Kunstnerkolonien i Hornbæk forlænges til 15. juni
Publikums store interesse for at se værkerne fra DR-serien 'Kunstnerkolonien i Hornbæk' får Nivaagaards Malerisamling til at forlænge udstillingen med to måneder frem til 15. juni. Det giver endnu flere gæster mulighed for at møde værkerne af de seks samtidskunstnere sammen med museets samling af 500 års verdenskunst og særudstillingen om et andet vigtigt kunstnerfællesskab for 100 år siden, 'Bloomsbury-gruppen. Kunsten at leve', som åbner 6. marts.

Nivaagaards Malerisamling forlænger nu udstillingen Kunstnerkolonien i Hornbæk med to måender frem til 15. juni.
Siden den 10. januar har udstillingen samlet museets gæster omkring værker af de markante samtidskunstnere Apolonia Sokol, Kasper Eistrup, Nina Saunders, Jeannette Ehlers, Noah Umur Kanber og Christian Schmidt-Rasmussen, som er blevet fulgt af i gennemsnit 187.000 seere over tv-seriens 8 episoder på DR2 og DRTV. 'Kunstnerkolonien i Hornbæk' har opnået det højeste seertal af de i alt 5 sæsoner, DR har vist siden 2020.
DR’s aktuelle sæson af Kunstnerkolonien er optaget med Hornbæk som ramme i sommerens Nordsjælland, hvor kunstnerne boede på Hornbækhus og havde værksteder langs den nordsjællandske kyst heriblandt ved Nivaagaard Teglværks historiske ringovn. Undervejs besøgte kunstnerne Nivaagaards Malerisamling, hvor værkerne blev udstillet til den afsluttende tv-fernisering.
Efter tv-premieren har seere og museumsgæster haft mulighed for opleve værkerne i virkeligheden i et nyt møde med Nivaagaards Malerisamling, der i første ombæring havde planlagt at vise udstillingen frem til 13. april. Nu får et endnu større publikum mulighed for at møde værkerne af de seks samtidskunstnere sammen med museets samling af 500 års verdenskunst og særudstillingen om det historiske kunstnerfællesskab 'Bloomsbury-gruppen. Kunsten at leve', som åbner 6. marts.
Udstillingen Kunstnerkolonien i Hornbæk på Nivaagaards Malerisamling vises i samarbejde med DR og Eddy Media.
Billeder











Om Nivaagaards Malerisamling:
Nivaagaards Malerisamling er et klassisk kunstmuseum med en unik samling af 500 års verdenskunst fra italiensk renæssance, nederlandsk barok og dansk 1800-tal samt skiftende særudstillinger med nyere eller moderne kunst. Museet ligger i en smuk gammel rododendronpark, der også huser det populære 'Reservat for truede ord' med omkring 100 ord, som er ved at forlade vores sprog
Følg pressemeddelelser fra Nivaagaards Malerisamling
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Nivaagaards Malerisamling
Metro-omvisning med kunstner Christian Schmidt Rasmussen3.4.2025 13:33:39 CEST | Pressemeddelelse
I anledning af Nivaagaards Malerisamlings aktuelle udstilling med 'Kunstnerkolonien i Hornbæk' inviterer museet på omvisning med en af kunstnerne, Christian Schmidt Rasmussen. Turen går uden for museet til metrostationen Mozarts Plads i Sydhavnen, hvor Christian Schmidt Rasmussen har skabt det monumentale værk 'Ud af barndommen'. Han fortæller om tilblivelsen og fører publikum ind i den rigdom af detaljer og historier, der findes i værket.
Jazzkoncert: Stefan Pasborg Trio med Carsten Dahl & Frederik Lundin26.3.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Trommeslager Stefan Pasborg har inviteret to af Danmarks andre store jazzmusikere med i sin nye super-trio: Carsten Dahl på piano og Fredrik Lundin på saxofon. Oplev trioens koncert på Nivaagaards Malerisamling den 3. april - adgang til den nyåbnede Bloomsbury-udstilling er med i billetten.
Foredrag: Danske queermiljøer20.3.2025 09:42:05 CET | Pressemeddelelse
Dragperformer Chantal Al Arab og Lars Henriksen tager i anledning af museets aktuelle Bloombury-udstilling gæsterne med på en genfortælling af danmarkshistorien med fokus på queeridentitet og de begivenheder, der har været med til at forme det danske samfunds syn på LGBT+-miljøet i dag.
Foredrag om Virginia Woolf og Vanessa Bell i Bloomsburys rammer10.3.2025 11:51:19 CET | Pressemeddelelse
I anledning af den nyåbnede særudstilling 'Bloomsbury-gruppen. Kunsten at leve' inviterer Nivaagaards Malerisamling til foredrag med forfatter Anne Mette Bruun, der står bag den vigtigste danske udgivelse om kvinderne bag Bloomsbury-gruppen, søstrene Virginia Woolf og Vanessa Bell. Anne Mette Bruuns prisbelønnede biografi 'Orlandos døtre' er netop udkommet i en revideret nyudgivelse.
Invitation: Pressevisning på 'Bloomsbury-gruppen. Kunsten at leve'25.2.2025 09:11:30 CET | Pressemeddelelse
Onsdag 5. marts kl. 11 • Direktør ved Nivaagaards Malerisamling, Andrea Rygg Karberg, byder velkommen. • Kurator Lise Villemoes Grønvold fortæller om særudstillingen • Mulighed for fotografering og interviews Presse, der ønsker at deltage i pressevisningen, bedes tilmelde sig på forhånd inden 4. marts til kommunikationsansvarlig Kirsten Baltzer Kahr: kbk@nivaagaard.dk Nivaagaards Malerisamling åbner den 6. marts dørene til den første udstilling i Danmark om Bloomsbury-gruppen. Med dyrkelse af det, de kaldte livets kunst, skabte kredsen af britiske pionerer inden for litteratur, kunst, design, økonomi og livsførelse et nybrud i årtierne omkring 1. verdenskrig, der stadig rækker ind i vores tid 100 år senere. Bloomsbury-gruppen opstod omkring den engelske forfatter Virginia Woolf og hendes søster, maleren Vanessa Bell, og er opkaldt efter det kvarter i London, hvor gruppen havde base. Trangen til at sætte præg på verden ved at male, tænke, skrive og drømme holdt gruppen sammen gennem 60
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum