Søndagsklubben: Nyt fællesskab for mænd, der har mistet en partner i København
Hvert år mister tusindvis af ældre mænd deres ægtefælle eller partner – og for mange følger en hverdag præget af ensomhed og savn. Derfor lancerer Det Nationale Sorgcenter nu Søndagsklubben i København, et nyt tilbud for mænd på 65+ år, der ønsker at mødes i et uformelt og trygt fællesskab med andre, som forstår, hvad det vil sige at miste.

Mad, samvær og fælles aktiviteter
I Søndagsklubben er tanken, at deltagerne mødes hver anden søndag til en fælles frokost, som de sammen handler ind til og tilbereder. Efter frokosten er der mulighed for en fælles aktivitet – det kan være en gåtur, en film, et oplæg eller noget helt andet, alt efter hvad gruppen har lyst til.
"Med Søndagsklubben vil vi skabe et uformelt fællesskab, hvor man kan mødes med andre mænd, som ved præcis hvordan det er at have mistet sin partner/ægtefælle og som kan genkende det tomrum, der opstår for mange. Vi ved fra vores samtaler med mænd der har mistet, at weekenderne særligt kan være præget af en ensomhedsfølelse. Vi hører også, at det at handle ind og tilberede et måltid kun til sig selv kan føles uoverkommeligt. Derfor vil vi samle mændene om et fælles måltid. Søndagsklubben er ment som et frirum, hvor man kan komme som man er og det selv er op til en, om og hvornår man ønsker at tale om sit tab." siger Marie Rydzy, frivilligkonsulent i Det Nationale Sorgcenters København-afdeling.
Idéen er, at Søndagsklubben starter op i København i maj 2025 og vil blive afholdt hver anden søndag i ulige uger. Men det kræver frivillige til at drive projektet.
Et fællesskab drevet af frivillige, der selv har mistet
Søndagsklubben ledes af frivillige mænd på 50+, der selv har oplevet tabet af en partner. De står for at arrangere de første møder, men herefter er alle med til at byde ind med idéer til aktiviteter. Det Nationale Sorgcenter sørger for de praktiske rammer og tilbyder støtte og sparring undervejs.
"Det kan føles som en stor omvæltning at finde sig selv igen efter tabet af en partner. Vi håber, at Søndagsklubben kan være et fællesskab, hvor mænd kan mødes på deres egne præmisser – med mulighed for både nærvær og nye oplevelser," siger Marie Rydzy.
Bliv en del af Søndagsklubben
Det er muligt at deltage i Søndagsklubben enten som deltager eller frivillig.
Deltager: Du er 65+ år og møder op til de planlagte søndage, hvor du deltager i fællesskabet i det omfang, du har lyst.
Frivillig: Du er 50+ år og har selv mistet. Du ønsker at være en del af et meningsfuldt fællesskab, hvor du hjælper med at skabe rammerne for andre.
Tilmelding og mere information
For at deltage i Søndagsklubben – enten som deltager eller frivillig – kan du kontakte vores frivilligkonsulent i København for en uforpligtende snak:
📞 Marie Rydzy (København) på: 22 23 18 15
📧 Eller skriv til os på: klubbenkbh@sorgcenter.dk
Vi glæder os til at høre fra dig!
Nøgleord
Kontakter
Marie RydzyFrivilligkonsulentKøbenhavn
Tlf:22 23 18 15Claus FahrendorffKommunikations og Fundraisingchef
Tlf:+45 51 941 234cfa@sorgcenter.dkLinks
Om Det Nationale Sorgcenter
I Det Nationale Sorgcenter arbejder vi med forskning, viden, formidling og efteruddannelse til fagpersoner i hele landet. Og vi sætter sorg og død til debat i samfundet og overfor den brede befolkning for at mindske tabuiseringen.
Følg pressemeddelelser fra Det Nationale Sorgcenter
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Det Nationale Sorgcenter
Børn og unge i sorg får markante ambassadører fra dansk cykelsport8.5.2025 11:08:45 CEST | Pressemeddelelse
Fire markante profiler fra dansk cykelsport har meldt sig som ambassadører for Det Nationale Sorgcenters velgørenhedscykelhold, Team Børn, Unge & Sorg. Michael Mørkøv, Andreas Kron samt Lasse og Julie Norman Leth støtter op om velgørenhedsprojektet.
Påsken gør ikke sorgen mindre – men stilheden kan gøre den værre16.4.2025 11:37:12 CEST | Pressemeddelelse
Når Danmark går på ferie og samles til påskefrokoster, føler mange sorgramte sig mere alene end nogensinde. Påsken er en usynlig sorgtid – og netop derfor skal vi turde tale om det, lyder opfordringen fra Det Nationale Sorgcenter, der bruger påsken som anledning til at lancerer nye ansigter på deres ‘Tal om det’-kampagne.
Når tavsheden larmer: Mænd i sorg har brug for nye fællesskaber7.4.2025 10:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Bag om Søndagsklubben – et nyt initiativ for mænd, der har mistet
Små børn taler om døden3.9.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Små børn skal lære at tale om døden. Derfor udsender Det Nationale Sorgcenter nu ”Knirkekufferten” til landets daginstitutioner. Indholdet i kufferten skal hjælpe personalet med at tage de nødvendige samtaler med børnene.
Sorg udfordrer danskerne2.5.2024 05:45:00 CEST | Pressemeddelelse
Knap to ud af tre danskere oplever, at sorg er et stort tabu i Danmark, og mange synes, det er svært at tale med mennesker i sorg. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Det Nationale Sorgcenter. Tabuet rammer danskernes sundhed, og derfor vil organisationen med kampagnen ’Tal om det’ bane vejen for en mere åben dialog om sorg i vores samfund.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum