Aarhus Universitetshospital scorer højt i national undersøgelse af patienttilfredshed
Patienterne på Aarhus Universitetshospital er tilfredse med deres behandling og især den måde, de bliver mødt af hospitalets personale. Det viser nye tal fra den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) 2024.

De 34.344 patienter og fødende på AUH, som har deltaget i dette års undersøgelse er alt i alt meget tilfredse med deres indlæggelse eller besøg på AUH.
På tværs af de adspurgte patientgrupper er det lykkedes at fastholde de flotte resultater fra sidste år, og AUH ligger derfor fortsat på niveau med eller over landsgennemsnittet på de fleste spørgsmål.
Topkarakter til personalet
Patienterne er i årets undersøgelse særdeles tilfredse, når de spørges ind til personalets venlighed og imødekommenhed. Her svarer 96% af alle adspurgte patientgrupper, at de i høj grad eller meget høj grad oplever personalet som venligt og imødekommende.
Ifølge formand for Hospitalsudvalget i Region Midtjylland Purnima Erichsen(K) vidner de resultater om høj faglighed og stor omsorg for patienterne.
"Det er fantastisk at se, at patienterne i Region Midtjylland er så tilfredse med deres behandling på Aarhus Universitetshospital, og at personalet scorer så højt i undersøgelsen. Det vidner om et stærkt engagement, høj faglighed og ikke mindst en stor omsorg for patienterne. Medarbejderne kan virkelig være stolte af deres indsats, som gør en stor forskel for mange borgere," siger hun.
Det er lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital Michael Braüner Schmidt enig i, og han synes, at medarbejderne skal være stolte over den høje scorer på netop det område.
"At se patienten som et helt menneske og skabe en stærk relation mellem patient og sundhedspersonale er en vigtig forudsætning for den høje faglige kvalitet på Aarhus Universitetshospital. Det er derfor glædeligt, at vores medarbejdere anerkendes for deres venlighed og medmenneskelighed overfor patienterne i årets LUP – uanset om det er i en akut situation, et planlagt indgreb eller en undersøgelse," siger Michael Braüner Schmidt.
Fokus på den fælles beslutningstagning
Den årlige LUP er et vigtigt redskab for AUH til få øje på vigtige områder for patienten, og hvor der er behov for, at vi sætter ind med en ekstra indsats.
I årets LUP peger patienterne på, at de i mindre grad oplever, at de er med til at træffe beslutninger om undersøgelser og behandling. Til det siger lægefaglig direktør Michael Braüner Schmidt.
"Fælles beslutningstagning er et kernelement i vores sundhedsvæsen, og samtidig en vigtig metode til at sikre den rigtige, individuelle behandling af den enkelte patient, samtidigt med at vi sikrer en nødvendig prioritering af sundhedsvæsenets organisering, ressourcer og opgaveløsning."
"Med afsæt i besvarelserne vil vi derfor øge fokus på patientkommunikation, fælles beslutningstagning og tilrettelæggelse af individualiserede patientforløb. "
LUP er den største patienttilfredshedsundersøgelse i Danmark og afspejler patienternes overordnede oplevelse af den kvalitet, der leveres på de danske hospitaler.
FAKTA om den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP)
-
LUP er den største patienttilfredshedsundersøgelse i Danmark og afspejler patienternes overordnede oplevelse af den kvalitet, der leveres på AUH.
-
Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser omfatter fem delundersøgelser: LUP Somatik, LUP Akutmodtagelse, LUP Fødende, LUP Radiologi og LUP Psykiatri.
-
Aarhus Universitetshospital deltager i de fire første undersøgelser: LUP Somatik omfatter planlagt indlagte, akut indlagte og planlagt ambulante patienter fra somatiske hospitaler samt patienter, som har været behandlet på et privathospital efter reglerne om udvidet frit sygehusvalg.
-
LUP Akut ambulante omfatter akut ambulante patienter på landets akutmodtagelser og akutklinikker.
-
LUP Fødende omfatter nybagte mødre, der har født på landets hospitaler.
-
LUP Radiologi omfatter ambulante patienter henvist til billeddiagnostisk undersøgelse, der har fået foretaget enten MR-skanning, CT-skanning, ultralyd, røntgen og klinisk mammografi.
Nøgleord
Kontakter
Michael Braüner SchmidtLægefaglig direktørHospitalsledelsen
Tlf:7845 0508mischm@rm.dkJens Hjalte LøgstrupKommunikationsmedarbejderLedelse og Kommunikation
Tlf:5273 6958jenloe@rm.dkVedhæftede filer
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitetshospital
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitetshospital
Ældre patienter får bedre og billigere behandling, når fæcestransplantation kan gives i hjemmet29.4.2025 14:56:01 CEST | Pressemeddelelse
Ny forskning viser, at en kombination af hjemmebehandling og fæcestransplantation (FMT) til ældre patienter med tarminfektion med Clostridioides difficile (CDI) er både effektiv og billigere end den sædvanlige behandling.
AUH inviterer patienter og pårørende helt tæt på forskningen7.4.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Den 24. april slår Aarhus Universitetshospital dørene op for borgere og patienter, der er interesserede i forskning – enten som forsøgsdeltagere eller som medforskere. Arrangementet er en del af det landsdækkende initiativ Forskningens Døgn.
Ny forskning: To hjerteklapper til TAVI-behandling er ligeværdige4.4.2025 08:22:09 CEST | Pressemeddelelse
En omfattende dansk undersøgelse har sammenlignet to typer hjerteklapper, der anvendes ved Transkateter Aortaklap Implantation (TAVI), og fundet dem ligeværdige med hensyn til sikkerhed og effektivitet efter ét år.
Personer med epilepsi får færre børn28.3.2025 08:19:57 CET | Pressemeddelelse
Epilepsi kan have store konsekvenser for både for den enkelte patient og for familien.
Nyt dansk studie afslører: Antibiotikaforbrug hos donorer kan svække effekten af fæcestransplantation28.2.2025 10:01:39 CET | Pressemeddelelse
Ny forskning fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet viser, at antibiotikaforbrug hos donorer kan have afgørende betydning for effekten af fæcestransplantation (FMT).
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum