Ny klinisk professor i hæmatologi ved Odense Universitetshospital og SDU
Overlæge, dr. med. Kim Theilgaard-Mönch er pr. 1. september 2025 udnævnet til klinisk professor i hæmatologi ved Odense Universitetshospital (OUH) og Klinisk Institut ved Sydansk Universitet (SDU).

Kim Theilgaard-Mönch kommer fra en stilling som overlæge i hæmatologi, forskningsgruppeleder og lektor ved Rigshospitalets Klinik for Blodsygdomme og Finsenlaboratoriet samt Biotech Research and Innovation Center ved Københavns Universitet.
Kim Theilgaard-Mönchs forskningsområde fokuserer på akut myeloid leukæmi (AML), en aggressiv og livstruende form for blodkræft med meget dårlig langtidsoverlevelse (<30% 5 års-overlevelse i DK) grundet resistens eller hyppige tilbagefald efter standardbehandling. Der er derfor stort behov for forskningsprojekter, som udvikler nye og mere effektive behandlinger og afprøver disse i kliniske forsøg for at forbedre overlevelse af AML-patienter.
Hans forskningsgruppe tester effekten af nye behandlinger på AML-patientceller i prækliniske studier. Her undersøger de, hvorledes de nye behandlinger er i stand til at eliminere kræftceller fra AML-patienter i både cellekultur og humaniserede AML-musemodeller, så de nye behandlinger hurtigst muligt kan komme patienterne til gavn.
En af årsagerne til, at Kim Theilgaard-Mönch har søgt professoratet, er, at SDU og OUH har en vision om et tæt translationel samarbejde mellem klinik og basal laboratorieforskning, ikke mindst i forbindelse sammenlægningen af SDU og OUH på samme campus. Som ”clinician scientist” kombinerer han klinisk arbejde med laboratorieforskning og kliniske forsøg, og håber dermed at kunne bidrage til denne SDU-OUH-vision samt medvirke til at uddanne nye forskere inden for translationel forskning.
Kim Theilgaard-Mönch’s forskningsgruppe er internationalt anerkendt for sit arbejde med patientorienteret translationel AML-forskning. Desuden leder han et investigator-initieret pan-nordisk LD-VenEx forsøg for AML patienter.
Kim Theilgaard-Mönch er fungerende formand for Medicinrådets ekspertudvalg for AML og ALL og bestyrelsesmedlem i den danske Akut Leukæmigruppe (ALG) og den nordiske Akut Myeloid Leukæmi-gruppe (NAMLG), inkl. formand for deres arbejdsgruppe for kliniske forsøg.
Kim er p.t. bosat i Malmö og har to voksne børn og en partner. Når han ikke arbejder, nyder han at være i naturen, dyrke sport, lave mad, gå på koncerter og museer sammen med venner og familie.
Kontakter
Tomas HomburgChefkonsulentDet Sundhedsvidenskabelige Fakultet
Tlf:60113059thomburg@health.sdu.dkLinks
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Stærk interesse for SDU’s uddannelser5.7.2025 18:27:25 CEST | Pressemeddelelse
Selvom der er nye adgangskrav, oplever SDU en samlet stigning i søgningen. Universitetets uddannelser nyder stor interesse fra danske og internationale ansøgere, og nye udbud som psykologi i Esbjerg tiltrækker rekordmange ansøgere.
Mette Juel Rothmann udnævnt til professor i diabetesomsorg og brugerinvolvering2.7.2025 11:57:28 CEST | Pressemeddelelse
Et professorat med fokus på livet med diabetes: Styrket forskning i psykosociale aspekter af diabetes skal bane vejen for nye patientnære løsninger og bedre egenomsorg
Researchers develop new robot: The future of scaffolding is here2.7.2025 09:35:44 CEST | Press release
Together with the German scaffolding manufacturer PERI and several other European partners, researchers from SDU’s Centre for Large Structure Production (LSP) have developed a robot that can relieve scaffolders. The robot will be tested in real-life conditions over the next years.
SDU-forskere udvikler ny robot: Det bliver fremtiden for stilladsarbejde2.7.2025 09:35:44 CEST | Pressemeddelelse
Sammen med den tyske stilladsproducent PERI og en række europæiske kollegaer har forskere fra SDU’s Center for Large Structure Production (LSP) udviklet en robot, der kan aflaste stilladsarbejdere. I løbet af de næste par år skal robotten testes på byggepladser.
De første læger fra den regionale kandidatuddannelse i medicin i Esbjerg er uddannet26.6.2025 09:33:49 CEST | Pressemeddelelse
De første 21 nyuddannede læger fra den regionale kandidatuddannelse ved Syddansk Universitet på Esbjerg Sygehus – Syddansk Universitetshospital har 25. juni aflagt lægeløftet
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum