Flere lange fingre på spil i varebiler
En større stigning i antallet af tyverier fra varebiler er skidt nyt for erhvervslivet, hvor indbrud i varebilen betyder besvær, mistet omsætning og forsinkede opgaver, lyder det fra erhvervsorganisationen TEKNIQ.

Det er svært at gøre sit arbejde som planlagt; skifte en varmepumpe, ordne gulvvarmen eller etablere sikringsskabe og stikkontakter, når det nødvendige værktøj er stjålet fra varebilen. Men et stigende antal tyverier fra varebiler gør livet surt for virksomhederne.
Det seneste år er antallet af tyverier fra varebiler steget med 17 procent, viser nye tal fra Rigspolitiet. Fra 3.873 anmeldte tyverier fra varebiler i 2023 til 4.540 sidste år.
- Tyverier fra varebiler koster hver dag vores virksomheder dyrt. Og det er ikke kun tabet af dyre lasermålere og boremaskiner, der er problemet. Det koster også i tabt arbejdsfortjeneste, ombooking af kunder, bøvl og besvær, når ens varebil er brudt op eller vinduerne smadrede, siger Maria Schougaard Berntsen, underdirektør hos TEKNIQ, der organiserer virksomhederne i det tekniske erhvervsliv.
GPS og DNA er ikke nok
TEKNIQs seneste medlemsundersøgelse viste, at omkring hvert fjerde af virksomhed havde oplevet at have indbrud i deres varebil i løbet af et år.
- Virksomhederne gør alt, hvad de kan for at sikre sig med for eksempel GPS og DNA-mærkning, men det er en ulige kamp, så der er brug for at gøre mere. En oplagt mulighed kunne være, at politiet delte tyveridata i realtid, så man som virksomhed og borgere kunne være opmærksomme på igangværende indbrudsbølger, siger Maria Schougaard Berntsen.
Værst i København og på Fyn
Udfordringen er særlig stor i Københavns, Nordsjællands og Fyns politikredse. Her er antallet af tyveri fra varebiler steget med henholdsvis 91 procent, 36 procent og 55 procent fra 2023 til 2024, viser tal fra Rigspolitiet.
- Virksomhederne har naturligvis selv et ansvar for at sikre sig bedst muligt, og det gør de også i stor stil. Det er i sidste ende politiet, der skal på banen – og hvis de ikke har de nødvendige redskaber for at løse det her, så må de jo råbe op højere i systemet. Jeg forestiller mig i hvert fald, at politi eller politikere ville reagere, hvis antallet af indbrud i folks hjem pludselig steg så eksplosivt, siger Maria Schougaard Berntsen.
Yderligere information, kontakt:
Maria Schougaard Berntsen, underdirektør i TEKNIQ: 51309537 / msb@tekniq.dk
Nøgleord
Kontakter
Michael DegnPresseansvarlig
Tlf:77424227mdc@tekniq.dkBilleder

Om TEKNIQ
Erhvervsorganisationen TEKNIQ repræsenterer det tekniske erhvervsliv, der er drivkraften i den bæredygtige og digitale vækst i Danmark. Virksomhederne beskæftiger cirka 55.000 medarbejdere.
Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ
Lav efterspørgsel i metalindustrien24.4.2025 09:35:11 CEST | Pressemeddelelse
Særligt metalindustrien er ramt af en tendens med færre ordrer og mindre mangel på medarbejdere, viser tal fra Danmarks Statistik. Det er en træls udvikling for både virksomheder og samfund, lyder det fra erhvervsorganisationen TEKNIQ.
Grønt gearskifte i erhvervslivet: Flere vælger elvarebiler16.4.2025 07:45:00 CEST | Pressemeddelelse
Antallet af elvarebiler i Danmark er steget markant det seneste år – erhvervsorganisationen TEKNIQ roser det grønne valg, men advarer mod stopklodser.
TEKNIQ: Nødvendigt opgør med jobcenterregimet9.4.2025 12:37:42 CEST | Pressemeddelelse
Den nye aftale på beskæftigelsesområdet er et vigtigt skridt mod et system, der sætter mennesker før proces. Ifølge erhvervsorganisationen TEKNIQ er tiden inde til at rydde op og give både borgere og virksomheder en mere enkel og meningsfuld indsats.
TEKNIQ: Trumps told kan bremse fremdriften2.4.2025 22:37:53 CEST | Pressemeddelelse
Trumps gengældelsestold kan få store konsekvenser for erhvervslivet og bremse den grønne og digitale omstilling af samfundet, frygter erhvervsorganisationen TEKNIQ.
TEKNIQ: Nye søgetal bekræfter stor udfordring1.4.2025 10:08:29 CEST | Pressemeddelelse
Kun 20 procent har igen i år valgt en erhvervsuddannelse efter grundskolen. Det tal har ikke rykket sig i årevis, og det er en advarselslampe, der kalder på reel handling, lyder det fra erhvervsorganisationen TEKNIQ.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum