vores sundhedsvæsen og velfærdssamfund. Det og meget andet er til debat, når Regionernes Politiske Topmøde løber af stablen i Aarhus torsdag den 10. april.

Torsdag den 10. april samles regionsrådspolitikere, ministre, folketingsmedlemmer, repræsentanter fra sundheds- og interesseorganisationer og mange flere til Regionernes Politiske Topmøde i Centralværkstedet i Aarhus.
Et af de store emner på sidste års topmøde var den fremtidige struktur i sundhedsvæsenet. Nu er reformen kommet, og så handler det om at gøre den til virkelighed. I det arbejde får vi brug for hinanden, når vi skal udvikle vores sundhedsvæsen og implementere sundhedsreformen.
Anders Kühnau, formand for Danske Regioner, siger:
"Vi har formået at vende den svære situation, vi stod i efter coronaepidemien, og i dag står vores sundhedsvæsen langt bedre. Det kunne vi ikke gøre alene. Nu står vi overfor implementeringen af sundhedsreformen, og her får vi i høj grad også brug for alle parter: kommunerne og praksissektoren, de ansatte og patienterne og øvrige sundhedsaktører samt Christiansborg."
Formiddagens program byder på regeringens hilsen, der i år leveres af indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde. Inden da giver formand, Anders Kühnau, sin mundtlige beretning.
Talerne efterfølges af en samtale mellem Anders Kühnau og Sophie Løhde, der skal handle om sundhed og demokrati.
Herefter styrer moderator TV2-vært, Søren Lippert, partilederdebatten mellem Lars Løkke Rasmussen (M), Stephanie Lose (V), Nicolai Wammen (S), Martin Lidegaard (B) og Mona Juul (K) med fokus på, hvordan fremtiden ser ud for vores velfærd.
Mens politikerne er til gruppemøder, er der for gæsterne fokus på de unges trivsel. Formanden for Trivselskommissionen Rasmus Meyer bliver interviewet og er efterfølgende i debat med Noemi Katznelson, professor og leder af Center for Ungdomsforskning (CeFU) og Katrine Bærentzen, leder af Enhed for Udvikling af Tværsektorielt Samarbejde i BUC i Region Hovedstaden. Her skal de diskutere hvem der gør hvad, når børn og unges mistrivsel skal knækkes.
Midt på eftermiddagen uddeles prisen for Året Patientoplevelse. Prisen hylder og udbreder den gode patientoplevelse i borgernes møde med sundhedsvæsenet. Årets tema er et mere ungevenligt sundhedsvæsen. Efter det får de 205 regionsrådspolitikere ordet og debatterer aktuelle dagsordener på tværs af regioner.
Følg topmødet direkte
Du kan læse mere om Regionernes Politiske Topmøde, se udspil og finde pressefotos fra dagen på vores hjemmeside, hvor vi også livestreamer hele dagen. Følg og deltag også i debatten på sociale medier ved at bruge #regioner25.
Link: regioner.dk/top25/
Om Danske Regioner
Danske Regioner er interesse- og arbejdsgiverorganisation for de fem regioner og har til opgave at yde en professionel betjening af Danske Regioners politiske ledelse.
Vi er den drivende kraft i udviklingen af sundhedsvæsenet, den førende stemme i den sundhedspolitiske debat, og vi arbejder for attraktive levevilkår og et godt miljø i alle dele af Danmark
Følg pressemeddelelser fra Danske Regioner
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danske Regioner
Sundhedsvæsnets beredskab skal gøres mere robust og det er en national opgave10.4.2025 13:41:19 CEST | Pressemeddelelse
Den voksende globale usikkerhed øger truslerne mod det danske sundhedsvæsen. Sundhedsvæsenets beredskab skal derfor gøres mere robust mod ekstraordinære kriser. Danske Regioner mener, det er en fælles opgave at opskalere sundhedsvæsnets beredskab, så vi kan modstå trusler udefra.
Regionernes formand: Vi har brug for hinanden10.4.2025 10:42:28 CEST | Pressemeddelelse
Sammen skal vi sikre, at Danmark er et trygt land at være ung i, være gammel i og blive syg i. Det gør vi ved at arbejde sammen og lytte til hinanden, siger Danske Regioners formand i sin tale på Regionernes Politiske Topmøde.
Nyskabende projekt i det nære sundhedsvæsen forebygger genindlæggelser10.4.2025 09:10:32 CEST | Pressemeddelelse
’Bliv trygt hjemme’ er et nyskabende projekt mellem akutsygeplejersker, praktiserende læger og regionale akutmodtagelser. Flere syge bliver behandlet derhjemme, og det forebygger indlæggelser på sygehuset. Regionerne får med sundhedsreformen ansvaret for akutsygeplejen, og det vil det bane vej for flere gode samarbejder på tværs af fagligheder. Det mener Christoffer Buster Reinhardt, formand for det nære sundhedsvæsen i Danske Regioner.
Danmark bruger mindre på sundhed end andre lande10.4.2025 06:57:43 CEST | Pressemeddelelse
Målt som andel af BNP bruger Danmark mindre på offentlige sundhedsudgifter end en lang række sammenlignelige lande i Europa. Staten bør skele til BNP, når man sammen med regionerne forhandler den rette finansiering af sundhedsvæsenet, mener Danske Regioner.
Der er brug for at investere i praktikken på professionsuddannelserne10.4.2025 06:27:03 CEST | Pressemeddelelse
Regionerne er store uddannelsespladser. Praktik udgør op til 50% af uddannelsen på mange professionsuddannelser. Alligevel er det et område, regionerne selv skal finde midler til inden for deres eget budget i konkurrence med patientbehandlingen. Derfor skal området prioriteres.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum