AUH inviterer patienter og pårørende helt tæt på forskningen
Den 24. april slår Aarhus Universitetshospital dørene op for borgere og patienter, der er interesserede i forskning – enten som forsøgsdeltagere eller som medforskere. Arrangementet er en del af det landsdækkende initiativ Forskningens Døgn.

Hvordan gør Aarhus Universitetshospital sundhedsvæsenet bedre for dem, det handler om – patienterne? På Forskningens Døgn inviterer Aarhus Universitetshospital borgere og patienter til at dele erfaringer, møde forskere og få indblik i, hvordan patienternes vinkel på forskningen kan gøre en forskel.
To af initiativtagerne til arrangementet er Lotte Ørneborg Rodkjær, klinisk specialist i Infektionssygdomme og Annesofie Lunde Jensen, klinisk specialist i Steno Diabetes Center Aarhus, begge fra Aarhus Universitetshospital med samtidige lektorater ved Aarhus Universitet.
Annesofie fortæller om arrangementet:
"Patienter og pårørendes erfaringer er afgørende, hvis vi vil skabe et sundhedsvæsen, der giver mening i hverdagen. På Forskningens Døgn kan gæsterne møde forskere og sundhedsprofessionelle og få indblik i, hvordan deres viden og oplevelser kan bidrage til bedre og mere relevante løsninger."
Patienter og pårørende bidrager med uundværlige og erfaringsbaserede perspektiver, der beriger forskningsprocessen. Deres indsigt sikrer, at forskningen bliver relevant og afspejler de faktiske behov og udfordringer, som præger patienternes hverdag.
Forskningen skal finde svar på patienternes spørgsmål
Idéen med at knytte patienter og borgere tæt til forskningen er, at der skal være en tæt kobling mellem, hvad der forskes i, og hvilke udfordringer patienter og borgere oplever.
"Ved at deltage som både forskningsdeltagere og medforskere kan patienter og pårørende udfordre den etablerede dagsorden og udvide perspektivet hos sundhedsprofessionelle og beslutningstagere. Deres bidrag hjælper med at forme løsninger, der integrerer deres oplevelser og behov", fortæller Lotte Ørneborg Rodkjær.
Der er belæg for, at involvering af patienter og borgere i forskningen gør en vigtig forskel. Forskning har nemlig vist, at involvering af patienter og pårørende fører til bedre behandlingsresultater, højere tilfredshed og mere personcentrerede løsninger.
Tid og sted
24. april klokken 15.00 til 17.45, Forum, Aarhus Universitetshospital, indgang A
Program
Åbningssession i foyeren
- Velkomst ved arrangementsgruppen af Annesofie Lunde Jensen, Lotte Ørneborg Rodkjær og Flemming Jensen
- Fremtidsforsker Thomas Geuken, som er forfatter, psykolog og ekspert i fremtidsforskning. Han er ansat ved Instituttet for fremtidsforskning
- Martin Høybye, Ph.d., etnograf, kunstner og sangskriver. Martin Høybye har forsket i social og miljømæssig usikkerhed, samt hvordan sangskrivning og musik kan hjælpe med at forstå og bearbejde, hvad der sker. Gennem sin forskning har han skrevet godt 35 sange i samarbejde med folk der lever med den slags udfordringer - fra Cape Town til Danmark.
Workshops om dels patienten som medforsker, dels patienten som deltager i et forskningsprojekt.
Markedsplads med stande, der viser den brede vifte af muligheder der er for at bidrage til hospitalets forskning.
Tilmelding
Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding, da der er et begrænset antal pladser.
Kontakter
Mai BakmandKommunikationsmedarbejderLedelse og Kommunikation
Tlf:2361 7499mabakm@rm.dkBilleder

Links
Aarhus Universitetshospital
Aarhus Universitetshospital er et komplet hospital på højeste internationale niveau med alle lægefaglige specialer samlet under ét tag.
Aarhus Universitetshospital ledes af en hospitalsledelse, som består af en hospitalsdirektør, en lægefaglig direktør og en sygeplejefaglig direktør.
Aarhus Universitetshospital har hvad der svarer til ca. 9.700 fuldtidsstillinger.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitetshospital
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitetshospital
Ny forskning: To hjerteklapper til TAVI-behandling er ligeværdige4.4.2025 08:22:09 CEST | Pressemeddelelse
En omfattende dansk undersøgelse har sammenlignet to typer hjerteklapper, der anvendes ved Transkateter Aortaklap Implantation (TAVI), og fundet dem ligeværdige med hensyn til sikkerhed og effektivitet efter ét år.
Personer med epilepsi får færre børn28.3.2025 08:19:57 CET | Pressemeddelelse
Epilepsi kan have store konsekvenser for både for den enkelte patient og for familien.
Aarhus Universitetshospital scorer højt i national undersøgelse af patienttilfredshed13.3.2025 06:35:00 CET | Pressemeddelelse
Patienterne på Aarhus Universitetshospital er tilfredse med deres behandling og især den måde, de bliver mødt af hospitalets personale. Det viser nye tal fra den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) 2024.
Nyt dansk studie afslører: Antibiotikaforbrug hos donorer kan svække effekten af fæcestransplantation28.2.2025 10:01:39 CET | Pressemeddelelse
Ny forskning fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet viser, at antibiotikaforbrug hos donorer kan have afgørende betydning for effekten af fæcestransplantation (FMT).
Gratis arrangement om krop, vægt og sundhed på Aarhus Universitetshospital21.2.2025 15:05:00 CET | Pressemeddelelse
Den 4. marts 2025 kan du deltage i et gratis arrangement om krop, vægt og sundhed på Aarhus Universitetshospital. Arrangementet med temaet "Rundt om overvægt" byder på oplæg, stande og smagsprøver. Mød eksperter og bliv klogere på emner som vægttabsmedicin, ultraforarbejdede fødevarer og tarmbakterier. Tilmelding er ikke nødvendig.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum