Innovationsfonden præsenterer nye Innowomen
Innovationsfonden har udpeget fire nye kvindelige rollemodeller inden for forskning og iværksætteri, der fremover bliver en del af fondens Innowomen-initiativ. Med fokus på bæredygtighed, sundhed, cybersikkerhed og rumteknologi arbejder de fire Innowomen hver især med udvikling af innovative løsninger inden for områder, der adresserer nogle af tidens største globale udfordringer.

Meritterne spænder vidt hos Innovationsfondens Innowomen, der nu i alt tæller mere end 30 profiler inden for forskning og iværksætteri. Det samme gælder for de nyudpegede medlemmer for 2025.
- Det er for længst slået fast med syvtømmersøm, blandt andet i regeringens iværksætterstrategi, at vi fortsat har et problem med underrepræsentation af kvinder inden for iværksætteri i Danmark, og det samme gælder inden for topforskning. Det betyder, at vi som samfund går glip af innovation, talent og vækst. Diversitet – og herunder kønsdiversitet – er en af nøglerne til at kunne udvikle innovative løsninger på de komplekse udfordringer, vi står over for som samfund, siger Cecilie Brøkner, direktør i Innovationsfonden.
Forhåbningen er, at de fire nyudpegede Innowomen med deres professionelle erfaringer og engagement kan være med til at inspirere andre talentfulde kvinder til at forfølge en iværksætter- eller forskerkarriere.
- Jeg er stolt af, at Innowomen-gruppen nu udvides med yderligere fire rollemodeller, som vil hjælpe med at skubbe på den vigtige dagsorden og bidrage til at inspirere andre kvinder til at forfølge ambitioner inden for forskning og iværksætteri, siger Cecilie Brøkner.
Fire nye Innowomen 2025:
Malene Krüger, arkitekt, partner og CEO i arkitektvirksomheden TREDJE NATUR.
Malene Krüger er ansvarlig for virksomheden TREDJE NATUR, der løser strategier og projekter med komplekse klimatiske udfordringer i alle skalaer, herunder implementeringen af forskning og innovation i henhold til den grønne omstilling i byggebranchen. Malene Krüger har erfaring og været tilknyttet flere innovationsprojekter; Klimaflisen, Klimafilterbeton samt Circue-projektet, medfinansieret af Innovationsfonden.
Marie Lommer Bagger, sygeplejerske, founder og CEO i MedTech-virksomheden Measurelet
Marie Lommer Bagger er kandidat i sygepleje og iværksætter bag virksomheden Measurelet, der har udviklet et system til at forbedre processen og præcisionen i forbindelse med væskeregnskaber for patienter. Løsningen sparer sygeplejerskeressourcer i sundhedssektoren og øger værdigheden for patienterne.
Desiree Della Monica Ferreira, rumforsker, co-founder af rumteknologi-virksomheden CHEXS
Dr. Desiree Della Monica Ferreira er seniorforsker med en ph.d.-grad i observationsrøntgenastrofysik og leder af afdeling for Astrofysik og Atmosfærefysik ved DTU Space. Dr. Ferreira arbejder i øjeblikket med design og karakterisering af røntgenteleskoper til fremtidige rummissioner – et emne, hun også underviser i ved DTU Space. I 2019 blev Dr. Ferreira rumiværksætter og var med til at stifte CHEXS, en virksomhed, der har til formål at fremme teknologioverførsel fra rumforskning til gavn for samfundet.
Linda Mostrup Pedersen, founder af Happy42
Linda Mostrup Pedersen er en af grundlæggerne af virksomheden Happy42, som blandt andet arbejder med rådgivning og talentudvikling indenfor cybersikkerhed. Hun er initiativtager og lead på tænketanken CyberBridge Forum og en af de centrale aktører bag bl.a. CyberSkills, De Danske Cybermesterskaber og Cyberlandsholdet i samarbejde med AAU, SDU, AU, ITU, CBS og DTU.
Innovationsfonden bringer et portræt af hver af de fire nye Innowomen i løbet af 2025.
Se den samlede Innowomen-gruppe her
Innowomen-konceptet er initieret på baggrund af anbefalinger i en rapport af McKinsey og Innovationsfonden fra 2018 om kønsbalancen på det danske arbejdsmarked.
Kontakter
Line SkouboePresse- og kommunikationsrådgiver
Tlf:61905039line.skouboe@innofond.dkOm Innovationsfonden
Innovationsfonden accelererer forskning og innovation til løsninger, der styrker det danske samfunds konkurrenceevne og bæredygtighed.
Følg pressemeddelelser fra Innovationsfonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Innovationsfonden
Kvantestrategi giver pote: Lovende tendenser i ansøgninger peger mod en stærk dansk kvantefremtid3.7.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Med store investeringer, stigende international interesse og stærk erhvervsinvolvering er Danmark godt på vej mod en styrket position i det globale kvantekapløb. Over tre år investerer Innovationsfonden mere end 300 mio. kroner i kvanteprojekter. Fire nye, stærke projekter er søsat, mens yderligere en stribe projekter af høj kvalitet er på vej igennem ansøgningsprocessen.
Kan samtaler med en robot mindske stress og fange tidlige tegn på sygdom?2.7.2025 08:38:52 CEST | Pressemeddelelse
Hvordan interagerer kunstige samtaleagenter med mennesker? Hvordan kan de bruges til at træne vores sociale færdigheder, forbedre vores mentale sundhed og opdage tidlige tegn på demens eller alzheimers? Nyt forskningsprojekt vil forbedre vores mentale sundhed gennem tidlig diagnosticering og præventive løsninger med brug af AI-modeller. Innovationsfonden investerer 19,2 millioner kroner i projektet.
Dansk forskning skal bane vej for ny behandling af HPV-relateret kræft26.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nyt forsknings- og innovationsprojekt skal bane vejen for klinisk afprøvning af ny medicin til behandling af HPV-associeret hoved-hals-kræft. Innovationsfonden investerer knap 29 mio. kr. i ORCHID-projektet, der skal føre til bedre overlevelse og færre bivirkninger for patienter.
Danske forskere og virksomheder vil kvantesikre fremtidens cybersikkerhed19.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Innovationsfonden investerer 25,9 mio. kr. i et nyt banebrydende kvanteteknologisk projekt, designet til at udvikle verdensførende teknologi inden for fremtidssikret databeskyttelse. Målet er et skalerbart markedsklart system, der kan integreres direkte i det eksisterende telekommunikationsnetværk og beskytte kritisk digital infrastruktur mod fremtidens cyberangreb.
Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt16.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Insektproduktionssektoren er en hastigt voksende industri, men produktionseffektiviteten og skalerbarheden er udfordret. Et nyt forskningsprojekt vil udvikle smarte overvågnings- og realtidsanalysesystemer til produktion af sort soldaterfluelarver. Innovationsfonden har investeret 6 millioner kroner i projektet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum