Deloitte fastslår: Medarbejderudvikling giver plus på bundlinjen
Organisationer, der prioriterer personlig udvikling, kreativitet og fordybelse, klarer sig bedre økonomisk og skaber større værdi for samfundet. Det viser en ny, global undersøgelse fra Deloitte.

Arbejdsgivere behøver ikke træffe et umuligt valg mellem medarbejderudvikling og bundlinje.
En ny, global undersøgelse fra Deloitte viser nemlig, at organisationer, der prioriterer personlig udvikling, kreativitet og fordybelse klarer sig bedre økonomisk og skaber større værdi for samfundet.
Virksomheder, der prioriterer disse områder, er:
- 1,8 gange mere tilbøjelige til at rapportere om bedre økonomiske resultater.
- 1,4 gange mere tilbøjelige til at skabe bred værdi for kunder og samfund.
- 1,6 gange mere tilbøjelige til at give medarbejderne meningsfulde arbejdsopgaver.
Undersøgelsen viser desuden, at traditionelle jobbeskrivelser og lineære karriereveje er ved at forsvinde. Egne skriveborde og faste mødetider er også på vej til at blive fortidslevn, og over halvdelen (54%) af de adspurgte i undersøgelsen er bekymrede over, at grænserne mellem privatliv og arbejdsliv er i opløsning.
Nye krav til arbejdsgiverne
Det stiller nye krav til arbejdsgiverne, når de strukturer, der tidligere skabte stabilitet, forsvinder – for stabilitet er et centralt element i medarbejderes trivsel.
«Hvordan skaber vi psykologisk tryghed, tilhørsforhold og plads til fordybelse hos vores medarbejdere, når forretningen er under pres for at være agil og omstillingsparat? Det er noget, som mange ledere spørger sig selv om.
Svaret ligger i høj grad i en gentænkning af lederens rolle, så der bliver bedre plads til det, der betyder mest – nemlig udviklingen af de menneskelige kompetencer og livslang læring,» siger Head of People & Purpose i Deloitte, Nikolaj Malchow-Møller.
Deloittes undersøgelse viser, at ledere bruger knap 40% af deres tid på at håndtere uplanlagte udfordringer fra dag til dag og løse administrative opgaver. Kun 13% af tiden bruges på at udvikle de medarbejdere, som refererer til dem.
Her kan nye teknologier som AI hjælpe ved at overtage en del af lederens administrative byrde, planlægge og fordele ressourcer. På den måde kan den reelle ledelsesopgave fylde mere, samtidig med, at virksomhedens agilitet bevares.
Endelig peger undersøgelsen på et behov for at udvikle nye metoder til at forstå og motivere medarbejderne. Teknologier, der i første bølge blev brugt til at påvirke forbrugeradfærd, kan i dag bruges til at løfte medarbejdernes præstationer og ideudvikling.
Om undersøgelsen
Deloittes årlige analyse ‘Global Human Capital Trends’ er baseret på svar fra knap 10.000 forretnings- og HR-ledere på tværs af industrier i 93 lande. Som tillæg har undersøgelsen i år gennemført over 25 CEO-interviews samt en række surveys blandt medarbejdere og mellemledere.
Læs hele undersøgelsen ‘2025 Global Human Capital Trends’.
Kontakter
Jass DhanoaDirector, HR Transformation
Tlf:+45 30 93 43 79jdhanoa@deloitte.dkNikolaj Malchow-MøllerHead of People & Purpose
Tlf:+45 20 58 51 23nmamoeller@deloitte.dkLinks
Følg pressemeddelelser fra Deloitte
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Deloitte
Virksomheders brug af AI i kraftig fremgang25.3.2025 06:10:00 CET | Pressemeddelelse
Selv om udbredelsen af generativ kunstig intelligens øges markant, er der stadig væsentlige barrierer på vejen, førend vi indfrier det fulde potentiale. En ny undersøgelse fra Deloitte indikerer samtidig, at adoptionen ikke helt kan følge med den teknologiske udvikling.
Deloitte udpeger fremtidens teknologiske tendenser: ”Alt er bundet op på AI"24.2.2025 06:10:00 CET | Pressemeddelelse
Hvilke teknologiske trends skal erhvervslivet og den offentlige sektor kende til for at få en strategisk fordel? Rådgivningsgigant og tech-partner Deloitte udpeger seks centrale tendenser med potentiale til at ændre måden, vi arbejder, interagerer og laver forretning på.
Danskernes skærmtid fortsætter op trods stigende bekymring om overforbrug4.2.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Deloitte præsenterer nye indsigter i danskernes digitale forbrugervaner. Over halvdelen angiver, at de oplever et overforbrug i deres dagligdag.
Danske topledere investerer heftigt i AI – men interesserer sig ikke synderligt for teknologien13.11.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Kun 38 procent af toplederne i danske virksomheder udtrykker høj interesse for generativ AI. Til sammenligning er interessen høj hos hele 63 procent af toplederne i resten af verden. Kløften kan sætte Danmark tilbage i AI-kapløbet, konkluderer Deloitte i ny undersøgelse.
Danskerne er villige til at betale for uafhængighed29.10.2024 06:01:00 CET | Pressemeddelelse
I dag udkommer en ny Small Great Nation-rapport, der sætter fokus på globalisering i en æra kendetegnet af geopolitisk uro. Deloitte og Kraka står bag rapporten om dansk økonomi i en ’slowbaliseret’ virkelighed.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum