Lolland Kommune

Flere unge i Lolland Kommune har et fritidsjob

Del

Lolland Kommune er blandt de kommuner i landet, hvor flest unge mellem 13 og 17 år har et fritidsjob. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik. At så mange unge er i job, hænger tæt sammen med kommunens og de lokale virksomheders indsatser, og det er positivt for både de unge selv og for det lokale arbejdsmarked.

På landsplan havde 35,6 procent af de 13 til 17-årige et fritidsjob i 2023. I Lolland Kommune var det 40,66 procent. Det bringer kommunen op på en flot 16. plads over kommuner med flest unge i fritidsjob.  

”Vi ved, at fritidsjob har positive effekter for de unge både på kort og lang sigt. Ud over lønnen, oplever de, at det giver dem kompetencer, erfaringer og selvtillid, der styrker dem i fremtidig uddannelse og job. Samtidig gør de unge en positiv forskel ved at løse opgaver for virksomhederne. I Lolland Kommune arbejder vi derfor målrettet med at hjælpe unge til at få et job og ikke mindst en god oplevelse med deres første skridt på arbejdsmarkedet,” fortæller formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Lolland Kommune Vibeke Grave.

”I 2023 prioriterede Social- og Arbejdsmarkedsudvalget og Børne- og Skoleudvalget midler til de unge, som ikke selv kan finde job, og mentorstøtte til at komme godt i gang med et fritidsjob. Vi har i den forbindelse et virkelig godt samarbejde med en række lokale virksomheder, som tager et stort socialt ansvar ved at give de unge chancen for at afprøve arbejdsmarkedet. Derudover ser vi på mulighederne for at skabe kommunale job til de unge. For nylig har vi for eksempel indgået en aftale om oprettelse af fritidsjob inden for kommunens ældresektor,” siger hun.

De gode tal giver Lolland Kommune et solidt udgangspunkt for de videre indsatser på ungeområdet. Med regeringsaftalen om et ungeløft på landsplan, bliver der desuden mulighed for at styrke indsatserne yderligere. Som en del af aftalen får kommunerne nemlig mulighed for at søge om midler til at arbejde med partnerskaber på tværs af kommune, virksomheder og civilsamfund: Læs om aftale om Ungeløft (star.dk) 

Om fritidsjobindsatsen

  • Fritidsjobsindsatsen i Lolland Kommune er et samarbejde mellem Virksomhedsservice i Jobcenter Lolland og den kommunale ungeindsats (KUI Lolland). Virksomhedsservice bruger deres virksomhedsnetværk til at udvælge samarbejdspartnere og oprette samarbejdsaftaler, mens KUI Lolland står for selve rekrutteringen af de unge til indsatsen.
  • Det er primært UU-vejlederne, der identificer unge, som har behov for hjælp til et fritidsjob. UU-vejlederne skaber herefter kontakt med samarbejdspartnerne og tager også med til første jobsamtale for at støtte den unge.
  • Virksomhedsservice i Lolland Kommune har lavet aftaler med en række lokale virksomheder om en mentorordning, hvor kommunen yder tilskud til en mentor i en periode på 3-6 måneder. Mentorens primære opgave er støtte den unge i at få en god start på arbejdspladsen. Det kan være i forhold til at hjælpe den unge med at forstå både de skrevne og uskrevne regler på arbejdspladsen.

Typisk har de unge i Lolland Kommune job i dagligvareforretninger, hvor de varetager opgaver såsom trimning af varehylder, opsætning af varer, lettere rengørings- og oprydningsopgaver og betjening af kunder. Enkelte virksomheder tilbyder også de unge job inden for servicefag og turisme.

Læs mere

Læs mere om Danmarks Statistiks opgørelse af, hvor mange unge der er i fritidsjob (dst.dk)  

Se listen over kommunernes andel af unge i fritidsjob i 2023 (dknyt.dk)  

Nøgleord

Kontakter

Vibeke GraveFormand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

Tlf:25 12 00 04

Charlotte Lund AndreasenArbejdsmarkedschef, Lolland Kommune

Tlf:24 92 84 71

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Elever som valgte Søllested Skole, da Horslunde Skole lukkede, har fortsat kørsel27.6.2025 10:58:11 CEST | Pressemeddelelse

Klima-, Teknik- og Miljøudvalget har besluttet, at de elever som valgte at starte i Landsbyordningen i Søllested, da skolen i Horslunde lukkede, fortsat kan blive befordret, selvom busrute 774 mellem Horslunde Terminal og Søllested Landsbyordning lukker pr. 29. juni 2025. Ordningen gælder for de elever, som kommer direkte fra den lukkede skole i Horslunde, samt for de elever, der dags dato har ladet sig indskrive i Landsbyordningen i forvisning om, at de kunne køre til skole med bus. Forældrene skal, som hidtil, betale hvad der svarer til buskortet på den tidligere rute. Den særlige aftale om befordring gælder i maksimalt 7 år. Således kan elever, der er indskrevet og starter i 0. klasse efter sommerferien, gøre deres skolegang færdig i Søllested Landsbyordning. Da der er tale om frit skolevalg skal alle eleverne, der benytter ordningen betale et beløb svarende til et almindeligt buskort. Tine Vinther Clausen, der er formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget, fortæller: "I forbindel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye